Zirvede Haber

Pandemi sürecinde zaten iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarımızın, ilave hasta yoğunluğunu nasıl kaldırabileceğini düşündünüz mü?

Pandemi sürecinde zaten iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarımızın, ilave hasta yoğunluğunu nasıl kaldırabileceğini düşündünüz mü?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için Meclis’ e sunmuş olduğu soru önergesi hakkında yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;

ÜLKEMİZİ COVİD-19 CEHENNEMİNE Mİ ÇEVİRMEK İSTİYORSUNUZ?

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kruge sosyal medya üzerinden Türkiye’ye ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir teşekkür mesajı yayınlayarak, “zorlu bir kışla yüzleştikleri bu günlerde, Dr. Fahrettin Koca’nın kendilerinin ihtiyaç duymaları halinde yoğunluk altında ezilmiş olan sağlık sistemleri ve yoğun bakım ünitelerine destek amaçlı, Avrupa ülkelerinden Covid-19 hastalarını Türkiye’de tedavi edebileceklerini söylemesi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etmiştir, dedi.

Yüksel Özkan, son günlerde Covid-19 ile ilgili olarak yaklaşık 32 çeşit varyantın ortaya çıktığını, ayrıca Covid-19’un Güney Afrika’da keşfedilen yeni mutasyonu Omicron’un Avrupa’da yayılmaya devam ettiğini, Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere ve İtalya’da da Omicron mutasyonunun tespit edildiğini, sözlerine ekledi.

Avrupa ülkelerinin yeni Omicron varyantı nedeniyle alarm durumuna geçtiğini belirten Özkan, bu ülkelerden Covid-19 hastalarını getirme talebini anlamanın mümkün olmadığını, pandemi başlangıcından bugüne kadar sağlık çalışanlarının iş yükü altında ezildiğini, yoğun bakım yatak sayısının yetersiz olduğunu, kış aylarına gireceğimiz bu günlerde hastanelerde yaşanacak yoğunlukların görmezden gelindiğinin altını çizdi.

Ülkemizi Covid-19 varyantları merkezi haline getirip, zaten mülteci istilası ile halk sağlığımıza olan yönelik tehditi birkaç milyon dolar gelir elde etmek için daha da artırmayacak mısınız? Bulaşıcı hastalıkların ülkemizde tedavi edilmesi öneriniz acaba sağlık turizmi anlayışınızı mı yansıtıyor? dedi.

Avrupalı hastaları tedavi ediyoruz diyerek bir algı oluşturma çabası içinde olan hükümetin, dış politikada kaybettiği itibarını tekrar kazanmak, iç politikada ise seçmenlere şirin görünme çabasından başka bir şey olmayacağını belirtti.

Bakan Koca’nın yanıtlaması için;

1.Avrupa ve Dünya ülkeleri COVID 19 varyantları nedeni ile alarm durumunda iken, böyle bir teklifin yapıldığı iddiası doğru mudur?

2. Avrupa’dan COVID 19 hastalarını getirmeyi teklif ettiğinizde, kış aylarına gireceğimiz bu günlerde, bizim hastanelerimizde oluşacak mevcut yoğunlukları dikkate aldınız mı?

3.Pandemi sürecinde zaten iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarımızın, ilave hasta yoğunluğunu nasıl kaldırabileceğini düşündünüz mü?

4. Yoğun bakım yatak sayımızın geçtiğimiz kış aylarında yetmediği, COVID 19 ve diğer hastaların koridorlarda yatak beklediği günleri unuttunuz mu?

5.Özellikle kış aylarında hastanelerde yoğunluktan dolayı, ameliyatların ertelendiği bir ortamda, kendi sağlık sistemimizin tamamen çökebileceğini düşündünüz mü?

6.Söz konusu hastaların Türkiye’ye getirilme teklifi, şahsınızın mı, yoksa dış politikada itibar kazanmayı amaçlayan AKP hükümetinin mi kararıdır?

7.Bilim Kurulu’nda bu konu görüşülmüş müdür?

8.Bulaşıcı hastalıkların ülkemizde tedavi edilmesi öneriniz acaba sağlık turizmi anlayışınızı mı yansıtıyor?

9.Bu yolla ülkemize kazandırmayı düşündüğünüz gelir ile zaten mülteci istilası ile tehdit altında olan halk sağlığımıza yönelik yeni bir tehditi artırmayacak mısınız?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ