Zirvede Haber

Cumhuriyeti bilimin ışığında koruyacağız ve yükselteceğiz

Cumhuriyeti bilimin ışığında koruyacağız ve yükselteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesaj yayınladı.

“Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında. Kutlu olsun!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlam temeller üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bütün saldırılara rağmen varlığını bugün olduğu gibi yarın da sürdürecektir.

Atatürk’ün “Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür” sözünü ilke edinen bizler, onun bize emanet ettiği değerleri, bilimin ışığında koruyacağız ve yükselteceğiz.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ekonomimizin kalkınma temeli olan tarımsal üretimimizi dışa bağımlı bir yapıdan kurtaracak anlayış yine o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk sözünde gizlidir. Atatürk “Efendiler! Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışmasını yeni ekonomik önlemlerle son dereceye eriştirmeliyiz. Köylünün çalışmasının sonuçları ve verimlerini, kendi yararı lehine son dereceye çıkarmak, ekonomik siyasetimizin temel ruhudur” der.

Cumhuriyetimizin 100 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, üreten Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenleri saygı ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97 yıldönümü en içten dileklerimle kutluyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ