Zirvede Haber

“Şehir Hastanesine para var medikal firmaları için yok”

“Şehir Hastanesine para var medikal firmaları için yok”

Tıbbi Cihaz Sektörüne “Yüzde 60’ını silin, faturanızı ödeyelim” diyen AKP hükümetine CHP’den tepki 

Devletten 2019’dan kalan alacaklarını bile tahsil edemedikleri için ekonomik darboğaza giren tıbbi cihaz sektörü temsilcileri, dertlerine derman arıyor. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı ziyaret eden Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Açıkgöz ve yönetimi, yaşanan sorunun büyüklüğünü dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’ndan bu sektörün alacaklarının ödenmesi için Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen 15.8 milyon TL ödeneğin akıbetinin ortaya çıkarılmasını isteyen heyet, 2019’dan kalan borcunu bile ödemeyen Sağlık Bakanlığı’nın “Alacağınızın yüzde 60’ından feragat edin, hemen ödeyelim” teklifinin ise Bursa’da faaliyet gösteren ve neredeyse tamamı devletten alacaklı olan 300 tıbbi cihaz firmasını tümüyle çıkmaza sürüklediği görüşünü paylaştılar.

KARACA: “ÜLKEYİ, YÖNETEMİYORLAR, SAĞLIKTA DA DURUM BUDUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun, AKP hükümetinin ülkeyi yönetme kabiliyetinin kalmadığını gösterdiğini belirterek, “Sadece belediyelerde değil, merkezi hükümette de oradan oraya savruluyorlar, ülkeyi yönetemiyorlar. Hele sağlık alanında atılan daha doğrusu hiç atılamayan adımlara baktığımızda, şaşırmıyoruz. Başkanlık sisteminin de hükümetin de miyadı dolmuştur” dedi.

Bursalıların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı sıkıntıları sürekli gündemde tuttuğunu hatırlatan Karaca, şunları söyledi:

“Bursa’da yıkılan hastanelerin yerine yenileri yapılacak denildi. Masal tabii. Hiçbiri için bir adım atılmadığı gibi, kaba inşaatında bir miktar ilerleme sağlanmış olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi bile parasızlıktan yarım bırakıldı. Buna karşılık, hatalı bir uygulama olan hasta-yatak garantili Şehir Hastanesi’ne milyonlarca lira kira ödenmeye devam ediliyor. Bu uygulamanın hata olduğunu ilk günden beri söylüyoruz, anlatıyoruz. Memleketi ve milleti değil, yandaşları koruyan öylesi anlaşmalar zinciri var ki, bu Şehir Hastaneleri garabetine yıllık kaç lira kira ödendiğini bile sır tutup, saklıyorlar. Ülkeyi yönetemedikleri gibi, sağlığı da yönetemiyorlar. CHP olarak haksızlığa uğrayan, mağdur edilen tüm kesimlerin yanındayız, yanında olacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ