Zirvede Haber

Yörük Kızı’nda Semiha Yankı Sürprizi…

Yörük Kızı’nda Semiha Yankı Sürprizi…

Bursa’nın yeni isminden sanat camiasına önemli hizmet. Damak tadınızı değiştirecek olan Yörük Kızı; Sanat ve Spor Camiasının önemli isimlerine kaliteli hizmet sunuyor. Mekanın sahibi Binnaz Konuk yakın zamanda üçüncü şubesini Hürriyet Meydanına açmaya hazırlanırken sanat camiasının Avrupa’daki yüzü olan Semiha Yankı’yı mekanında ağırladı. Sıcak buluşma da Mahmut&Binnaz Konuk çiftinin konuğu olan Türk Pop ve Hafif Müziği Sanatçısı Semiha Yankı ile Bursa anıları tazelendi.

Yörük Kızı sahibi Binnaz Konuk; “Covid 19 nedeniyle ülkemiz, Bursa’mız zor günler geçiriyor. Sağlığınız bizim için değerli. Böyle sıkıntılı bir dönemde bu işletmeyi açtık, kısa bir süre içinde üçüncü şubemizi de Hürriyet Meydanı’nda yakın bir zamanda açıyoruz. Sanatçımız göz bebeğimiz Semiha Yankı hanımefendi mekanımıza gelip bizleri ziyaret etti. Bizim için büyük onur. Semiha hanım ile ülkemizi ve Bursa’yı konuştuk. İlerleyen zamanlarda toplumsal ve sosyal projelerimizle Bursa Kamuoyunu ile buluşacağız. Semiha hanıma ziyaret için teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar vergisini zamanında ödeyen, ödemekten çekinmeyen bir işletmeci olarak dün olduğu gibi bugünde, yarınlarda da kaliteden ödün vermeden, çalışanlarının hak ve hukuklarını koruyan bir esnaf olarak yolumuza devam edeceğiz. “Allah’ım çıktığımız bu yolda beni sizlere karşı utandırmasın” diyerek başladığımız çalışmalarımızda üçüncü şubemizi açmak için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bursalı hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Semiha Yankı; 15 Ocak 1958 İstanbul doğumlu Semiha Yankı, sirk cambazlığı ile geçinen bir ailenin kızıdır. İp cambazı olan ağabeyi trapezden düşüp ölünce Semiha müziğe yönelmiştir.

1975 yılında Eurovision Türkiye seçmelerinde Kemal Ebcioğlu bestesi “Seninle Bir Dakika” ile yarışmış, birinciliği Atilla Özdemiroğlu bestesi olan ve Cici Kızlar tarafından seslendirilen “Delisin” adlı parça ile birlikte kazanmıştır. Cici Kızlar grubundan Bilgen Bengü’nün çektiği kurada kazanan isim Semiha Yankı olmuş ve Stockholm’de yapılan Eurovision yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştır. Stockholm’deki yarışmada Semiha Yankı, yalnızca Monaco’dan 3 puan alarak sonuncu olmuştur. Alınan bu kötü sonuç politik nedenlere bağlanmaktadır (yarışmadan çok kısa süre önce Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirmiştir). Yankı, sonraki yıllarda sahnelerden hiç kopmamış ve adı hep Eurovision’la birlikte anılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ