Zirvede Haber

“Yazar Mektuplaşmaları”

“Yazar Mektuplaşmaları”

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yazar Mektuplaşmaları” söyleşisine Seval Şahin ve Nemika Tuğcu konuk oldu. Şahin, mektupların edebiyat tarihi açısından önemine değinirken, Tuğcu da Nezihe Meriç’in Orhan Suda ile mektuplaşmalarından bölümler okudu.

 Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinlikleri kapsamında “Yazar Mektuplaşmaları” söyleşisi düzenledi. Edebiyat tarihçisi Seval Şahin ve yazar Nemika Tuğcu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Edebiyat tutkunlarının ilgiyle takip ettiği söyleşide Seval Şahin, mektupların edebiyat tarihindeki işlevine ve önemine değinirken, Nemika Tuğcu da Nezihe Meriç’in Orhan Suda ile mektuplaşmalarından bölümler okudu. Tuğcu, Meriç ile olan anılarını da paylaştı.

Mektupların, mahrem olduğunu ifade eden Seval Şahin, “Çünkü mektup, kişiye özel bir şey. Bu mahremlik bize hem yazar hakkında hem de metinleri hakkında hiç bilmediğimiz ya da farkında olmadığımız birçok şeyi gösterebilir. Eğer bir yazar gerçekten mektupların bilinmesini istemiyorsa, onları yok eder. Eğer onlar ortadan kaybolmadıysa, bence kesinlikle edebiyat tarihinin bir parçası olmak zorundadır” dedi.

Edebiyatçıların mektuplarının her zaman ezber bozan şeylerin ortaya çıkarılması için çok önemli malzemeler olduğunu vurgulayan Seval Şahin, “Bir yazarın elinden çıkan her şey bence edebi eserdir. Edebiyatçıların mektupları bize aynı zamanda dönemin edebiyat ortamı hakkında birçok bilgi verir. Aynı zamanda yazarların gerçek düşüncelerini öğrenebiliriz” şeklinde konuştu. 

Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, konuklara teşekkür ederek günün anısına hediye verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ