Zirvede Haber

Bursa’nın Dinamikleri Sorularına Cevap Arıyor!

Bursa’nın Dinamikleri Sorularına Cevap Arıyor!

Bursa’da kent yararına her alanda çalışmalar yürüten 10 partinin bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin İş Birliği” sorunlara bulduğu kalıcı çözümlerle neşter olmaya devam ediyor. Memleket Parti, Gelişim ve Demokrasi Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Parti, Anadolu Birliği Parti, Bağımsız Türkiye Parti, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları’nın tüzel kişiliklerini bir kenara bırakarak kurdukları “Bursa İçin İşbirliği” yeni sorularla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yüklendi. Ortak bildiride;

“Aziz Bursalılar kısa bir süre önce bir açıklama yapmış ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bazı sorular sormuş, kamu adına bilgilendirme istemiştik. Geldiğimiz noktada sayın Alinur Aktaş’ın gündemi yoğun olacak ki; katıldığı iftar programlarında bile sorularımıza cevap vermekten, hatta kürsüye çıkmaktan bile kaçındı. Doğanbey’de “Zamanı geldiğinde yıkılır” açıklaması hala kulaklarımızda çınlıyorken bu konuya 2 soru daha ekleyelim.

1-Doğanbey’in zemin altı katı 30 metre derinlikte ve otoparklardan oluşmaktadır. Yıkım yapacak iseniz bu otoparklar kalacak mı? Yoksa toprak ile mi dolduracaksınız? 

2-Doğanbey yıkılır ise geniş bir alan Bursa’ya kazandırılacak, bu alanın kullanım hakkındaki düşünceniz nedir? 

Bursa’yı ilgilendiren diğer meseleleri de buradan gündeme getirmeye devam edelim. Gündeme getiriken de sorularımızı sormaya devam edelim. Esnafın büyük umutlar bağladığı Kestel Çataltepe ile ilgili “Bu mesele açılmamak üzere bitmiştir, esnafın arazisi çok değerli hale gelmesine rağmen inşaatı üstlenme lüksü kalmamıştır. O nedenle bu mesele kapandı” dediniz.

3-Çataltepe için Uludağ OSB’nin devreye girdiği, orada kat karşılığı olarak anlaşmak üzere iken Büyükşehir Bürokratlarının olaya müdahil olup, son dakikada pazarlık masasının bozulduğu dilden dile dolaşmaya başladı. Bu denklemde Büyükşehir’in rolü ne oldu? Müdahil olundu mu, olunmadı mı? 

4-BESOB Seçimlerinin arifesinde aday adaylarının siyasi manevraları konuşuluyor. Bazı adayların arkasında ilimizin önde gelen siyasetçilerinin yanlarında olduğu yönünde açıklamalar var. Adaylık seçiminde sizin de bir adayınız olacak mı? Eğer olacaksa bunu basın aracılığı ile kamu ile de paylaşacak mısınız? 

Ulaşım noktasında; Toplu taşıma da kişi başı 8 lira olan yolcu maliyetini 5 liralarda tutarak, kalan farkı artışa gitmeden sübvanse ettiklerini dile getirmiştiniz.

5-Bu durum özel taşımacılıkta art arda gelen zamlar nedeniyle zor durumda olan dolmuş ve minibüs esnafını daha fazla etkileyebileceği düşünülür ise; tarife oranlarında yeni bir zam düşünüyor musunuz?

6-Bugüne kadar ulaşım noktasında izlemiş olduğunuz politikaları inceledik ve şu sonuca vardık. BURULAŞ’ı Toplu Taşımada tekel noktasına doğru hedef küçültmeden gidiyor. BURULAŞ ulaşımda Bursa’da tek lider olursa bunun artılarını ve eksilerini düşündünüz mü? 

Bursaray İstasyonları altında olan küçük iş yerleri çok uzun zamandır, yaklaşık pandemi başlangıcından itibaren boştu. Basın aracılığı ile bu dükkanların çoğunluğunu Kestel de bir meyvecilikle yıllardır uğraşan kuruma kiraya verdiğinizi öğrendik. Bursaray’da belediyeye bağlı bir iştirak. Gelir-gider noktasında sizin yaptığınız matematiksel hesaba elbette ki biz muhalefet partileri olarak karışamayız ama siz oraları kiraya vererek bir nevi alanları manava döndürmüşsünüz.

7-O nedenle de buradan sormak istiyoruz. 24 ay kadar boş kalan o ticari işletmelerde şimdiye kadar iştiraki olduğunuz ve vatandaşa piyasa fiyatları altında sattığınız ürünlerin kalesi durumunda olan Tarım A.Ş.’nin bir bayiliğini neden açmadınız yada Bursa’da vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği BESAŞ Bayileri’ne neden kiraya vermediniz? Belediyenin amacı vatandaşına en kısa yoldan ulaşmak değil midir?

Bursa’da sağlık yatırımlarının askıya alındığını duyuyoruz. Bu konuda 20 yıllık iktidarda olan sizler geri vites yapmamalısınız. O nedenle Yıldırım ve Osmangazi’ye söz verilen 6 sağlık merkezi inşaatı mutlaka yapılmalıdır. Samanlı’da yapılacak olan 650 yataklı hastane Gürsu ve Kestel’e de rahat bir nefes aldıracaktır. Bursa’nın yeni yatay ve dikey yollara ihtiyacı vardır. Bu yollar önümüzdeki 2 yıl içinde mutlaka açılmalı, kronik hale gelen trafik sıkılığı Bursa’nın ana gündeminden çıkartılmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ