Zirvede Haber

Digital Turbine’ın Yeni Ülke Direktörü Yeşim Öztekin Oldu

Digital Turbine’ın Yeni Ülke Direktörü Yeşim Öztekin Oldu

Reklamverenler, yayıncılar ve orijinal ürün üreticileri (OEM’ler) için çözümler sunan, sektörün önde gelen bağımsız mobil büyüme platformu olan Digital Turbine, Türkiye’deki ilk büyük pozisyon alımını gerçekleştirdi ve Türkiye liderliği görevini üstlenecek isim Yeşim Öztekin oldu.

Kariyerine Türkiye İş Bankası’nda başlayan Yeşim Öztekin, son 16 yıldır çalıştığı Google’daki Sektör Liderliği görevinden sonra, dünyanın en büyük ve bağımsız mobil büyüme ve para kazanma platformlarından Digital Turbine’ın Türkiye ülke liderliğini üstlenmeye başladı. Yeşim Öztekin, İstanbul ofisinin başına geçmesi ile aynı zamanda EMEA ve LATAM bölgelerindeki Digital Turbine’ın sorumlu olduğu 36 ülkenin operasyonel sorumluluğunu da yönetecek.

Yeni görevi için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yeşim Öztekin, “ Bugüne kadar edindiğim tüm deneyimlerle, Digital Turbine’in global vizyonuna katkıda bulunacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Teknoloji dünyası çok hızlı değişmekte. Bu dinamik dünyada, kullanıcı ve pazar trendlerini doğru analiz etmek, markalarımızın ve partnerlerimizin pazarlama hedeflerini anlayıp onlara en doğru çözümleri sunarken, kullanıcı deneyimini de iyileştirmek son derece önemli. Bu vizyonu EMEA VE LATAM’da 36 ülkede başarabilmek için de, hem güçlü bir teknolojik altyapı, hem de yüksek nitelikli insan gücü gerekir ki, ben de bu açılardan değerlendirdiğimde, doğru adreste olduğuma inanıyorum. Bütün bu operasyonu, Türkiye’de gerçekleştirmek ve yönetmek de ayrıca çok gurur verici.”

İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği bölümü mezunu Yeşim Öztekin, Boğaziçi Üniversitesinde Executive MBA programını tamamladı. Başarı ile devam eden kariyerine ilk olarak Türkiye İş Bankası’nda başladı, ve bankacılık sektöründeki 7 yıllık deneyiminin ardından Google’a geçiş yaptı. 23 yılı aşkın satış, iş geliştirme ve stratejik ortaklıklar yönetimi deneyimine sahip olan Yeşim Öztekin, farklı sektörden çok sayıda şirkete, dijital pazarlama teknolojileri ve stratejileri konusunda danışmanlık vermiştir. Buna ek olarak, kültürel ve organizasyonel dönüşüm stratejilerini yönlendirme ve yönetme konusunda da geniş deneyime sahiptir. Geçtiğimiz 8 yıl boyunce IAB Türkiye’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Yeşim Öztekin, aynı zamanda Teknolojide Kadın Derneği ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği üyesidir.


Digital Turbine

İçerik keşfini kolaylaştıran Digital Turbine, ilgili içerikleri doğrudan tüketicilerin cihazlarına ileterek, bağımsız medya platformu sayesinde uygulama ve içerik keşfine, kullanıcı edinme ve etkileşimine, operasyonel verimliliğe ve para kazanma fırsatlarına olanak sağlıyor. Digital Turbine’ın teknoloji platformu, dünya çapında 40’tan fazla mobil operatör ve OEM tarafından benimsenirken, on binlerce reklam kampanyası için üç milyardan fazla uygulama indirmesi sağladı. Arlington, İstanbul, Durham, Mumbai, San Francisco, Singapur ve Tel Aviv’de global ofisleri olan Digital Turbine’ın genel merkezi ise Austin, Teksas’ta yer alıyor. Daha fazla bilgi için www.digitalturbine.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ