Zirvede Haber

Demokrasi’nin İdam Sephasına Çıktığı Günün Adıdır 27 Mayıs!

Demokrasi’nin İdam Sephasına Çıktığı Günün Adıdır 27 Mayıs!

27 Mayıs darbesinin üstünden 61 yıl geçse de demokrasiye vurulan prangalar unutulmuyor. Başvekil Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idamı ile sonuçlanan 27 Mayıs’ın sene-i devriyesinde Demokratlar Ankara misafirlerini ağırladı. Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı programına DP Genel Başkan Yardımcıları Murat Aydoğdu ve Ahmet Okur, MYKK Üyeleri Nazif Kara ve Ahmet Şen’in katılım sağladığı etkinliğe İlçe Başkanları, Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri Adayları ile partililer katıldı.

İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Ülkemizin demokrasi yolunda ilk darbeyi vurduğu 27 Mayıs bugün bile aradan geçen 61 yıla rağmen sonuçlarının tartışıldığı, insanlarımızın sonrasında büyük hayal kırıklıkları yaşadıkları bir olaydır. Liderimiz Menderes, Bakanlarımız Polatkan ve Zorlu’yu asırlar geçse de unutmayacağız.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu; “Ülkemizin demokrasiye sıkı sıkı bağlandığı bir dönemde iç ve dış mihrakların oyunları ile demokrasiye vurulan darbenin yıl dönümünde Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu rahmet ve özlemle anıyorum. Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen bu günde aradan 60 küsur bir yıl geçmesine rağmen vatandaşlarımız demokrasiyi mumla arıyor. Pandeminin kasıp kavurduğu, milletimizin evine ekmek götürecek para bulamadığı bu sıkıntılı günleri yakın zamanda geçeceği diliyorum. 1946 ruhu ile milletimizi kucaklayan Demokrat Parti’ye 81 vilayetten güzel bir teveccühün olduğunu belirtmek isterim. 15-20 yıldır kapalı olan teşkilatlarımıza hızla il ve ilçe başkanları atayarak hızla teşkilatlarımızı oluşturuyoruz. Ülkemiz seçmeninin yüzde 40’ı Demokrat-Adalet- DYP-ANAVATAN misyonundan gelmektedir. Bugün farklı partilerde siyaset yapan ama gönlünden Kırat Misyonu’nu çıkartamayan büyüklerimiz, arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz hızla teşkilatlarımıza gelmekte ve üyelik için baş vurmaktadır. Bunları görmek bizim için bir onur ve gurur meselesidir. Sizlerinde aynı düşüncede çalıştığınızı görmekten dolayı mutlu oldum. Karanlık günlerden demokratların ışığı ile çıkacağız.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur; “27 Mayıs darbesi sadece bir siyasi partiye değil Türkiye’nin vicdanına da yapılmıştır. Menderes, Zorlu ve Polatkan’ı saygı ile yad ediyorum. Demokrat Parti son aylarda milletimizin teveccühüne mazhar olmuş, Türkiye’nin yükselen trendleri arasına girmiştir. Vatandaşlarımızın hassasiyetlerini bugün en iyi gören Demokrat kadrolardır. 1946 yılından bugüne kadar oturduğu koltuğu korumak için değil, milleti için temiz siyaset üreten Demokratlar için iktidar yakındır.” dedi.

MYKK Üyesi Nazif Kara; “Ülkemizin sancılarını görüyoruz. Vatandaşlarımızın pandeminin ağır ekonomik şartları altında hergün geçmiş güne göre daha da ezildiğini görmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Bunu değiştirebilecek yegane güç sizlersiniz. İnançla meydanlara indiğiniz zaman vatandaşlarımızda sizin peşinizden gelecek. İlk seçimde Demokrat Kadrolar ülkeyi yönetecektir.” dedi.

MYKK Üyesi Ahmet Şen; “Bizi bir arada tutan güç, imanımız ve inancımız ile yoğurduğumuz birlik ruhudur. Pandemi ile her gün eziliyoruz. Ekonomik anlamda dayanma gücü kalmayan binlerce esnafımız daimi olarak kepenk indiriyor. Bunları görmekten, yaşamaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz. İlk seçimde iktidarız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ