Zirvede Haber

Yüz Yüze Eğitime Kademeli Geçişe Eğitim-İş Yorumu…

Yüz Yüze Eğitime Kademeli Geçişe Eğitim-İş Yorumu…

Kademeli eğitime geçiş kapsamında ülke genelinde köy okulları ve anaokullarının bugün yüz yüze eğitime başlaması gerekiyordu. Ancak yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün ve yarın tatil edildi. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili açıklamalarını Bursada Bugün’e yaptı. Toy, “Dünyada en uzun süre okullarını kapalı tutan ülkeyiz. Okulları çocuklar ve toplum için güvenli şekilde açmak mümkündür fakat bunun önündeki engel, alınması gereken önlemlerin devlet tarafından alınmamasıdır. Artık bir yılı geride bırakıyoruz. Tüm kademelerin bir an önce eğitime yüz yüze bir şekilde başlaması gerek” dedi. Yeliz Toy ayrıca ÖSYM’nin sınav ücretleri hakkında yaptığı zammı da geri çekmesini talep ettiklerini ifade etti.

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Ülke genelinde kademeli olarak yüz yüze geçilmesinin ilk adımı bugün köy okulları ve anaokullarının açılmasıyla başlayacaktı ancak yoğun kar yağışı yüz yüze eğitimin iki gün ertelenmesine sebep oldu.

Planlamalara göre, 17 Şubat’ta köy okulları ve anaokullarının açılmasının ardından 1 Mart itibariyle de ilkokullar haftada iki gün okula gidecek ve 8. sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacak.

Kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş sürecini değerlendiren Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursada Bugün’e konuştu. Toy ayrıca ÖSYM tarafından sınav ücretlerine yapılan zamma da karşı olduklarını ifade etti.

“DÜNYADA OKULLARINI EN UZUN SÜRE KAPALI TUTAN ÜLKEYİZ”

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda, “17 Şubat’tan itibaren köy okulları ve anaokulları yüz yüze eğitime geçiyor, 1 Mart itibariyle de ilkokullar haftada iki gün okula gidecekler ve 8. sınıflar yüz yüze eğitime geçecekler fakat bu planlama bizler için yetersiz bir planlama çünkü dünyada okullarını en uzun süre kapalı tutan ülkeyiz. Okulları çocuklar ve toplum için güvenli şekilde açmak mümkündür fakat bunun önündeki engel, alınması gereken önlemlerin devlet tarafından alınmamasıdır. Artık bir yılı geride bırakıyoruz. Tüm kademelerin bir an önce eğitime yüz yüze bir şekilde başlaması gerek” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİR YILDIR EV HAPSİNDELER”

Uzaktan eğitim sürecinin öğencileri birçok açıdan olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Toy, “Örgün eğitime ara vermenin topluma uzun ve kısa vadede oldukça büyük zararları olacaktır. Öğrencilerimiz bir yıldır ev hapsindeler. Hem fiziksel aktiviteden hem sosyal faaliyetlerden uzaklar. Bir an önce okula başlamaları gerekmektedir. Eğitimde salgın stratejisi toplum salgın stratejisinden bağımsız düşünülemez. Dolayısıyla diğer alanlarda fiziksel aktiviteyi azaltarak, önceliğimiz çocuklarımızın akıl ve beden sağlığı ile onların eğitimi olmalıydı. Ne yazık ki böyle olmadı, olamadı. Biz en kısa sürede tüm kademelerin yüz yüze eğitime geçmesini çok acil milli bir sorun olarak görüyor, konu hakkında gerekli önlemlerin alınmasını ve bir an önce okulların açılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN ORTA VE DÜŞÜK GELİRLİ KESİMİ NE YAZIK Kİ BU KARARDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMADI”

Toy, dar gelirli ailelerin bu süreçte karar verilirken göz ardı edildiğini ifade etti ve “Dev okul zincirleri bu süreçte masraflarını azalttılar çünkü kayıtları ve gelirleri garantilenmişti. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da masrafları azalmıştı. Tabii ki bu güçlü paydaşlar bu kararın alınmasında etkilidir diye düşünüyoruz. Oysa dezavantajlı olan ve toplumun en az temsil edilen kesimi; çocuklar, kadınlar, özellikle toplumun orta ve düşük gelirli kesimi ne yazık ki bu kararda göz önünde bulundurulmadı” dedi.

“SINAV ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMMIN GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

“Bunun yanı sıra ÖSYM’nin sınav ücretlerinde yaptığı yüzde 29’luk artış bizleri üzdü” diyen Yeliz Toy, “Ben ve Eğitim-İş’li arkadaşlarım ÖSYM’den ücret almamayı talep ediyoruz ve yağılan zammın salgın sürecinde ekonomik sorunlarla uğraşan aileler ve çocuklar için çok büyük bir sıkıntı olduğunu düşünüyor, bu zammın geri çekilmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ