Zirvede Haber

Küçük Olmuş!

Küçük Olmuş!

Bursa Millet Bahçesi açıldı… Erdoğan: Biraz küçük olmuş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Bursa’nın da olduğu 10 yeni Millet Bahçesi’ni video konferans yöntemi ile açtı. Atatürk Stadyumu’nun yıkıldığı alanda yapılan Bursa Millet Bahçesine canlı bağlanan Erdoğan’ın “Biraz küçük olmuş” sözleri dikkat çekti.

   

Bursa Millet Bahçesi açıldı... Erdoğan: Biraz küçük olmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’dan video konferans sistemiyle 10 yeni Millet Bahçesinin açılışını yaptı.

Millet Bahçesi sayısının 23’e yükseldiğini belirten Erdoğan, ilk olarak Bursa!’ya bağlandı.

Yıkılan Atatürk Stadyumu’nun olduğu alanda inşa edilen Bursa Millet Bahçesi’nin açılışı için önce Vali Yakup Canbolat’a bağlanan Erdoğan, ekrana Bursa Millet Bahçesi görüntüsü geldiğinde “Bursa Millet Bahçesi de görüyorsunuz maşallah yemyeşil. Burası Yeşil Bursa zaten” dedi.

“BİRAZ KÜÇÜK OLMUŞ”

Kurdele kesimi öncesi alanın görüntülerinin izletilmesini rica eden Erdoğan’ın bu sırada yanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile konuşurken kullandığı “Biz burada stadın yanında da yapacağız değil mi bir yer”, “Burası stadın yanı mı” soruları dikkat çekti.

Bakan Kurum, Bursa Millet Bahçesinin yıkılan Atatürk Stadyumunun yerine ve Kültürpark’ın yanına yapıldığını söyleyince Erdoğan, “Öyle mi, o zaman biraz küçük olmuş” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, görüntülerin izlenmesinin ardından “Nasıl, eskiden betondu burası. Yeşil Bursa’ya bazı yeşillikler daha katmış olduk” dedi.

Erdoğan, daha sonra sözü Bursa Valisi Yakup Canbolat’a bıraktı. Bursalıların eski stadın olduğu alanda hatıraları bulunduğunu belirten Canbolat, “Eski stadın Bursalılarda hatırası vardı. Muhteşem bir eserle ve eski stadı ve Bursaspor’u yaşatan anısı ile muhteşem bir eseri Bursa’mız kazanmış oldu” dedi ve Cumhurbaşkanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’na teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra “Belediye Başkanımız yok mu” diyerek Alinur Aktaş’a “Alinur Bey sen neyini yaptın” sözleri ile seslendi. Aktaş da projenin Büyükşehir Belediyesince hazırlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele alkışlar eşliğinde kesildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ