Zirvede Haber

Zincir Markette Etiket Oyunu: Rafta Başka, Kasada Başka!

Zincir Markette Etiket Oyunu: Rafta Başka, Kasada Başka!

Ticaret Bakanlığı zincir market genel müdürlerine yapılan çağrı ile birlikte fiyatları sabitlemeleri istenmişti. Bu çağrı üzerine 4 zincir market çağrıyı kabul ederken, bazı zincir marketlerin ise halen etiketlerini değiştirerek, fiyatlara zam yapmaya devam ettiği öğrenildi. Fiyat değişiklerini sosyal medyalarında paylaşan vatandaşlar ise 31 mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra seçilen yeni belediye başkanlarından denetimlerin artmasını istiyor.

Enflasyon koşullarından ağır bir şekilde etkilenen vatandaşın daha az sıkıntı ile karşılaşması için fiyatların sabitlenmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından bu konuda yapılan girişimler ile ulusal süpermarketlere ve zincir marketlere duyuru yapılırken, fiyatları sabitlenmesi talep edilmişti. Fakat sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile birlikte bazı zincir marketlerin fiyatları sabitlemediği, etiketleri değiştirerek, halen zam yapmaya devam ettiği görüldü. Fotoğraf ile birlikte yapılan paylaşımlarda ise fiyatların enflasyona rahmet okuttuğu görüldü.

Vatandaşlar bu konudaki tepkilerini; ‘Var oldukları günden bu yana sürekli artmaları ile küçük esnafın da belini büken zincir marketler bu sefer de uyguladıkları fahiş fiyatlar ile bizleri çileden çıkarmaya devam ediyor, gereksiz yere zamlarına devam eden bu marketler sabit fiyat uygulamasına da karşı durduklarını görüyoruz, bunların yaptığı ancak göz boyama markete giden vatandaş neyin ne olduğunu görüyor, tepkilerimiz ise dikkate alınmıyor, ancak buna karşın özellikle atılan bir adım yok, Bursa genelinde 17 ilçede faaliyet gösteren zincir marketlerin denetlenmesi hangi aralıklarda nasıl yapılıyor, zabıta bununla ilgili bir rapor dahi yayınlamadı çünkü denetimler göstermelik ve yetersiz, Türkiye’nin birçok bölgesinde fahiş fiyat uygulayan marketlere karşı yapılan yaptırımları görüyoruz ama maalesef denetim yapan ilgili kurumlar fotoğraf çekilmekten öteye gidemiyorlar. İlçelerde belediye başkanlarının zincir marketlere karşı denetimlerin yetersiz olduğunu görüyor ve seçilen tüm isimleri bu konuda yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ