Zirvede Haber

İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin… Üç şehir tek acı! Şehitlere veda…

İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin… Üç şehir tek acı! Şehitlere veda…

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Suriye sınır hattında teröristlerce menfeze döşenen el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, yapılan törenin ardından memleketlerinde toprağa verildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Suriye sınır hattında teröristlerce menfeze döşenen el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, yapılan törenin ardından memleketlerinde toprağa verildi.

İSTANBUL

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde PKK’lı teröristlerce menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Enes Koç’un cenazesi İstanbul’daki baba ocağına getirildi. Evin önünde şehit için dualar edilip, helallik alındı.

Şanlıurfa hudut hattına teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Enes Koç’un naaşı, İstanbul Bahçelievler’de bulunan baba ocağına getirildi. Evin önünde şehit için dualar edilip, ardından helallik alındı. Aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarken, şehidin cenazesi ikindi namazına müteakip Ataköy Camii’nde kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.

MERSİN

Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’ın naaşı havayoluyla Adana’ya ve oradan karayoluyla memleketi Mersin’in Gülnar ilçesine getirildi. İlk önce babaevine götürülen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından tören için Gülnar Hükümet Konağı önüne getirildi. Burada baba Nebi, anne Şadiye ile şehidin kardeşleri Alperen ve Satuk Buğrahan başta olmak üzere birçok yakını Mehmetçiğin elinde tuttuğu fotoğrafı öperek gözyaşı döktü. Şehidin fotoğrafını taşıyan Mehmetçik ise ağlamamak için kendini zor tuttu. Binlerce kişinin doldurduğu meydanda cenaze namazının kılınmasından sonra şehidin naaşı Ayvalı Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitten geriye ise 17 Aralık 2016’da Kayseri’deki bombalı saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı er Kamil Tunç’un annesine hitaben sosyal medyasına yazdığı duygularını 4 yıl önce okulda öğrencilere anlattığı görüntüler kaldı. O görüntülerdeki şehidin sesi törende de dinletilirken, herkesi duygulandırdı. Törene Vali Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Adana Garnizon Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, milletvekilleri, il, ilçe protokolü, emniyet, jandarma ve askeri personel ile şehidin yakınları, ailesi ve binlerce kişi katıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Hava yolu ile Kahramanmaraş’a getirilen şehit Piyade Teğmen Murat Alyakut’un (26) naaşı, buradan Pazarcık ilçesine götürüldü. Pazarcık ilçesindeki Ulu Cami’de düzenlenen cenaze töreni öncesi şehidin eşi Gülsüm Alyakut, eşinin tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin cenaze namazını ise imam olan ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı. Namaz öncesi konuşma yapan şehidin ağabeyi, “Allah bizlere şehit kardeşi olmayı nasip eyledi. Cenab-ı Hak kardeşimi bizlere şefaatçi eylesin. Uzaktan yakından yanımızda olan ve dünden beri bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

İmam Musa Alyakut, helallik istenmesinin ardından kardeşinin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından Yukarı Pazarcık Hacı Ahmet Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine sivil ve askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ