Zirvede Haber

Bursa’da 20 bin öğrenci için dev hamle!

Bursa’da 20 bin öğrenci için dev hamle!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Uludağ Üniversitesi’ne bağlı 15 Meslek Yüksek Okulu’nda başlatılan yeni uygulamayı bugünkü köşesinde aktardı…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Gerçek olan şu… Eğitimde her şey diploma ile bitmiyor. Teoriye dayalı bilimsel eğitim kadar mesleki eğitim çok önemli. Hatta, Türkiye için son dönem daha da önemli hale geldi.

İşte…

Bu nedenle Bursa Uludağ Üniversitesi mevcut 15 Meslek Yüksekokulu’nda yeni ve sonuca yönelik düzenlemeye gitti.

Bu amaçla…

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 20 bin öğrencisiyle dev bir yapı olan 15 MYO için Prof. Dr. Çağatan Taşkın’ı Genel Koordinatör atadı.

Yeni yapılanmayı…

“Meslek Yüksekokullarımızdaki yaklaşık 20 bin öğrencimizi reel ve hizmet sektörlerine en güncel bilgilerle, teori yanında uygulamalı eğitimle donatıp meslek sahibi olarak yetiştiriyoruz” sözleriyle tanımlayan Rektör Prof. Dr. Kılavuz, ülkenin dört yanından ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin “geleceklerine yön veren eğitim” aldıklarını söyleyip hedefi açıkladı:

“Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları olarak sürdürülebilir rekabetçi üstünlüğümüzün temelini uygulamalı eğitimimizin kalitesi, nitelikli öğretim elemanlarımız ve sanayi kenti Bursa kültürü oluşturuyor.”

Böylece…

Çağatan Hoca sürdürmekte olduğu Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevi yanında 15 MYO’nın koordinasyonu ve planlaması sorumluluğunu da üstlendi.

Bir anlamda…

Yaşama hazırlık eğitimi veren MYO’larda yeni dönem, eğitimden uygulamaya kadar pek çok yenilikle başladı.

Örneğin…

Büyükorhan’da ekolojik restorasyon ve doğanın dili bölümleri; Harmancık’ta tohum ambarı, Osmanlı mutfağı, pastacılık bölümleri yanında kamp karavan alanı düzenlemesine katkı; Gemlik’te tehlikeli madde taşımacılığı, ERP ve yazılım basmakları; Karacabey’de fermantasyon teknolojisi ile bağışıklık sistemimizde sütün önemi eğitimi; Mustafakemalpaşa’da tıbbi ve aromatik bitkiler örnek bahçesi oluşturuldu.

Görünen o ki…

Yaşama hazırlık amaçlı meslek eğitimleri daha da çeşitlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ