Zirvede Haber

Orhan Şen yazdı; Türk- Türkiyeli Tartışması Ve Bir Hatıram

Orhan Şen yazdı; Türk- Türkiyeli Tartışması Ve Bir Hatıram

Geçmiş dönemin özgün isminden bir hatıra! Önceki dönem sendika başkanı ve milletvekili Orhan Şen; ”

Son günlerde ülke gündemine  Türkiyelilik kavramı oturtuldu. Birilerinin  ısrarla Türk yerine Türkiye kavramının oturtma çalışmaları   yıllar önce yaşadığım ve unutmadığım bir olayı aklıma  getirdi.

  Yıl 1975. Üniversite sınavlarında Ankara Devlet Mühendislik Ve Mimarlık Akademisi (Yükseliş) Elektrik bölümünü kazanmıştım.

Rahmetli babamla birlikte   kayıt yaptırmak için Ankara’ya gittik. Sora sora Maltepe’deki ADMMA binasını bulduk ve içeri girdik. Okulun içine girince adeta  kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Okulun bütün duvarları Kürtçe yazılmış Komünist sloganlar ve afişlerle doluydu. Meğerse ADMMA ‘’Kürtçü Komünistlerin’’ kalesiymiş.(!)

Öğrenci işlerinin bulunduğu zemin kat  komünist militanlarla doluydu. Güya  kayıt olmaya gelen yeni öğrencilere yardımcı olmak için orada bulunan, volta atan, marş söyleyen militanların asıl amacı yeni gelen öğrencilere gözdağı vermek, içlerinde ülkücüler varsa onları  korkutup okula kayıt  olmamalarını sağlamak ,  aynı zamanda  yeni gelenlerin içinde bulunan ‘devrimcileri’’ de ortaya çıkarmaktı.

Sonu  ne olursa olsun okula kayıt yaptırmaktan  başka çarem  yoktu. Bir memur çocuğu olarak ya okuyacak ya okuyacaktım.  Kayıt sırasına girdim ve sıramı beklemeye başladım. Babamda yan tarafımda bekliyordu. Bir süre sonra ‘’Stalin bıyıklı’  birisi yanında duran ve arkadaşı olduğunu tahmin ettiğim  bir başkasıyla yüksek sesle tartışmaya(!) başladılar. Stalin bıyıklı militan  yumruğunu masaya vurarak  bozuk bir Türkçeyle arkadaşına ;

-Türk’müsün Türkiyelimisin ulan? diye bağırdı. Arkadaşı da korkmuş numarası yaparak;

-Abi ben Türkiyeliyim. Türk değilim dedi.

İstediği cevabı alan Stalin bıyıklı militan;

-Aferin. Türk’üm deseydin kafanı kırardım senin dedi ve daha sonra bize dönerek

-İçinizde Türk’üm diyen, ülkücü geçinenler varsa bu okula kayıt yaptırmasınlar. Bu okulda onları okutmayız. Bu okul ‘’Türkiyeli ‘’ Devrimcilerin kalesidir diye nutuk atmaya başladı. O anda kavganın aslında  bir mizansen olduğunu, kavga ediyormuş gibi yapılarak bizlere gözdağı verilmeye çalışıldığını  iyice anladım.

Sıram gelince ben kaydımı yaptırdım. Kaydımızı yaptırıp okuldan çıkarken  babam;

-Oğlum bu okulda nasıl okuyacaksın? Bunlar senin ülkücü olduğunu anlarlarsa seni okutmazlar dedi. Aslında bende çok şaşkındım.  Ona sakin olmasını ,  okulu bırakmak gibi bir niyetimin olmadığını ,Allah’ın bize yardımcı olacağına inandığımı söyleyerek  moral vermeye çalıştım ve böylece  acısıyla-tatlısıyla beş yıl  sürecek göze göz-dişe diş  bir mücadeleye ilk günden girmiş oldum.

Türk’mü sün-Müslüman mısın tartışmalarının yanı sıra birde Türk’mü sün-Türkiyeli misin tartışmaları ta o zamanlardan beri vardır.

  Türk’müsün –Müslüman mısın tartışmalarını o dönemin  ‘’Siyasal İslamcıları’’ olan Akıncılarla . Türk müsün Türkiyeli misin tartışmalarını  hatta kavgalarını da o dönemin  Kürtçü-Mezhepçi  Komünistlerin lokomotifliğini yaptıkları ‘’Marksistlerle’’  yapardık.

Aradan yıllar geçti.   Son gelişmeler bize Türk müsün Türkiyeli misin tartışmalarını  bugün etnik ve mezhepçi  bölücülerin yanı sıra artık   Siyasal İslamcıların da  dillendirdiklerini  göstermektedir.

  Zaten ,Sosyalist-Marksistler ve Siyasal İslamcıların uzlaştıkları tek ortak nokta  ‘’Türklük, Türkiye ve Türk devleti’’ ‘’düşmanlığıdır.

Ben Türk değilim Türkiyeliyim ne demektir? Nasıl ,bir Fransız’a Fransız, bir Alman’a Alman yada bir İngiliz’e İngiliz denildiği gibi bir Türk’e de Türk denilmesinden doğal ne olabilir? 

  Türkiyelilik Türklük  kavramının eşdeğeri değildir. Burada ki asıl amaç Türk kavramını yani bu Türk milletinin adını yok etmektir. Bu coğrafyada Türk’ün sadece  varlığını değil adını bile silmek istemektedirler ve bundan dolayı Türk kimliğimize bütün güçleriyle saldırmaktadırlar.

  Hiç şüpheniz olmasın ki ‘’Türklük’’ kavramını yok ettikleri gün sıra bugün savunur gibi göründükleri ‘Türkiyelilik’’ kavramına gelecektir. Öyle ya, Türk’ün olmadığı(!) bir coğrafya ya neden Türkiye denilsin?

İçimizdeki ‘’hainler’’ kimi zaman komünist, kimi zaman sosyalist, kimi zaman hümanist, kimi zaman da Siyasal İslamcı kılığında Türklüğe, Türk Milletine ve Türk devletine karşı   bıkmadan ortak bir  mücadele vermekte, kinlerini kusmaktadırlar.

  Dün Marksist söylem ve eylemlerle başaramadıklarını bugün yüce dinimizin ve kutsallarımızın ardına sığınarak gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar.

  Ama emin olun ki bu Türk ve Türklük düşmanları dün olduğu gibi bugünde, yarında bu  hain emellerin de başarılı olamayacaklardır.

  Yeter ki; biz Türk Milliyetçileri  Bilge Kağanın dediği gibi ‘’titreyip ‘kendimize dönerek aramızdaki suni siyasi   ayrılıkları bir kenara bırakıp   ‘’dilde, işte, fikirde’’ birliği  sağlayalım.

Ne mutlu Türk’üm diyene….

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ