Zirvede Haber

KİRAZLIYAYLA’NIN SESİNE KULAK VERİR MİSİNİZ?

KİRAZLIYAYLA’NIN SESİNE KULAK VERİR MİSİNİZ?

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayından “Çevre Duyarlılığına Dikkat Çeken Paylaşım” İYİ Partili Ercan Özel sosyal medya hesabından paylaştığı video ile gündeme damga vurdu. Özel; “Bu paylaşımda, atalarının yüzyıllardır yaşadığı toprakları korumak, doğal güzellikleri gelecek nesillere aktarmak ve sağlıklı bir ortamda hayatlarına devam etmek isteyen, devletine ve milletine bağlı vatansever insanların sizlere seslenişlerini izleyeceksiniz

Dünyada ki ve ülkemizde ki örneklerden biliyoruz ki, zehirli kimyasallarla yapılan madencilik ile insanlarımız, sularımız ve tarım alanları zehirleniyor, ormanlarımız yok oluyor. Anayasa’mıza göre; “Gerek sağlıklı bir çevrede yaşamak, gerekse çevre sağlığını ve doğal kaynaklarımızı korumak, hem hakkımız, hemde vatandaşlık görevimizdir.” Kirazlıyaylalılar birilerinin dediği gibi maden tesisine karşı çıktıkları için vatan haini ve terörist değil aksine vatan toprakları için mücadele eden örnek insanlardır.

Bölge halkı ile bire bir görüştüm. Kapılarını çalarak maden işletme tesisi ile ilgili fikirlerini aldım. Köyde yaşayan halkın %90’ı bu projeye şiddetle karşı çıkıyor ve hatta “Ölürüz de ata yadigârı topraklarımızın kurumasına, yok olmasına izin vermeyiz” diyor. Halk ve çevre sağlığını etkileyecek önemli projeler yerel halkın görüşleri doğrultusunda uygulanır. ÇED Raporu’nda ki en önemli kıstas bölge halkının olumlu görüşleridir. Ama görüyorum ki ilgili firma oldu bittiye getirerek insanları bir şekilde korkutarak projeye devam etmek istiyor.

Burada artık iş biz duyarlı vatandaşlara düşüyor. Tüm görüşlerimizi bir yana koyarak, elele verelim ve bizi besleyen, sağlık veren doğal kaynaklarımızı ve çevremizi yok edecek bu tür tesislerin karşısında durduğumuzu gösterelim. Eğer şimdi müdahale etmez ve Kirazlıyayla halkının bu feryadlarına kulaklarımızı tıkarsak, Kirazlıyayla’dan sonra çevre köylerde ve ardından Yenişehir’de yaşanacaklardan hepimiz sorumlu olacağız. Kimse; “Kirazlıyayla benim köyüm değil, beni ilgilendirmez” diyemez.

Gelin! yapılan bu yanlışa hep birlikte mani olalım. Yenişehir olarak bizler Kirazlıyayla halkının yanında yer alalım ve yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapalım.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ