Zirvede Haber

Bursa’da heyecanlı bekleyiş!

Bursa’da heyecanlı bekleyiş!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursalı memurların heyecanla beklediği gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu önemli detayları verdi:

Açıkçası… Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun ziyaretini görünce Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül’ü aradık.

Açıkça da sorduk:

“Bir yanda insan hakları üzerine sorumluluk üstlenen siyasi, bir yanda kamu çalışanlarının temsilcisi… Ziyarette neler konuşuldu?”

O da…

“Ağustos ayında kamu çalışanları için toplu sözleşme var. Sözleşme öncesi Sayın Bakan’ın nazik ziyareti bizleri mutlu etti, kendisini bilgilendirdik” diye başladı ve görüşmeyi şöyle özetledi:

“Sayın Bakan’a, geçen yılki sözleşmenin enflasyonun gerisinde kaldığını, bu yıl memur ve emeklinin enflasyona ezdirilmemesi için reel oran beklentimizi aktarıp, desteğini istedik.”

Espri de yaptı:

“Sayın Çavuşoğlu,insan hakları üzerine çalışıyor. Biz de emeğimizin hakkını istiyoruz. O bakımdan, konu kendisinin sahasını da ilgilendiriyor.”

Peki…

Ağustostaki sözleşmede kamu çalışanları ne bekliyorlar?

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül önce şu bilgiyi verdi:

“Türkiye genelinde 2.5 milyon devlet memuru ve 1.5 milyon memur emeklisi olmak üzere 4 milyon kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme, Bursa’da aileleriyle birlikte yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiriyor.”

Şunu söyledi:

“Geçen yıl masaya 8+8 teklifi getirdik, ama 3+3 artış yapıldı. Bu da Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyonun çok altında kaldı. Hatta, mayıs ayında geriye düştü.”

Devam etti:

“Sözleşme ağustosta yapılacağı için genel merkezimizde çalışmalar sürüyor. O bakımdan rakam henüz belli değil.”

İstekleri şu:

“Açıklanan enflasyonla çarşı-pazardaki enflasyon birbirini tutmuyor. Bizler de enflasyona ezilmeyeceğimiz oranda bir zam bekliyoruz. Hatta enflasyon üstüne yüzde 2-3 puan da refah payı eklenebilir.”

Çağrısı net:

“Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeyin. Tek isteğimiz bu.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ