Zirvede Haber

Marmara Denizi için imza kampanyası başlatıldı

Marmara Denizi için imza kampanyası başlatıldı

Bursa Su Kolektifi, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün harekete geçmemesinden kaynaklı imza kampanyası başlattı.

Bursa Su Kolektifi tarafından yapılan açıklamada, “24 Nisan tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne CİMER üzerinden “plankton artışının sebebi kirlilik midir, numune alınmış mıdır, ekosisteme zarar veren bu oluşum ile ilgili hangi önlemler alınmış veya alınacaktır?” sorularını yöneltmiştik. Sorunun başlangıcından 2 ay gibi bir süre geçmişken 21 Mayıs tarihinde gelen cevapla müdürlüğün oksijen bolluğu ve doğa olayı açıklamasında ısrarcı olduğuna ve bu geçen sürede bir numune alınmadığı ve bilimsel bir inceleme yapılmadığı açıklamasını da beis görmeden yaptığına şahit olduk.” denildi.

Bursa Su Kolektifi, Bursa Valiliği’nin müsilaj sorununun tespiti ve çözümü ile ilgili adım atmaması üzerine imza kampanyası düzenledi.

2 aydır denizleri ve deniz ekosistemini tahrip eden plankton patlamasının gelip geçici bir olay olmadığını, bu durumun 2008 yılından itibaren sorun olduğunu belirten Bursa Su Kolektifi, “Marmara Denizi’nde yaşanan bu ekolojik sorun ile ilgili ilk dereceden sorumlu olan ilgili bakan ise geçen hafta millet bahçesi açılışı için Bursa ziyareti gerçekleştirdi. Aylardır yazılı ve görsel basında işlenen bu konu maalesef sayın bakanın gündemine giremedi bizlere verilen dilekçe cevabı ile bakanlığında gündeminde olmadığını eş zamanlı olarak öğrenmiş olduk.” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ