Zirvede Haber

Bursa’ya Metro Gelmeli… Yunuseli Havaalanı’nı İYİ Takip Ediyoruz… Kentsel Dönüşüm…

Bursa’ya Metro Gelmeli… Yunuseli Havaalanı’nı İYİ Takip Ediyoruz… Kentsel Dönüşüm…

Bursa’da yaşanan bir çok aksaklık olduğunu diye getiren İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, şehirde yolun üzerinde bulunan rayların da biran önce yolun altına alınmasının gerektiğini vurguladı.

Hatice DAL        olay.com.tr

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Olay Medya’yı ziyaret ederek Türkiye ve Bursa gündemini değerlendirdi.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile köşe yazarları ve yöneticilerle bir araya gelen Tatlıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yaşanan tüm sorunların nedeninin Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden kaynaklandığını belirten Tatlıoğlu, “Ülkedeki tüm kararlar tek bir kişinin talimatına kaldı. Bu sistemle kim devam ederse etsin Türkiye’nin işleri yürümez. Dolayısıyla sistemsel bir tıkanma var. Toplumun bir sistemden çıkma arayışı ve talebi var” dedi. Kişi başına düşen milli gelir olarak Bulgaristan’ın gerisinde kalındığını da kaydeden Tatlıoğlu, “2000’lerde Bulgaristan’ın milli geliri bin 600 dolar, bizim 4 bin 100 dolar. Bugün Bulgaris’tan da 10 bin dolar bizde 8 bin 400 dolar. Kişi başına düşen milli gelir anlamında Bulgaristan’dan gerideyiz” şeklinde konuştu.

“ÖZEL SEKTÖR DURDU”

2014’ten beri Türkiye’de özel sektörün durduğunu da dile getiren İsmail Tatlıoğlu, “Bunun sadece ekonomik olarak düşünülmemesi gerekiyor aynı zamanda hukuki boyutu da var. Türkiye’yi hukukun hakim olduğu bir alan haline getirmek lazım çünkü insanlar giderek güvenlerini yitirdiler. 2000’de Türkiye vatandaşı olmak için büyük bir uğraş vardı şimdi ise Bulgaristan’dan göçen vatandaşlarımız geçmişlerini araştırarak oranın vatandaşı olmak için çabalıyorlar. Pasaportumuzun değeri düştü. Tüm bunlar çok rahat aşılacak şeyler. Vatandaşlarımız liyakatın ve adaletin ülkeye hakim olduğuna inanırsa Türkiye yükselişe geçer. 3 ayda uzay üssü kuracağımızı söyleyemem ama adaleti getirebilir” dedi. Türkiye’nin elindeki potansiyeli kullanması halinde önümüzdeki 10 yılda dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olabileceğini de vurgulayan Tatlıoğlu, İYİ Parti olarak kuruldukları andan itibaren güçlü bölgenin güçlü ülke demek olduğunu, Türkiye’nin çevresindeki ülkelerin güçlenmesi halinde Türkiye’ninde güçleneceğine inandıklarını söyledi.

Sanayi yüzde 30’lara çıkarılmalı
Yüzde 20’lerde seyreden sanayinin biran önce yüzde 30’lara çıkarılması gerekliliğini savunan İsmail Tatlıoğlu, bu noktada Bursa’nın rolünün önemine dikkat çekti. Bursa’ya yapılan destek ve yatırımların yetersizliğini de dile getiren Tatlıoğlu, “Merkezi Bursa’da olmayan şirketleri de dahil ettiğimizde 16 milyar dolarlık ihracatımız var. Bursa için 2023 hedefi ise 75 milyar dolar bunun olma ihtimali ne kadar?” şeklinde konuştu. 18 Organize Sanayi Bölgesi bulunan Bursa’da Gemlik Limanı’na konteynarların TIR’larla taşınmasını da eleştiren Tatlıoğlu, Sanayi bölgelerinin limanla buluşturulmak zorunda olduğunu ve bunun raylı sistem üzerinden olması gerektiğini ifade etti. Bursa-İstanbul arasındaki yakınlığın Bursa’nın aleyhine olduğunu da kaydeden Tatlıoğlu, Bursa’dan hafta sonunu geçirmek için İstanbul’a giden gelir düzeyi yüksek insanlar var. Bu şehri yönetenlerin sosyal yapı ile ilgilenmemesi doğru değil” ifadelerini kullandı.

‘Yunuseli Havaalanı’nın takipçisiyiz”…
Şehirde yaşanan bir çok aksaklık olduğunu dikkat çeken Tatlıoğlu, şöyle konuştu: “Bursa’da yolun üzerinde bulunan raylar da biran önce yolun altına alınmalı. Yunuseli Havaalanı’nın da takipçisi olacağız. Biz, endişelendiğimiz konuları kent dinamikleri ile paylaştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merinos’un Hyde Park olmasını istiyordu burayı yapsın. Şehirde ciddi bir üniversite eksikliği yaşanıyor. Gençler Bursa’da okumak istemiyor. Çünkü Uludağ Üniversitesi’ni Görükle’ye hapsettiler. Eskişehir’e bakın, Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi’ni ülkenin en bilinen üniversitelerinden biri haline getirdi. Bursa neden bu konuda eksik kalsın.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ