Zirvede Haber

TÜRK BAŞARILI BİR AMELİYAT OLDU.

TÜRK BAŞARILI BİR AMELİYAT OLDU.
Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi GÜLER BUĞDAY’dan dikkatleri Ahmet Türk’e çeken yazı! Buğday;  “Sayın Ahmet Türk tüm halkların sevip saydığı aydın ve barıştan yana dost bir insandır.
Her iki seferde de halkın büyük desteği ve onayı ile Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olarak seçilmiştir.
Ancak Tek Adam Şahsın Devletinin kararı ile haksız ve siyasi amaçla görevden alınmış ve yerine kayyum atanmıştır.
Atanan kayyumla ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları verilen kararın ne kadar haksız ve yanlış olduğunu da herkese kanıtlamıştır.
Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, akciğerindeki bir rahatsızlıktan dolayı Ankara Güven Hastanesi’nde ameliyat oldu.
Bu gün telefon ettiğimde sevgili dostumuz Ahmet Türk’ün sağlık durumunun iyi olduğunu ve operasyonun iyi geçtiğini öğrendim ve çok mutlu oldum.
Sayın Ahmet Türk, tedbir amaçlı olarak 24 saat yoğun bakım servisinde gözlem altında tutulacak.
Yapılan operasyonun başarılı olduğu ve herhangi bir kötü durum ve tehlikenin olmadığını öğrenmenin de mutluluğunu yaşadım.
Artık ölümlere ve olumsuzluklara tahammülümüz kalmadı. Pandamı süreci bizlere çok üzücü olaylar yaşattı.
Sayın Ahmet Türk’e geçmiş olsun derken dualarımızın kendisiyle olduğunu bildirirken; mazlum halkın temsilcisine tüm demokrasi arayan insanların ve ülkede barış diyen herkesin geçmiş olsun dileklerini ve sevgilerini iletiyorum.
Bu arada Bursa’mızın en kıymetli genç siyasetçisi ve benim sevgili Torunum Gamze Pamuk Ateşli, dün gece
bir yorumla yazıma katkı yapmak istemiş.
Bu sabah gördüm ve çok duygulandım.
Çünkü yürekli, namuslu ve mesleğinin de hakkını veren “Hak Hukuk Adalet” sözlerinin anlamını doğru kavramış sevgili Gamze’nin yazdığı değerli açıklamaların sadece yorumda kalması içime sinmedi.
Bu yazıyı okuyan herkesin görmesini, okumasını ve anlamasını istedim.
Yine sol siyasetin namusu ve mağdur halkın vicdanı olan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın Ankara’da mutlaka kendisini (Ahmet Türk’ü) görmeye gideceğini biliyorum…
Daha öncede bu duyarlılığı göstermiş ve iki tarafta bu görüşmeden ve paylaşımlardan çok mutlu olmuşlardı.
İşte partim CHP’de böyle yürekli insanların olması bana bir ömrü boşa geçirmediğimi gösteriyor!!!!
Yine bu genç siyasetçiler varlığı ve mücadelesi bana ülkemde barışın mutlaka sağlanacağını da anlatıyor.
Bu nedenle torunum Gamze’nin yazısını kendi yazıma ilave ediyorum:
Gamze Pamuk Ateşli
Toplum açısından bazen söylediklerim frijit bulunacak olsa da sözümü esirgememem gerektiğini sanırım senden öğrenmiş olmalıyım ki gecenin bir yarısı TV yayınından çıkar çıkmaz hemen yorum yazmaktan geri duramadım:)
Ahmet Türk’ü yaklaşık 3 sene önce Mardin ziyaretim esnasında tanıma fırsatım oldu.
Misafirperverliği ve hoşgörüsünü tarif et derseniz edemem, yaşça benden çokça büyük olmasına rağmen siyasi nezaketi ve alçakgönüllülüğüyle aklımda yer etti.
YSK tarafından seçime girebilir onayı alan, seçimi kazanan, sonra terör örgütü üyeliği iddiası ile belediye başkanlığından alınan, ardından da yerine kayyım atanmasına gerekçe yapılan dosyadan beraat kararı çıkmasına rağmen mağduriyeti giderilmeyen bir siyasetçi ve hala mücadeleyi bırakmış değil.
Çoğu zaman kendime soruyorum “bunca yaşananlardan âlâ faşizm mi olur ?” diye..
Türkiye siyasetinin nadir sağduyulu isimlerinden biridir Ahmet Türk ve 40 yıllık siyasi yaşamında durduğu yer açısından, yaptıkları açısından, ödediği bedel açısından kendileri son derecede onurlu bir duruş sergiledi.
O hem Kürtler hem de Türkler için daima barış ve kardeşlik istedi ama toplum bunu anlamak istemedi!..
Belki bugün değil ama yıllar sonra insanlar yapılan haksızlıklardan dolayı utanacaklardır, bir gram vicdan ve onur kaldıysa yüreklerinde tabii…
Güler Teyzem, kaleme aldığın yazı ve hatırlatma için teşekkürler, bu vesile ile ben de Ahmet Türk’e de acil şifalar diliyorum.
Bende yürekli kızımız Gamze Pamuk Ateşli’ye çok teşekkür ediyorum,
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ