Zirvede Haber

Bursa’da trafikte yeni hamle! ‘Garaj’ Acemler’e mi taşınıyor?

Bursa’da trafikte yeni hamle! ‘Garaj’ Acemler’e mi taşınıyor?

Bugünlerde tüp geçit çalışmalarının devam ettiği Acemler ile ilgili yeni bir proje daha ortaya çıktı. Çekirge Devlet Hastanesi üzerindeki otobüs peronlarının ve Batı Garajı’nın Acemler’e indirilmesi planlanıyor.Bugünlerde tüp geçit çalışmalarının devam ettiği Acemler ile ilgili yeni bir proje daha ortaya çıktı. Çekirge Devlet Hastanesi üzerindeki otobüs peronlarının ve Batı Garajı’nın Acemler’e indirilmesi planlanıyor.

Konuyu, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesine taşıdı.

Aydın’ın yazısı şu şekilde:

Bursa’nın trafik dağıtım noktası haline gelen Acemler’deki ilave düzenlemeleri her gün izliyoruz.

Daha önceki gün açıklandı. İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nden bile daha fazla trafik yükü bulunan bölge artan araç sahipliliğiyle birlikte her geçen gün yoğunlaşıyor.

Geçiş güzergahımızdaki çalışmalar gelecekte hepimizi ilgilendirecek önemli dokunuşlar olarak göze çarpıyor. Tamamlandığında bölgedeki trafik akışı bir hayli rahatlayacak.

Bu minvalde Büyükşehir Belediyesi’nin stadyum yanındaki boş alandaki düzenlemesi de dikkatimizden kaçmıyor.

Dün Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haberde çok detay yok ama burası çok fonksiyonlu olarak kullanılacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kaptan tanıdık anlattı. Çekirge Devlet Hastanesi üstündeki belediye otobüs peronlarının Acemler’e indirileceğini söylemişti.

Şimdi burada hem otopark hem de otobüs peronları yapılıyor. Kim bilir belki de az ilerideki Batı Garajı da buraya alınacak. Zira, stadyum bağlantı köprülerinden biri Batı Garajı civarına çıkıyor.

Batı Garajı da Acemler’e alınmak suretiyle Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık’tan oluşan Dağ ilçelerinin minibüslerinin buradan yolcu indirip bindirmelerinin de planlandığı konuşuluyor.

Bölgenin trafik yükünün Yeni Çekirge Devlet Hastanesi’nin de hizmete girmesiyle birlikte daha da artacağı malum.

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki tüm trafik düzenlemelerinde bütün bunları da dikkate aldığı anlaşılıyor.

Hem Büyükşehir Stadyumu hem Çekirge Devlet Hastanesi hem Bursaray Acemler İstasyonu, hem BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi binaları, hem Emniyet Müdürlüğü ek binası, eğer getirilirse hem de Batı Garajı bölgenin insan ve trafik yükünü artıran birimler.

O yüzden, burada yapılan düzenlemelerin elzem olduğunu düşünüyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ