Zirvede Haber

Kirazlıyayla’da kazı çalışmaları sonucu evleri su bastı

Kirazlıyayla’da kazı çalışmaları sonucu evleri su bastı

Kirazlıyayla’da köyün ortasından maden sahasına hat çekmeye çalışan madenci şirketin kazı çalışmaları jandarma eşliğinde üç gündür devam ediyor. Şebeke boruları patladı ve birçok evi su bastı.

Bursa’nın Kirazlıyayla köyünde maden şirketi pandemi yasaklarını fırsat bilerek üç gündür köyün içinden maden sahasına yüksek gerilim hattı çekmek için kazı çalışmalarına başladı. Köylüler ise çalışmalara engel olmak için köyde eylem yapıyor.

Kazı çalışmaları sonucu evlere giden içme su şebeke boruları patladı ve köydeki birçok evi su bastı.

Jandarma bugün köylülere eylem yapmaları halinde sokağa çıkma yasağını ihlal edildiği gerekçesiyle para cezası keseceğini bildirdi.

Hukuksuz bir şekilde kazı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Kirazlıyayla köylüleri, “Köy şu an şantiye alanı gibi her yer kazılmış. Kazı yaparken evlere giden su borularını patlattılar. Bir evi su bastı ama kimse oralı değil çalışmaya devam ediyorlar. Bugün jandarma bizlere emir geldi sokağa çıkarsanız 3 bin 150 lira ceza keseceğiz, iki gün sizi idare ettik artık etmeyeceğiz dedi. Köyümüzü korumaya çalışmamız artık suç olmuş.”

Elektrik tesisatını çeken şirket; belediye başkanının amcasının oğluna mı ait?

Kanalizasyon borusunun üstünden 35 bin voltluk hat çekmelerinin yanlış olduğunu söyleyen Recep Sarı, “Suyun içinden yüksek gerilim hattı geçer mi? Bizlere içinden kablo geçmeyecek, kapatıp sonra tekrar açacağız, traktörler geçsin diye hızlıca yapıyoruz gibi cevaplar vererek aklımızla resmen dalga geçiyorlar.”

MHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın kendilerine zamanında sizler itiraz etseniz de etmeseniz de bu santral buraya yapılacak sözlerini hatırlatan Sarı, “Bugün bu sözü neden söylediğini daha iyi anlıyoruz. Kazı çalışmalarını yapanlar belediye başkanının köylüleri, elektrik tesisatını da çekecek olan şirket de belediye başkanının amcasının oğluna ait. Resmen devleti arkalarına almışlar köylünün yaşam alanını nasıl yok ederiz onun çalışması yapılıyor” dedi.

“Anne mezar mı kazıyorlar?”

Yaşam alanlarını en baştan beri en önde savunan Kirazlıyaylalı kadınlar ise yaşananları şöyle anlattı, “Oy istediler verdik, geçen Ramazan ayında da bizlere eziyet ettiler. Bu sene daha da katlandı. Bizim canımıza kastediyorlar. Bizden nasıl oy istemeye gelecekler bir daha. Köyün nüfusu 50 ise 250 jandarma geldi. Benim çocuğum anne mezar mı kazıyorlar buraya niye böyle yaptılar diye soruyor. Çocuğun psikolojisini bir düşünün artık” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Kirazlıyaylalılar iki gündür susuz

Köye destek ziyaretinde bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yüksek gerilim hattı tam evlerin dibinden geçiyor. Köy baştan sona kazılmış durumda. Kanalizasyon boruları patlamış durumda. Sular kesik. Kirazlıyaylalılar iki gündür susuzlar. Evlerinin önüne resmen hendek kazılmış durumda dışarı çıkamıyorlar. Bunun adı zulümdür. Evleri su basmış bunu görmüyorlar” dedi.

BursaMuhalif.com/Uğur ÖKDEMİR

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ