Zirvede Haber

Şahsım Üzerinden Partime Uygulanan Linç Girişimine Müsaade Etmeyeceğim!

Şahsım Üzerinden Partime Uygulanan Linç Girişimine Müsaade Etmeyeceğim!
10 Gündür Bursa kamuoyu ‘Gökçen Ailesine ait olan tesis yanındaki otopark tesislerinin ihale sürecinde yaşanan olaylara’ kilitlenmiş durumda. Gökçen Ailesine ait olan medya organları Line Haber ve Line Tv üzerinden başlatılan yayınlarda, Otopark İhalesi noktasında açtığı mahkemeler ile Bursa gündeminde ismi de yer alan ve ailenin yayın organlarının hedefi haline gelen CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz bugün suskunluğunu bozarak sosyal medya dan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
CHP’li Korkmaz; “Değerli CHP’liler, sevgili arkadaşlar, Bursa LİNE TV sosyal medya sayfası ve TV ekranlarından mensubu olmaktan büyük bir onur duyduğum partim ve meclis üyeliğim üzerinden hakkımda organize bir yıpratma, iftira kampanyası, sistemli psikolojik itibar suikasti yapılmaktadır.
 
Hakkımda ileri sürülen iddialara karşı çevremden gelen talep doğrultusunda hukuki belgeleriyle ve mahkeme kararlarıyla birlikte açıklama gereği doğmuştur. Bu açıklamam bir savunma değil siyasi kimliğim nedeniyle temsil ettiğim sizleri aydınlatmak, bilgi kirliliğinin önüne geçmektir.
 
Bu açıklamamda aktif bir parti ve meclis üyesi olarak partimizin en ufak bir zarar görmemesi, sosyal medyada gereksiz ve asılsız şekilde yıpratılmaması için tüzük ve özellikle disiplin yönetmeliklerine uygun davranacağım ve hakkımda yapılan bu iftira kampanyasında alet olanlara, işbirliği yapanlara cevap vermeyeceğim. Zira ülkenin bu zor zamanında kurucu partinin tüm fertleri sorumluluklarını bilmeli ve ona göre davranmalıdır.
 
İki gündür açıklama yapamama nedenim kısa bir süre önce ameliyat olan annemi iki gün önce sabah saatlerinde yüksek ateş ve enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırmamdır. Şu an durumu iyi ve ilk testi de negatif çıkmıştır.
 
Bildiğiniz üzere aktif siyasete atıldıktan sonra son yapılan yerel seçimlerde Osmangazi ilçesinden CHP meclis üyesi seçildiğim gibi sıralama nedeniyle de aynı zamanda büyükşehir meclis üyesi oldum. Halen her iki belediyede aynı zamanda hukuk komisyonu üyesiyim.
 
Bu sayfadan görevim gereğince açtığım davaları da sizlerle paylaşıyorum.
 
Yapılan iftira kampanyasına konu olay; Gökçen ailesinin eskiden avm olarak açılan lakin sonradan kapatılan ve yaklaşık 15 yıldır kapalı olan üzerinde avm ve sair yapıların olduğu taşınmazlarının bulunduğu ilimiz sıcaksu mevkiinde yer alan planları 30 sene önce partimiz meclis üyesi ve grup sözcüsü Mimar Osman Ayradilli’nin çizdiği plan sonrası üstü yeşil alan altı 4.943 m2’lik Osmangazi Belediyesine ait otoparkın ihalesi ve sonrasında gelişen olaylardır.
 
Bu otoparkın ihalesi 09.10.2019 tarihli Osmangazi Belediye Meclis toplantısında gündeme gelmiştir. Bu ihale gündeme geldiğinde yerel bir basın sitesinde söz konusu otoparkın cüzi bedellerle kiralandığı halde halkın kullanımına açılmadığı, kamu zararına neden olduğu belirtilerek vicdanlı meclis üyelerinin konuya eğilmesi ihbar edilmiştir.
 
Bunun üzerine parti grubu adına buranın belediye tarafından işletilmesi aksi takdirde red oyu verileceği belirtilmiştir.
 
Şahsım tarafından da söz alınarak bölgede sağlık tesisi, otel, spor salonu, hamamlar nedeniyle otoparka ihtiyaç olduğu, ihaleyi alan kişi ya da şirketin ben kirayı öderim açarım, açmam diyemeyeceğini , 15 yıldır kapalı tutulamayacağını belirttim ve ihaleyi takip edeceğimizi söyledim.
 
01.12.2019 ve 05.12.2019 tarihinde ilana çıkılarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi kapsamında 10.12.2019 günü açık ihale yapıldı ve bende bir başka meclis üyesi arkadaşımla ihaleyi emcümen salonunda izledim.
 
İhaleye Gökçen ailesinin B Plas A.Ş ile Nilüfer Karaman Spor Klubü Derneği katıldılar ve 5.000 TL+KDV üzerinden ihaleye başlandı. İhaleyi meclis üyelerinden oluşan ve Hasan Hüseyin beyin başkanlığını yaptığı 5 kişilik encümen heyeti yönetti.
 
İhale öncesi ilgili şirket yetkilisi ile dernek başkanı arasında konuşmalar da yapıldı.
 
İhale 11.000 TL + KDV üzerinden spor klübü derneğince kazanıldı.
 
İhale esnasında B Plas A.Ş. yetkilisi telefonla konuşmak isteyince olumsuz karşılandığı gibi spor klubü derneği temsilcisi tatafından şirket yetkilisi tarafından bu yerin yolu olmadığı ve ihale ile ilgili dava açıldığı söylendi ve umarım aksilik olmaz denildi.
 
İhale bittikten bir kaç gün sonra ihale alıcısı spor klubü derneği başkanı Tayyar Türkeş tarafından sözleşme yapılmadığı zira gerçekten Gökçen ailesinin bir başka şirketi Bemsa A.Ş. vekili Av. Osman Orhan tarafından ihalenin iptali istemiyle dava açıldığı tarafıma bildirildi.
 
Ben de bunun doğru bir davranış olamayacağını zira aynı ailenin ortağı olduğu şirketin yıllardır bu şekilde ihaleye tek başına girip aldığı, sabah dava açıp, öğlen ihaleye girmenin ve ihale öncesinde söylenenlerin ihaleye fesat karıştırma , veya buna teşebbüs suçunun oluşacağını söyledim.
 
Tüm olayları bilen bir kişi ve spor klubü derneği ve kamunun menfaati için davayı takip etmem talep edildi. Konuyla ilgili olarak amacımız buranın rayiç değerden kiralanması ve halkın kullanımına açılması olduğundan , götdüğüm ve tespit ettiğim hukuksuzluklar nedeniyle Avukatlık Kanunun bana verdiği yetkiyle 02.01.2020 tarihli vekaletname aldım.
 
Aldığım vekaletname uyarınca Bursa 2.İdare Mahkemesinin 2019/1135 Esas sayılı dosyasıyla Bemsa A.Ş. tarafından Osmangazi Belediyesine karşı açılan davaya müdahil olatak katıldım ve açılan dava eklerde görüleceği üzere 28.01.2020 tarihinde reddedilmiştir.
 
Yani ihale mahkeme denetiminden de geçmiştir.
 
Yapılan yargılama esnasında söz konusu otoparka ilişkin planlar celp edilmiş ve otoparkın güneyinden 15 metrelik giriş/çıkış yolunun olduğu belirtilmiştir.
 
Davaya cevap veren Osmangazi Belediyesi de davanın haksız olduğunu ihalenin usul ve yasaya uygun olduğunu belirtmiştir.
 
Bu bağlamda hem ihaleye girip hem iptal isteyen şirket yetkilileri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunmuş olup soruşturma devam etmektedir.
 
Bu iki hukuki işlem dışında konuyla uzaktan ya da yakından ilgim yoktur. İlgili davalar nedeniyle tek kuruş vekalet ücreti de alınmamıştır.
 
Halihazırda söz konusu Nilüfer Karaman Spor Klubü Derneğinde spor yapan ve geçen sene amatör kümede şampiyon olan gençler için Nilüfer Belediyemizce de tesis yapılmaktadır.
 
Davanın reddinin ardından ihale alıcısı spor klubü derneği ile Osmangazi Belediyesi arasında 5 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış, ilk etapta ödenmesi gereken yaklaşık 90.000 TL de dernek tarafından yatırılmıştır.
 
Sözleşmenin imzalanmasının ardından ihale alıcısı spor klubü derneği planlarda yolun açılması için belediyeye mütacaat etmiş ve çevre ve şehircilik müdürlüğü tarafından gereken izin verilerek belediye tarafından yol açma işlemine başlanmıştır.
 
Hal böyle iken Gökçen ailesinin TV kanalı ve haber sitesi LİNE TV tarafından mafyayla işbirliği yapan, ihale gerçekleştiren, dilediğine ihale dağıtan, ihale takip eden bir meclis üyesi olarak gündeme getirilmiştir.
 
Ben Osmangazi Meclisi Encümeni tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılmadım, pey sürmedim, muhalefet üyesi olarak böyle bir yetkim olmadığı gibi meclis üyeleri bağlı oldukları belediyelerle iş yapma yasağına tabidir.
 
Bu alanda 1.5 milyarlık projesi ve 5000 kişilik istihdam ile 1 milyon turistin engellendiğini söyleyen şirket algı oluşturmaktadır. Zira ihaleye konu alan belediyenin mülküdür ve projeye dahil değildir.
 
Konuyla ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a mesaj yazdım kendisi beni aradı ve ihalenin hukuka uygun olduğunu, hukuk ne derse onu yaptığını, LİNE TV ana haberdeki kendisi ile birlikte Gökçen’in görüntüsünün eski olduğunu belirtti.
 
Yılda 30/35.000 turistin geldiği Bursa’ya 1 milyon turist demek günlük 2.739 turist demektir. Bursa’da tarihi boyunca bu kadar turist gelmediği gibi bunları yatıracak yatak ve faydalandıracak sıcak su kapasitesi yoktur. Dileyen İl Turizm ve DSİ, Bursa Jeotermal A.Ş. verilerine bakabilir.
 
Haberi yapan Erdinç Karataş bu akşam şahsımı, olayla ilgisi, haberi olmayan eski vekilimiz Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın’ı da karalayan, genel merkezi devreye ve partimizi zora sokmayı amaçlayan bir haber daha yayınlamıştır.
 
İlgili haberin ulusal medyaya sürülmesi ve şahsım hakkında disiplin ve ihraç süreçlerinin işletilmesi amaçlanmaktadır.
 
Neticede 5.000 liralık kira 11.000 +KDV oldu ve 5.000 m2’lik otopark Bursa halkının, iş dünyasının, turizminin kullanımına açıldı.
 
Ben Gökçen ailesini tanımam, hayatta görmedim, haberde mafya olarak adı geçen Tayyar Türkeş’in şahsi avukatı değilim. Bugüne kadar hiçbir davasına girmedim. TV programlarında jeopolitik analizler yaptım ve kentin , ülkenin çıkarlarını savundum, kimsenin dile getiremediklerini dile getirdim. İsteyen sayfamda linkleri var izleyebilir.
 
Dernekler Kanuna ve dernekler masasına tabi 7’den 18’ine gençlerin spor yaptığı, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştığı bir klübe gelir getirecek bir haksızlığı durdurdum.
 
Bu karalama kampanyası ve itibar suikastına karşı gereken hukuki adımlar tarafımdan ivedilikle atılacaktır.
 
Saygılarımla.” ifadelerini kullandı.
 
 Line Haber tarafından yayınlanan;
 
İşte O Haber;
 
Siyasi Etik Yasası İsteyen CHP Ne Düşünüyor?
 
CHP’li Osmangazi Meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz’ın Tayyar Türkeş ihaleye çıksın diye bütün yollara başvurduğu, ardından meclis üyesi kimliği ile ihaleye girdiği , sadece bir gün sonra bu kez de kamuoyunu yanıltmak için aynı dosya için avukat kimliği ile suç duyusunda bulunduğu ortaya çıktı. Avukat ve meclis üyesi kimliğine rağmen hem hukuku hem de etik kuralları hiçe sayan Av. Ercan Korkmaz’ın bu cesareti mafyatik ilişkilerinden aldığı ortadayken, her platformda siyasi etik yasasını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Bursa İl Başkanlığı’nın takınacağı tavır merak konusu.
‘BU ÜLKEDE NAMUSLULAR, NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALI’
 
CHP’nin kurucu ismi İsmet İnönü’nün söylediği belirtilen tarihi sözle bugün Bursa’da yaşananlara dönelim.
 
Konuyla ilgili ilk ve tek tepki Bursa’da partinin vicdanı konumunda görülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’dan geldi. ‘CHP’li hiçbir üye hukuk dışı oluşumla hareket edemez…Meclis üyesi olarak ihale takip etmek etik ve ahlaki değil… Asla müsaade edilmez. Hoş görülmez ve üstü örtülmez. Böyle bir davranışın CHP’nin ve üyelerinin siyaset anlayışında da yeri olamaz’ diyerek tepkisini ortaya koyan Orhan Sarıbal, CHP’li Korkmaz’ın birlikte hareket ettiği sabıkalı Tayyar Türkeş’in iftira girişimine ise ‘Bir siyasi partinin ya da kurumun temsilcilerini rüşvet almakla suçlamak belge ve bilgileri ile ispata muhtaçtır. İddia edilen ve itham edilen bir partinin il yöneticisi ve meclis üyesi varsa mutlaka kim olduğu açıklanmalıdır. Aksi takdirde yöneticilerimizin zan altında kalmaması için yasal haklarımızı kullanacağız.’ şeklinde konuştu.
 
CHP’NİN İTİBARINI BİR TEK SARIBAL MI DÜŞÜNÜYOR?
 
Orhan Sarıbal’ın ‘CHP’nin itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceği’ne yönelik sözlerinin ardından gözler sus pus olan partinin diğer vekillerine, İl Başkanı İsmet Karaca’ya ve özellikle Av. Ercan Korkmaz ve benzeri isimleri meclis üyesi yapan isimlere çevrildi.
 
Peki, her fırsatta iktidarı, rant için farklı odak gruplarına boyun eğmekle eleştiren CHP’nin; hukukçu kimliği taşıyan vekili Nurhayat Altaca, yerel yönetim sürecini ve bürokrasiyi yakından bilen Eczacı Erkan Aydın, yıllarca bir çok sosyal ve sivil kurum ve kuruluşta görev alan Prof. Dr. Yüksel Özkan ve genel merkezden çıkmayan Ekonomist Prof. Dr. Lale Karabıyık neden sus puslar, kimden korkuyorlar?
 
Çok sayıda sabıkası bulunan Tayyar Türkeş ile beraber sözde radyo programları yapan Ercan Korkmaz, ilişkilerini meclis üyesi kimliğini de kullanarak ranta çevirme gayretinde.
Av. Korkmaz meclis üyesi kimliği ile belediye ve kurumlara içeriden baskı kurarken, ortak hareket ettikleri Tayyar Türkeş’in ise dışarıdan kamu kurumlarını arayarak baskı kurma çabasında olduğu iddia ediliyor.
 
Öyle ki gözünü karartan Korkmaz ve Türkeş, Bursa’da on binlerce kişiye istihdam sağlayan, Bursa’da vergi rekortmeni listesinin gediklisi, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan, yani üretmekten katma değer sağlamaktan başka hiçbir şey bilmeyen Gökçen ailesinin, kendi mülklerinde kendi parasıyla inşa ederek üstünü yeşil alan olarak belediye terkini yaptığı ve üstüne üstlük kullanmadığı halde 20 yıl boyunca güncel rayiç bedelden kira ödediği kendisine ait mülke tabiri caizse adeta tepeden konmak istiyor.
Yerel yönetimlerin yoğun talep ve istekleri üzerine termal bölgesinin söz sahibi ailelerinden Gökçen’ler, korona salgını ile birlikte iyice daralan dünyadaki ekonomik gelişmelere rağmen Sıcaksu bölgesinde orta vadede 1 milyon turist ve 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 1,5 milyar değerindeki dev proje için start verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından harekete geçen Korkmaz ve Türkeş, eksik ve geç ortaya çıkan evraklar ve baskılar sonucu ihaleye çıkarılması bile ciddi sorunları beraberinde getireceği bilinen ihaleye çıkılmasını sağlayarak Osmangazi Belediyesi’ni de büyük zarara uğramakla karşı karşıya bıraktı.
 
KORKMAZ’I MECLİS ÜYESİ YAPAN İRGİL VE AYDIN MI?
 
Türkeş ve ailesinin ne iş yaptıklarını nasıl yaptıklarını herkes biliyor. Ancak, avukat kimliği ile meclis üyeliği kimliğini birbirine karıştıran, mafya ile bu kadar içli dışlı, hatta düşkün olan Ercan Korkmaz CHP’ye ve Bursa’ya kimin hediyesi? Tüm oklar sık sık ofisinden çıkmadığı ve ofisinden ara ara fotoğrafta paylaştığı Ceyhan İrgil ile seçimlerin ardından düzenlenen parti buluşmasında özellikle teşekkür ettiği Milletvekili Erkan Aydın’ı gösteriyor. Ceyhun İrgil, Muğla’da keyfini sürerken Bursa’ya böyle bir isim kazandırdığı için kendisiyle gurur duyuyor olmalı. AK Parti’de kabul görmeyince rotayı CHP’ye çeviren, iki belediye seçiminden yenilgi ile çıkmasına rağmen vekil olarak yoluna devam eden Erkan Aydın, zaman zaman medyada takipçiliğine soyunduğu işler ile gündeme geldi. Erkan Aydın, partide onlarca avukat varken neden Korkmaz’ı listeye yazdı ve seçim kampanyası için kendisinden destek aldı mı? Ve Erkan Aydın kamuoyuna bir de her olayın altından çıkıp nasıl ortada görünmemeyi başardığını da paylaşmalı.
 
Korkmaz ve benzeri isimlerin Mustafa Bozbey’in adaylık dönemine denk gelmesi ise kafaları karıştıran bir başka soru işareti.
 
TÜRKEŞ’LERİN YÜKLÜ FATURALARINI ARTIK BELEDİYELER TAŞIYAMIYOR!
 
Medya adı altında özellikle AK Parti’li belediyelere baskı ve yıldırma ile yüklü faturalar kestikleri iddia edilen Türkeşler’in neredeyse hiçbir hizmet sağlamadan elde ettikleri iddia edilen haksız gelirlerine belediyeler, kılıf uydurmakta güçlük çektikleri iddia ediliyor.
 
TÜRKEŞ’LERİN CHP İLGİSİ VE BAĞLANTISI NASIL BAŞLADI?
 
Son zamanlarda Türkeşler de rotayı CHP’ye döndürmüş vaziyette. Seçim sürecinde CHP genel merkezine paylaştıkları fotoğraflarla uzun süreli canlı yayın hizmeti verdikleri ortaya çıkan Türkeş’ler, Bursa’da Ercan Korkmaz gibi CHP’li bazı meclis üyeleri ile ortak hareket ediyor. İşin ilginç yanı Türkeş ve Korkmaz’ın baskıları ve yıldırma çalışmaları sonucu zarara uğrayan ise AK Partili belediyeler oluyor.
 
AK PARTİ VE CHP RANT-ÇIKAR KESİMLERİNDEN KURTULMALI
 
İşin bir diğer ilginç yanı daha var. Av. Ercan Korkmaz’ı savunmak da tamamen CHP karşıtlığı ile bilinen, CHP Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı’na , vekillerine hakarete varan söylemlerde bulunan ve kendisini iktidara yakın konumlandıran sözde medya temsilcilerine kalmış durumda. Korkmaz avukat olmasına rağmen onun avukatlığını ne yazık ki ; tek gelir ve geçim kaynakları AK Parti olmasına rağmen, AK Parti’li kişiler veya belediyeler ile başkanları tehdit ve karalama kampanyası yapan aynı kişiler. Hatta Ercan Korkmaz’ın ihaleye girmeden telefonla bilgi verme ihtiyacı duyduğu yine bu sözde medya temsilcileri oldu. Bu bile ortada dönen kirli ilişkileri ve özellikle AK Parti ve CHP cenahının tamamen rant ve çıkar için çöreklenen bu kesimlere artık müsaade etmemesinin en önemli kanıtı. Aksi takdirde kaybeden Bursa olmaya devam edecek.
 
Erdinç Karakaş “
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ