Zirvede Haber

Bursa’da müthiş vaka patlaması! Şimdi ne olacak?

Bursa’da müthiş vaka patlaması! Şimdi ne olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haritaya göre Bursa’da bir hafta vaka patlaması yaşanmış… Yüksek riskli iller arasına girmeyi son anda kurtaran Bursa’da geçen hafta ortalama günlük 200-215’lerde gezen vaka sayısı günlük 255’lere kadar çıktı… Haftalık ortalama rakam da 1800’lere yaklaştı…

Sağlık Bakanlığı’nın 1 hafta önce açıkladığı koronavirüs haritasına göre sarı yani orta risk düzeyinde yer alan Bursa, normalleşmenin beşinci gününde 9 puanlık artışla turuncu (yüksek riskli) kategoriye girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haritaya göre, geçen hafta yüz binde 49,78’lik oranla kritik eşikte kalan Bursa’da bu oran, kontrollü normalleşmeyle beraber 58,55’e yükseldi.

Vaka sayılarında düşüş yaşanmaz ve Bursa turuncu listede yer almaya devam ederse; pazar günü yasak geri gelecek, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokak kısıtlaması uygulanacak.

Ortaokul ve liselerde 8 ve 12. sınıflar hariç yüz yüze eğitim yapılmayacak. Nikahlar ve düğünlerde katılımcı sayısı yarıya düşürülecek. Kırmızıya dönmesi halinde ise bunlara ek olarak kafe, restoran, kıraathane gibi noktalar yeniden kapatılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ