Zirvede Haber

MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİNE VE ÖZELLİKLE CHP’YE SAMİMİYET TESTİ.

MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİNE VE ÖZELLİKLE CHP’YE SAMİMİYET TESTİ.
Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi GÜLER BUĞDAY‘dan dikkat çeken tespit. Buğday; ” HDP, millet ittifakıyla beraber olmadan ülkede çözüm ve başarı olması çok zor…
Bu yazım yine çok okunacak, hatta çok konuşulacak ama çok az beğeni ve yorum alacak biliyorum.
Korku dağları bekliyor… Atın korkularınızı ve birer yurtsever olarak okuyup düşünün!!!
Çünkü aksi olsa şu an Cumhur İttifakının bileşenleri ve Tek Adam Şahsın Devleti, kaçacak yer, sığınacak ülke ararlardı.
Konuyu hiç eğip bükmeden herkesin anlayacağı kadar açık ve net olarak yazacağım.
Ülkenin içinde olduğu çaresizliği ve halkın yaşadığı sorunları, açlığı, yokluğu ve umutsuzluğu defalarca yazdım artık anlamayan değil yaşamayan kalmadı.
O halde çözüm nedir?
20 yıldır adım adım ülkeyi her alanda felakete sürüklemiş, yalan, talan ve vurgunlarla bu cennet vatanı yaşanamaz bir konuma sokmuş Tek Adam diktasından ve yancısı faşizmin temsilcisi Devlet Bahçeli’den kurtulmak için en geniş demokrasi cephesini kurmaktır.
Bunun aksi bir tavır ve davranış resmen ülkeyi bu ucube rejime teslim edip halka ihanet etmek olacaktır.
Herkes AKP ve Millet İttifakının eridiğini ve oy kaybettiğini görüyor.
Ancak sağdan, soldan, ortadan yapılan tüm kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki iki cephe yarışırsa sonuç bıçak sırtı.
Ülkenin tüm olanaklarını kullanacak ve yargıyla her türlü hileyi yapma olanağı bulacak bu Tek Adam Şahsın Devletinden seçim almak ve kazanmak çok zor olur.
Hatta Cumhur İttifakına karşın 6 partinin yan yana gelmesinin ilerde yönetimlerde kaos yaratacağı düşünülerek ve yine din inanç argümanlarının kullanılmasıyla seçimi kaybetme riskide oldukça yüksek bir konuma gelecektir.
Oysa gerçekler ortada:
Aklın yolu da demokrasinin gereği de bu ucube sistemden kurtulmak için güçlendirilmiş parlamenter rejime geçmek içinde HDP’nin bu ittifakın içinde olması gerekmektedir.
CHP Genel Başkanı TBMM’de temsil edilen HDP için “Meşrudur ve milli iradenin temsilcisidir” diye açıklamıştır.
Biraz zorlama olsa da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de benzer bir açıklama yaptı.
Doğrusu da budur.
Kimse kendini kandırmasın ülkede öyle bir bölünme ve kilitlenme oldu ki ülkenin geleceğini HDP’li yurttaşların oyları belirleyecek.
Kimse yine ucuz ve kaba milliyetçilikle ahkâm kesmeye kalkmasın
Türkiye Cumhuriyetinin köküne Millet İttifakının çıkarcı politikaları ve hukuksuz uygulamaları ile kibrit suyu döküldü bu gruplar boş laf üretmenin dışında ne yapabildiler?
İçerde çaresizlik dışarıda dışlanmışlık ile karşı karşıyayız.
Artık Cumhur İttifakının paralı kalemşorları ve besleme basınları bile acı sonu görüyor ve yavaş, yavaş, o felaket düzenini terk edip karşı kıyıya dümen kırıyorlar.
Bu nedenle bu avantajlı durumu garantili bir konuma sokmak her şeyden önce akıl işidir.
Ayrıca da demokrasinin ve insanlığın gereğidir.
Topumda ismi var gücü yok siyasi partilere verilen değer ve konumu HDP’den esirgemek akıl dışı olduğu kadar ülkeye de barışa da kardeşliğe de ihanettir.
Tabiki Millet İttifakı gereğini yaparken HDP’ de uzatılan bu dost ve kardeşlik elini âmâsız fakatsız veyasız sıkmalı, hatalarından arınmalı ve ülkenin geleceğinde saygın yerini almalıdır.
Millet ittifakı ve bileşenleri korkusuzca ve yüksek sesle siyasi tutsak olan Eş Genel başkan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için AİHM kararının uygulanarak serbest bırakılmaları için her türlü mücadeleyi vermelidirler.
Yine Millet İttifakı işçi partisi ile de mutlaka görüşmeli ve tüm sol anlayışların bu yapıda buluşmasını sağlamalıdırlar.
Ülkemizin ve halkımızın kurtuluşunun reçetesi de çaresi de budur.
Halkı soyanlara, ülkeyi yabancılara pazarlayanlara, tüm değerlerimizi satıp kendilerini varsılaştırırken halkı açlığa, çocuklarımızı geleceksizliğe mahkûm edenlerden kurtulmanın yolu budur.
Tek Adam diktası ile yok edilen hak ve hukuk anlayışı ile faşizmi ülkeye dayatan Bahçeli’nin saldırganlığına karşı çarede budur.
Ne kadar gerici, bağnaz, çocukları daha bebekken eğiteceğiz diye esir alan rezaletlerin temsilcisi ve soyguncusu dinci tarikat ve cemaat varsa onlara hadlerini bildirmenin yolu da budur.
Demokrasi, insan hakları, eşit yurttaş kimliği ile ülkede eğitimin, sağlığın, adaletin ve laik sistemin ve kadın erkek eşitliği ile çocuklarımızı korumanın güvencesi de, “yurtta sulh dünyada sulh” diyerek saygın olmanın da yolu budur.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ