Zirvede Haber

İYİ Parti, zam sürecini yakından takip ediyor

İYİ Parti, zam sürecini yakından takip ediyor

İYİ Parti Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, memur ve memur emeklilerine yapılan zam teklifinin hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Hükümete seslenen Tatlıoğlu, “Düştüğünüz çukurdan işçinin memurun sırtına binerek çıkamazsınız” dedi.

İYİ Parti Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, memur ve memur emeklilerine yönelik zam teklifini değerlendirdi.

Yaptığı açıklamada, son bir yıldır kademeli olarak artan kriz şartlarının en çok ücretli çalışan dar gelirli vatandaşları etkilediğine dikkat çeken Tatlıoğlu, “Memur, emekli ve işçilerin bütçesinin neredeyse üçte birini oluşturan temel gıda enflasyonu yıl boyunca %30′ un üzerinde seyretmiştir.  Bu bakımdan, 2017 yılında yapılan toplu sözleşmede yok sayılan, umudunu bu yıl yapılacak toplu sözleşmeye bağlayan memur ve memur emeklilerine yapılan zam teklifi tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır.  Merkez Bankası’ nın 2019 sonu enflasyon beklentisi, yapılan düzeltme sonrası bile ancak %14,6′ ya düşmüştür.  2019′ u bu denli yüksek bir enflasyon baskısı altında geçiren memur ve emeklilere yapılan teklif en hafif tabirle gerçeklikten kopuktur. Bu teklifle yapılması beklenen 2018, 2019 kayıpları karşılanmamış, sendikaların refah payı talepleri dikkate alınmamıştır” dedi.

SENDİKALARA ŞANTAJ YAPILIYOR

Hükümetin kazanımları yok sayamayacağına vurgu yapan Tatlıoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

”Hükümetin memur ve emeklisine zam teklifi yetkili sendikanın talebinin 1/4’ü, diğer sendikaların taleplerinin 1/6’ sının dahi altında kalmıştır. Memur ve emekliler için Toplu Sözleşme masasında bir anlaşma sağlanamamıştır. Konu Hakem Kuruluna kalmıştır. Hakem kurulunu oluşturan üyelerin 11/6’sını Hükümet, 11/5’ini sendikaların seçtiğini düşündüğümüzde, Hakem Kurulundan memur ve memur emeklileri için çok fazla bir sonuç çıkmayacağı da açıktır.  Dahası, yapılan görüşmelerde üzerinde anlaşma sağlanan birtakım sosyal hakların da tutanak tutulmadığı gerekçesiyle Hakem Kurulu’ na havale edileceği konuşulmaktadır. Bu sendikalara açık bir şantajdır. Hiç kimse, bakan da olsa, kazanımları yok sayamaz. Memurun sendikal haklarının İLO standartlarının altında olması, yaşananların en önemli sebebidir.”

HÜKÜMET BASİRETSİZ EKONOMİ POLİTİKALARININ FATURASINI VATANDAŞTAN ÇIKARTIYOR

İYİ Parti olarak her zaman memur, emekli, işçilerimizin yanında olduklarını vurgulayan Tatlıoğlu, “TBMM’de her fırsatta onların ekonomik, sosyal tüm problemlerini takip ediyor, dillendiriyoruz. Biliyoruz ki, memurlarımızın tek talebi ekonomik değildir, güvencesiz sözleşmeli, geçici, vekil vb. adlar altında çalışanların tüm problemlerini yakından biliyoruz. İYİ Parti iktidarında tek çalışma modeli, 4 A, kadrolu istihdam olacaktır. 3600 ek gösterge sözünü, aradan geçen 1,5 yılda yerine getirmeyen hükümetten tüm çalışanlar umudunu kesmiştir.  Bugün, Türkiye’ de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.075 TL, yoksulluk sınırı ise 6.760 TL’ dir. Kamudaki en düşük memur maaşı ise geçtiğimiz ay yapılan zamla ancak 3.100 TL’ ye, en düşük memur emekli aylığı ise 2.500 TL’ ye çıkmıştır.  Bu rakamlar Türkiye’ de yıllarca kamu hizmeti yapan bir emeklinin açlık sınırına ne kadar yakın yaşadığını ortaya koymaktadır. Bugün aktif çalışan bir memur, ailesini ayda bir kez, dışarıda mütevazi bir yemeğe götürme imkanından bile mahrumdur. İşçi olarak çalışanlarımız mahalle kahvesine bile gitmekten  sıkıntı duymaktadırlar. Hükümetin basiretsiz ekonomi politikalarının faturası, orta ve dar gelirli vatandaşlarımıza, memur ve emeklimize çıkarılamaz. Siyasetin beceriksizliği, sayıları 3 milyona yaklaşan memurlarımızın sırtına yüklenemez.  İYİ Parti olarak, sürecin takipçisi, memur ve emeklilerimizin taleplerinin arkasındayız.

Milleti unutan, işsizliğe çare bulamayan, adil gelir dağılımını sağlayamayan, emekli, işçi, memur, asgari ücretli ne haldedir, hiç düşünmeyen AK Parti İktidarı artık inkıtaları oynamaktadır.  Lüksün, şatafatın içinde boğularak, milleti unutanların memur, emekli, işçiye, çiftçiye, esnafa, asgari ücretliye de vereceği hiç bir şey kalmamıştır. İYİ Parti olarak milletimizin yanındayız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ