Zirvede Haber

Derdinin Dermanı DEVA’da

Derdinin Dermanı DEVA’da

Geçen haftanın flaş siyasi haberi şüphesiz DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı atamasıydı. Geçtiğimiz haftalarda Bursa kulisleri geçmiş dönem Bakanlarından Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkezi’nin temaslarına odaklanmıştı. DEVA Genel Merkezi bursa’dan 9 kişiyi Ankara’ya davet ederek yaptığı görüşmeler sonucunda İl Başkanlığına Serkan Özgöz’ü atayarak düğümü çözdü. Ankara’ya davet edilen 9 kişinin tek ortak özellikleri kendi sektörlerinde ve STK’larda üstlendiği görevlendirmelerde belli çevreler tarafından tanınmalarına rağmen siyasette biri hariç isimleri olmayan iş insanları olmaları. DEVA Bursa il Başkanlığına teşkilatlanma görevi verilerek Kurucu İl Başkanlığı görevi verilen Serkan Özgöz ve Ankara’ya davet edilerek Kurucu Bursa İl Teşkilatı görevi verilen 9 İş İnsanından olan Canan Cihan, Şahan İdilkurt, Serdar Gören ve Hamza Türk ile süreci değerlendirdik.

“Siyasette Bir İlkkiz”

Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz ve arkadaşlarının heyecanına ortak olduğumuz yapmış olduğumuz röportajımızı sizin için haberleştirdik. Sözü Özgöz’e bırakarak Bursa kamuoyuna yapmış olduğu açılamaları paylaşıyoruz. Özgöz; “1975 Bursa doğumlu olmakla birlikte Yugostavya göçmeni bir ailenin çocuğuyum. 9 Eylül ve Uludağ Üniversitesi mezunuyum. Sistam analisti ve danışmanlık hizmeti veren 2003’ten günümüze kadar gelen bileşim sistemleri bir firmanın sahibiyim. Bugüne kadar STK’larda yöneticilik görevimin yanında hiçbir siyasi kurumda görev almadım. Siyasete DEVA ile başlıyorum. Basında çıktığı üzere  TUİÇ Akademi (Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yalım, Av. Burak Bilgin, Av. Serdar Gören, Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Cihan, Yağmur Koç, Mümtaz Öztürk, Mali Müşavir Hamza Türk ve İnşaat Yüksek Mühendisi Şahan İdikurt olarak davet edildik. Ben dahil 9 arkadaşımızın ortak özelliği davet edilmeden önce tanışmamış, yollarımızın birbir ile kesişmemiş olması. DEVA Genel Merkezi’ninsosyal medya hesaplarından üyelik formunu doldurarak yapmış olduğumuz başvuru sonrası bizlere ulaştılar.” Dedi.

“Babacan’ın Vizyonu İle Türkiye Büyüyecek”

Özgöz; “9 arkadaşımızla ilk kez Ankara’da buluştuk. Siyasete DEVA ile girmemizin her birimiz için ayrı ayrı sebepleri ve hedefleri var. Öncelikle şahsımı İl Başkanlığına atamasını yapan, diğer yol arkadaşlarımızı Kurucu İl Başkanlığı görevi ile görevlendirerek bizlere inanan liderimiz Genel Başkanımız  sayın Ali Babacan’a  ve Genel Merkez Yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Neden DEVA, neden Babacan sorusu en çok sorulan sorulardan. Partinin tüzüğünde daha fazla demokrasi, daha fazla katılımcılık, daha fazla özgürlük var. Tüzüğün birinci hedefi temsilde eşit adalet var. Bugün vatandaşlarımızın ekonomik özgürlüğün yanında adalet arayışlarını sonlandırma çabasında DEVA Partisi Tüzüğü ve Hedefleri öncelik veriyor. Sayın Ali Babacan Türkiye’deki siyasiler arasında uluslararası plartformlarda ekonomik dengeler noktasında en çok güvenilen, Bakanlık yaptığı zamanlarda da ikili ilişkileri ve başarılı diplomasisi ile ülkeyi krizler yumağı haline getirmekten de kurtarmış olan bir liderdir. Sokaktaki vatandaşlarımıza sayın Babacan’ı sorduğunuzda hakkında olumsuz bir cevap alamasınız. O yüzden DEVA, o yüzden Babacan.” Dedi.

“Siyasi Kulisler Peşinde Koşmayacağız!”

Özgöz; “DEVA Partisi Kurucu Bursa İl Başkanı olarak üzerimize bir sorumluluk aldık. Partimin Bursa’daki öncelikli görevi hızla İl Yönetim Kurulu kurmak sonrasında da ilçe teşkilatlarını oluşturmaktır. DEVA Partisi Bursa İl Başkanı olarak sorularınıza ancak şahsım adına düşüncülerimi söyleyebilirim. 50 kişilik yönetim kadrosunu oluşturduktan sonra onların fikir ve düşüncelerini alarak ortak akıl ve fikir birliğine vararak Bursa özelinde açıklamalarda bulunmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. DEVA Bursa olarak hedefimiz ise siyasette topluma dokunmak. Siyasi kulisler peşinde koşmak yerine taban siyasetini Bursa’nın her santimetresine yaymak. İl Başkanlığı binamızın nerede olacağını soran dostlarımız, hemşehrilerimiz var. Siyasetin Bursa’da aktığı yer, şehrin kalbi olan Fomara. Biz geniş mekanlardan daha çok hemşehrilerimiz ile iç içe olabileceğimiz bir bölge üzerinde yoğunlaştık. Binamızı Kurucu İl Yönetimini oluşturduktan sonra tutacağız. İl ve İlçe Yönetimlerinde aktif olarak görev almak isteyen 2 binden fazla başvuru var. Bu talepleri ince eleyip, sık dokuyarak değerdiriyoruz. Kurucu Kadroda yer alan arkadaşlarımız koltuk siyaseti için değil, dert küpü olan Bursa’nın dertlerini çözmek için DEVA’yı tercih etti. Teşkilatımız bayrağına kurşun sıkmayan, vatandaşlarını hakir görmeyen, Bursalıların dertlerine DEVA olabileceğine inanan her hemşehrimize gönül kapılarını açmıştır.” Dedi.

“DEVA Çatısı Altında Toplanalım”

Özgöz; “ülkemin geleceği, ilkokulda okuyan evladımın yarınlarının daha yaşanabilir, daha güvenilir bir Türkiye için yola çıktık. Türkiye’de siyalaşma oranı yüzde 7. Bursa’da yüzde 7,91 gibi. Dernekleşme oranı yüzde 11 bandında. Vatandaşlarımızın gelecekten umutlarını keserek kendi kabuklarına çekilmesini üzülerek görüyoruz. İşte biz bu anlayışı değiştirmek için yeni yüzler ile sahalara çıkacağız. Benim için önce teşkilat sonra siyaset. Teşkilatına hakim olan Bursa ve Türkiye’de söz sahibi olur. Bugün siyaset anlamıyla Bursa’da da bir tıkanmışlık var. Biz tıkanan bu yolları açmak için talip olduk, yoksa her zaman denildiği gibi yurtdışına göç edenlerin yolundan gidebilirdik. Kendi çocuklarımızın, torunlarının geleceği için bunu yapabilirdik, ama sizin çocuklarınızın geleceği içinde sorumluluklarımız var. Onları okutmak ve güzel bir geleceklerinin tesisini yapmak bizim boynumuzun borcu. Kurtuluş Şavaşında ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Anadolu’yu nasıl ki; terk edip gitmemiş Türkiye’yi vatan yapmışsa bizimde onlara olan vefa borcumuzu ödememiz ve tekrar ülkenin geleceğini yaşanabilir noktaya taşımamız gerekiyor. Onun için DEVA’dayız. Bizimle birlikte aynı ilke ve hedeflere yürüyecek hemşehrilerimizi DEVA çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ