Zirvede Haber

CHP Yıldırım’da Adaylar Değil İlkeler Yarışmalıdır…

CHP Yıldırım’da Adaylar Değil İlkeler Yarışmalıdır…

CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı için adaylığını koyan İsmet Nejat Işık’tan kongreye saatler kala önemli bir açıklama; “Bilindiği gibi, haziranda CHP Yıldırım ilçe başkan adaylığımızı çeşitli kanallardan açıkladık. Açıklamalarımızda, gurupların ortaya çıkardığı adaylardan olmadığımızı, delege hesapları ve pazarlıkların içinde olmadığımızı önemle vurguladık.
Adaylığımızın, mevcut yönetime, diğer başkan adayı arkadaşlara, kişilere ve guruplara karşı olmadığını, tamamen ilkesel sebeplerle olduğunu anlattık.

Geleneksel çalışma metotları ile sonuç alınamadığı için yeni uygulamaları hayata geçirelim istedik. Sistematik çalışma metotlarını uygulayıp kalıcı olmasını sağlamak, üyelerle ve Yıldırım halkıyla sağlıklı diyalog ortamı oluşturmak, karar ve uygulamalarda örgütün sesi olmak amacındaydık.

Amacımıza uygun olarak, problem tespitleri yapıp her probleme karşılık çözüm önerileri ve projeler ürettik. Uygulama için aksiyon planları yaptık.

Örneğin, aktif genç ve kadın üyelerimizin sayısını artırabilmek için 18 kişilik yönetim listesinin, 4 kadın ve 4 genç olmak üzere 8 üyesinin çarşaf liste ile seçilmesini önerdik. Örneğin kadınlar ve gençler için haftanın bir gününü serbest kürsü uygulamasına ayırmayı planladık.

Örneğin, her mahallede üyelerin birbirini tanıyabilmesi için tiyatro günleri planladık. Tüm üyelerin birbirini tanıyıp önyargılardan kurtulabilmesi için sosyal aktiviteler planladık.

Örneğin, halk ile parti bütünleşmesi için, önemli günlerin yıllık plan üzerinden takibini, bu günler için halka açık şiir, makale, resim yarışmaları planladık.

Örneğin, baskın seçim gibi acil durumlar için, ilk yapılacak iş olarak acil durum eylem planı tasarladık.

Örneğin, yerel seçimlere erken hazırlık için ekolojik bakımevi, bilim ve uygulama çocuk parkı, enerji üretimli kapalı meydan, sanat sokağı gibi fiili uygulama proje taslakları hazırladık.

Örneğin, iç ve dış denetleme olmadan sağlıklı çalışma mümkün olmaz diyerek tarafsız denetim ekibi planladık.

Velhasıl, ”Geleneksel yöntemler bizi bir yere götürmez. Yeni şeyler söylemeli, yeni yöntemler, yeni uygulamalar gerekiyor. ” dedik, ”CHP’ nin en büyük projesi demokrasi paketi olmalıdır. ” dedik, ”Kucaklama değil kucaklaşma gerek.” dedik, ”Değişim değil topyekun dönüşüm gerekli.” dedik, ”Sokağa inmek değil sokakla birlikte yaşamak gerekiyor.” dedik, ”Önlem almak değil önlem OLMAK gerekiyor.” dedik, ”İdealleri anlatmak değil projelendirip üretmek gerekiyor.” dedik. ”Vizyon gerekiyor. Gelin, birlikte başaralım” dedik, ”Seçim süreçlerine ara verilmiş olması, dönüşüm için fırsat.” dedik.

Biz bunları söylerken, kaybedilmiş yerel seçimin etkisiyle, Bursa’ nın genelinde olduğu gibi Yıldırım’ da da, adaylardan bağımsız olara, bir kutuplaşma olduğunu gördük.
Bu nedenle, ekibimizle ve bizi destekleyen dostlarımızla süreci gözden geçirme, yeniden değerlendirme gereği hissettik.

Değerlendirme sonucunda. kutuplaşmanın bir tarafı olmamak için seçime katılmama görüşü ortaya çıktı. Biz de, arkadaşlarımızın görüşüne saygı duyduk.

Bu karar, herhangi bir başkan adayının lehinde veya aleyhinde alınmış bir karar değildir. Sürece kıyısından-köşesinden müdahil olmamak için hiçbir listeden yönetimlere aday olmayacağımı özellikle belirtmek isterim. Bizi destekleyen delege arkadaşlarımız, özgür iradeleriyle diledikleri adayımızı ve ekibi destekleyebilir.

Şunu iyi biliyoruz ki, CHP Yıldırım İlçe Kongresi’ ne kaç adayla girilirse girilsin, bütünleşmiş olarak, tek ekip olarak çıkılacaktır. Yarış, kişiler arasında çekişme değil hizmet yarışıdır. Aday olan arkadaşlarımızın tamamı ilkeli, dürüst çalışkan, CHP ilkelerine sonuna kadar bağlı, kararlı, özverili arkadaşlardır. Kim başkan olursa olsun, kaybeden olmayacak, kazanan örgüt olacaktır.
İnanıyorum ki, 22 aralık akşamı tüm aday arkadaşlarımız ve ekipleri, kazanan arkadaşımız ve ekibiyle, partimiz adına birlikte mücadeleye devam edecektir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ