Zirvede Haber

Mollaarap Bölgesinin Yapısına Uymadığı Yere O İnşaat Ruhsatını Kim Verdi!

Mollaarap Bölgesinin Yapısına Uymadığı Yere O İnşaat Ruhsatını Kim Verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın; “Belediyeyi 550 milyon TL borç ile devraldık. Şu an borcumuz 380 milyon TL’nin altına düştü. Zor bir süreçten geçip, borçları sürdürülebilir hale getirdik. Tasarruf uyguladık, bazı plan ve projeleri revize ettik. Kaynaklarımızı doğru kullandık. Şu an daha iyi durumdayız…” ifadesine Gelecek cephesinden itiraz geldi.

Gelecek Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Fatih Arat; 2020 yılında yapmış olduğu saha çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken pratik siyasi çözümleriyle Bursa kamuoyununda yakından takip ettiği bir isim. Başkan Arat; Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yatırım planlamasıyla yaptığı açıklamalara gazetemize yaptığı açıklamalar ile Gelecek Partisi’nin kurumsal itirazlarına değindi. Başkan Arat; ” Yıldırım Belediyesi kendi geçmişinden ders almalı ve yeni bir sayfa açmalıydı. Fakat bunu başaramadı. Yıllardır hizmet gitmemiş, bütçesi har vurup harman savrulmuş bir ilçe için durum artık daha da vahim.

Bir örnek vermek gerekirse 2019 yılında planlanan faiz harcaması 27 milyon TL iken Belediyenin 2019 faiz harcaması 43,765,753.86 TL olmuştur. Bu da gösteriyor ki belediye bütçesi iyiye gitmiyor daha da geriye gidiyor. Diğer bir husus ise; Sayıştay’ın raporunda belirttiği ihalesiz işlemler ve kamu zararları. Belediye “Yönetim Bilgi Sistemleri Güncelleme Yazılım Destek Hizmeti” alımında fiyat araştırması yapmamış ve sözleşme bedeli firma tarafından belirlenmiştir.

Diğer bir husus belediyeye ait yerlerin kira bedellerinin belirlenmesinde değerleme firmalarının kullanılması. Belediye basit bir büfenin kira bedelini kolayca öğrenebilecekken bu işlem için değerleme firması kullanmış hatta büfeyi kiraya verirken değerleme firmasının belirlediği rayiç bedel fiyatını da kullanmamıştır. Burada tasarruftan değil sadece ve sadece israftan bahsedebiliriz. Belediyenin giderlerindeki bu israf gelirlerine de yansımıştır.

Belediyenin “Teşebbüs ve Mülkiyet” gelirleri %5.5 azalmıştır. Mollaaraptaki olayın sorumlusu ise tek kelimeyle en büyük ortak belediyeye aittir. Belediye böyle riskli bir bölgede yapılan bu inşaata ruhsat verirken detaylı araştırma yapmalıydı. İş olsun torba dolsun usulü geçiştirmemeliydi. Umuyoruz ki bu belediyeye büyük bir ders olur ve bir daha güzel Yıldırım’ımız da böyle bir sorunla karşılaşmayız. Biz kendi iktidarımızda şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Eray Elçi dedi ki:

    Yıldırımimiza gerekli saygıyı ve değeri gösterecek yetkin belediye başkanlari görmek istiyoruz artık.

BİR YORUM YAZ