Zirvede Haber

Tam kapanma ne kadar etkili oldu?

Tam kapanma ne kadar etkili oldu?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, tam kapanmaya rağmen koronavirüs tablosunda ciddi bir düşüş yaşanmasıyla ilgili düşüncelerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Her iftar saatine yakın Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin koronavirüs tablosunu açıklıyor. Vaka tablosuna göz atıldığınızda, tam kapanmanın başladığı günden bu yana inişli çıkışlı bir seyir izleniyor.

Bunu, test sayılarının düşürülmesine bağlayanlar çıktı. Fakat, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısının düşmesini, tam kapanma önlemleri ve hareketliliğinin kısıtlanmasının bir sonucu olarak açıkladı.

Ancak, tabloda öngörülen, hedeflenen düşüşlere henüz tam olarak rastlanılmış değil.

20 ila 30 bin bandında inişli çıkışlı bir grafik göze çarpıyor.

Vaka sayısını bin rakamının altına kadar indirmek hedefleniyor. Fakat bu çok da kolay değil. Hareketliliğin azalmasına ve bulaş zincirinin kırılmasına bağlı.

Ülke genelindeki hastanelerde kısmi bir rahatlama, Covid-19 polikliniklerine test için başvuranların sayılarında belirgin bir azalma ve yoğun bakımlarda boşalma olduğu konuşuluyor.

Önceki gün Covid-19 şüphesiyle Çekirge Devlet Hastanesi’ne teste giden bir yakınımız hiç sıra olmadığını, testinin çok kısa sürede yapıldığını anlattı. Bu haber kentimizin geleceği adına umut verici.

Düşen vaka rakamları hepimize umut pompalıyor. Ancak bunun sürdürebilir olması gerekiyor.

Kısıtlamanın bittiği gün vaka tablosu yeniden tırmanışa geçecekse, evlerde bunca kapalı kalmanın da bir anlamı olmayacak.

Bu açıdan 17 günlük tam kapanmadan mutlak sonuç almamız gerekiyor. Bu konuda her zaman olduğu gibi yine bizlere sorumluluk düşüyor. Bir başka ifadeyle tablonun değişmesi, vaka sayıları ve ölümlerin azalması bizim elimizde.

Önce bizler bireysel tedbirimizi alacağız ki, toplumsal önlemlere de katkımız olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ