Zirvede Haber

CHP’li gençlerden manifesto gibi video

CHP’li gençlerden manifesto gibi video
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Gençlik Kolları’nın sosyal medyada #dunyayituruncuyaboyayalim hashtagıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürdürdüğü kampanyanın finali, topluma mesajın iletildiği bir video ile yapıldı. Videoya çok sayıda kadın milletvekili de destek verdi.

Kadına karşı şiddetin önüne geçilebilmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin önemine işaret edilen, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın temel amaç olmasının vurgulandığı videoda görüş açıklayanlar arasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, PM üyeleri Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Gizem Özcan, Sevgi Kılıç, ayrıca İstanbul Milletvekili TBMM Kefek Sözcüsü Sera Kadıgil, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP YDK Üyesi Tuba Torun ve CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş da bulunuyordu.

Videoda gençler de duygu ve düşüncelerini kamuoyuna ilettiler. Mudanya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Seda Bozdağ Güzelkaya, Yıldırım İlçe Gençlik Kolu Başkanı Aycan Gülsima Yılmaz, Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Özgenur Erdinç, Dilara Gencer, Dilara Han, Buse Sebile Ünal, Sinem Sınak, Hilal Fatık’ın mesajları da videoyla kamuoyuna ulaştı.

Kampanya videosundaki mesajlardan satır başları şöyle:

NAZLIAKA: “TOPLUMUN BİR YARISI YOK SAYILAMAZ”

“Kadın hakkı mücadelesi bir demokrasi ve insan hakkı mücadelesidir. Toplumun bir yarısının yok sayıldığı bir ortamda demokrasiden söz edilemez. Bu nedenle kadının hayatın her alanında eşit temsil edildiği, kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşılan bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Mücadelemiz cesaret dolu, hayat dolu, kararlılık dolu.”

KARABIYIK: “EN ÖNEMLİ BASAMAK, EĞİTİM VE MESLEK EDİNDİRME”

“Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri maalesef artarak devam ediyor. Yıllarca eşinden şiddet gören çoğu kadın çaresiz olduğunu, geliri ve gidecek yerinin olmadığını söylüyor. Diğer taraftan ekonomideki sorunlar, yoksulluk, işsizlik, alım gücü yetersizliği ve artan borçlar da aile içi şiddeti artıran sebepler arasında. Aslında kadına karşı şiddetle mücadelenin en önemli basamağı, kadınların eğitimi ve meslek edindirme konusunda çabaların harcanmasıdır.”

KARACA: “TCK’DA ÖZEL DÜZENLEME OLMADIĞI SÜRECE…”

“Türk Ceza Kanunu’nda kadına karşı işlenen suçlar özel olarak düzenlenmediği, kadına karşı işlenen suçlarda iyi hal indirimi ortadan kaldırılmadığı sürece ne kadına karşı şiddet, ne kadına yönelik istismar ve ne de kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün olabilir.”

KAYIŞOĞLU: “BİZ KADINLAR BİRLİKTE OLURSAK KAZANACAĞIZ”

“İnsan hakları için insanlık bin yıllarıdır büyük mücadeleler veriyor. Tarih yazmasa da kadınlar kendi insan hakları için çok daha büyük mücadeleler verdiler. Bugün hala başta yaşam hakkı olmak üzere özel hayatları, kişi dokunulmazlığı ve çalışma özgürlükleri ihlal edilen kadınlar, bu mücadeleyi sürdürüyorlar ve sürdürecekler. Biz kadınlar birlikte olduğumuz sürece elbette ki kazanacağız.”

AYSEL OKUMUŞ: “YAŞAM HAKTIR””

“Eşitlik adalet ve özgürlük şiddeti önler ve barışı sürdürür, yaşam haktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ