Zirvede Haber

SİYASETTE KALİTE VE ÖRNEK MODEL: TURGAY ERDEM VE ŞADİ ÖZDEMİR FARKI…

SİYASETTE KALİTE VE ÖRNEK MODEL: TURGAY ERDEM VE ŞADİ ÖZDEMİR FARKI…

Geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Partimiz CHP’de kurultayda yaşanan değişim sonrası parti tam olarak bütünleşemedi ve beklemedikleri sonuçları belli bir kesim içine sindiremedi.
Bu atmosfer ve değişim sürecinde oldukça uzun bir süredir yerel seçimler tüm gündemimizi doldurdu.
Özellikle Bursa CHP’de önseçim sözü verilip yapılmayınca seçimi garanti kazanılacak ilçe olarak görülen Nilüfer ve Mudanya da aday adayı enflasyonu yaşadık.
Mudanya’daki başkan konusunda sorunlar ve problemler değişimin şart olduğunu belirtmesine karşın Nilüferde tam tersi bir durum mevcuttu.
Mevcut Başkan Turgay Erdem %62,9 gibi partisin üstünde yüksek bir oyla seçilmiş sevilen ve saygı duyulan bir başkandı.
Halkta karşılığı olan ayrıca tarz ve davranış olarak çok naif, insanlara saygılı ve insan odaklı çalışan başarılı sosyal demokrat bir başkandı.
Bu nedenle birçok kimse Bursa’nın gözbebeği olan ve seçilmenin garanti olduğu bu ilçeye aday olmak için adeta yığınak yaptılar.
Aday adayı olanlar tek yöntem olarak Ankara’ya sürekli giderek Turgay Erdem aleyhinde karalama ve yakışıksız dedikodularla ön kesip aday olmaya çalıştılar.
Ön seçim yapılmadığı için yakışıksız ve kirli bir süreç yaşadık.
Bu süreçte de çok kimse sınıfta kalırken Turgay Erdem kalitesini ve naifliğini bozmadı ve o kirli sürecin parçası olmadı.
Sonuçta bu günde dek yerel yönetimlerle ilgili hiçbir çalışma, katkısı olmayan adaylarında yarıştığı süreçte başka faktörlerinde etkisi ile Turgay Erdemin önü kesildi.
Sonuçta birçok kimsenin bildiği süreçte PM eski il başkanlarımızdan milletvekili ve PM adayı olan Şadi Özdemir’i aday olarak ilan etti.
Yine Mudanya ve Gemlik’te de değişim oldu ve yeni adaylar atandı.
Ne yazık ki Mudanya ve Gemlikte bu atamalar ciddi sorunları da birlikte getirdi.
Mudanya’da 10 yıl başkanlık yapmış olan ve oldukça sıkıntılara sebep olan Hayri Türkyılmaz ve yakınları olayı kabul etmeyip muhalefet partileri gibi hareket ederek sıkıntı yarattılar.
Herkesin aday olmak için hiç hak etmediği halde Turgay Erdeme karşı verdikleri yakışıksız mücadeleye ve sonuçta adaylığına engel olmalarına karşın Turgay Erdem tek kelime kötü söz etmeden davrandı.
Aday olan örgütün iyi tanıdığı ve sol kimliği ile her zaman siyasette yer almış Şadi Özdemir sürpriz bir şekilde atanınca çok duyarlı davrandı.
İlk önce samimiyet ve iyi niyetle Turgay Erdem ve yönetimini aradı. Kendisini arayanlarla konuşup olayı kazanılmış bir zafere dönüştürmedi.
Şadi Özdemir’in bu samimiyeti Turgay Erdem’in yıllarca verdiği emek ve çalışmalar yok olmaması için Şadi Özdemir’e destek vermesi siyasette özlenen ama yapılması çok kolay olmayan bir yöntemdi.
Bu iki dostumuz ve siyasi değerlimizin ilk andan itibaren ilk önce Nilüfer için en önemlisi sol/sosyal demokrat anlayışın temsilcileri olarak CHP’ye kalite ve itibar kazandırdılar.
Nilüfer zaten Bursa’nın göz bebeği olan bir ilçemiz.
Gerek eski başkanımız Turgay Erdem, gerekse 5 yıl Nilüfer ilçemizi yönetecek olan Şadi Özdemir birlikte; barış dostluk dayanışma anlayışını sergileyerek Nilüfer ilçede yaşayanları mutlu edecekler.
Umarım ve isterim ki diğer ilçelerimizde de bu dayanışma ve saygınlık kazansın.
Ancak bunları söylememe rağmen yinede mutlaka ve hiç bir bahaneye sığınmadan tüm üyelerle ön seçim yapılmalıdır.
Adaylar bilgi birikim, liyakat ve ideolojik netliklerine göre tercih edilmelidir.
SON SÖZ:
Turgay Erdem ve Şadi Özdemir’i kutluyorum. Ekiplerinin de aynı duyarlılık ve saygınlıkta olmalarını tek hedeflerinin zor durumda olan halklarımıza sahip çıkmalarını temenni ederim.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ