Zirvede Haber

Bursa kesenin ağzını açtı!

Bursa kesenin ağzını açtı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin yaz ayları öncesi şehirde yaptığı önemli çalışmalarla ilgili dikkat çeken bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yaz geldi artık. Kentimizdeki ulaşım akslarının tamir bakım ve onarımı hızlanacak. Pandemi kısıtlamaları belediyelerimiz için büyük bir fırsat oldu.

Fakat, yeni sezon da başlıyor. Bu kapsamda bütün belediyelerimiz hazırlık yapıyor. Önümüzdeki aylarda merkez ve kırsaldaki yolların iyileştirilmesi için yoğunlaşılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 4 ayrı asfalt ihalesi ile toplamda 1 milyon tonluk bir sıcak asfalt dökümü için kolları sıvadı.

600 bin tonluk üç ayrı paketi ile merkez ve diğer ilçelerin asfalt alım ihalesine çıkan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi’nin plentinden satın alacağı idare malı asfaltın dökümü için de nakliye artı işçilik ihalesine çıkıyor. Yıldırım Belediyesi’ne ait asfalt fabrikasından alınacak malzeme, işçilik ve nakliye ihalesiyle serilecek.

Diğer üç alım ihalesine de Bursa merkezli asfalt şirketlerinin katılması bekleniyor.

İznik, Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde kullanılmak üzere 7 Haziran’da 77 bin ton aşınma ve kaplama asfalt alım ve döküm işi ihalesi yapılacak.

İkinci ihale ise Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ilçelerindeki mahalle yollarında 55 bin tonu aşınma, 80 bin tonu kaplama olamak üzere aynı tarihte yapılacak.

Üçüncü ihaleyse 31 Mayıs’ta gerçekleşecek. İdare malı asfaltın nakliye ve işçilik ihalesiyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Kestel ve Gürsu’ya bağlı mahalle yollarına 400 bin ton asfalt atılacak.
Yine 7 Haziran’da 20 bin tonu aşınma, 71 bin tonu kaplama olmak üzere Kestel, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir ilçelerine bağlı mahallelere için toplamda 91 bin tonluk alım ihalesi gerçekleştirilecek.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine bağlı mahalle yollarında kullanılmak üzere 5 kalem soğuk asfalt altı malzemesi alım ihalesi de yine 1 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ihale takviminde şimdilik Dağ ilçeleri mahalleleri için sıcak asfalt alım işi görülmüyor. Belki ihale daha sonra çıkacak olabilir.

Görüldüğü gibi, yaz ayında Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ve Yol Şube Müdürlüğü ekipleri hiç boş kalmayacak.

Şehrimizin tüm yollarının iyileştirilmesi için hummalı bir hazırlık yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ