Zirvede Haber

KARACABEY KÖYLERİ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR…..

KARACABEY KÖYLERİ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR…..

İYİ isimden dobra açıklama! İYİ Parti Karacabey teşkilatı köylülerin durumunu masaya yatırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Karacabey Belediye Meclis Üyesi Nezihi Mestan; “2012 yılında 6360 sayılı kanun ile birlikte Karacabeyimize bağlı olan 65 köyümüz mahalle oldu. Köylerin mahalle olmasının hiçbir soruna çözüm olmadığı gibi sorunlarını da kat be kat arttırdı. Köydeki vatandaşların en büyük sıkıntılarından birisi ilçeye ulaşım sorunudur.Köy arabalarını kullanan vatandaşların daha önce 10 dakikada ulaştıkları Karacabeye 1 saatte varmaları ,araç saatlerinin belirsizliği, pandemi sürecinde hiçbir şekilde araçlarda kontrol yapılmaması, araçların yetersizliği dolayısıyla araçtaki yolcuların kalabalık bir şekilde ulaşım sağlamasıdır. Çevre ilçemiz olan Mustakemalpaşa Bursa Büyükşehir’e bağlı değil mi Köy araçları her saat başı ve gece saat 23:00 kadar mevcut. 65 köyü olan karacabeye toplam 9 araç yeterli mi Sayın Başkan Muhtarlar köyle ilgili sorunlarda kendilerini dinleyecek ve sorunlarına çözüm getirecek bir belediyeye hasret kaldıklarını belirtiyorlar.

İYİ Parti olarak Köyde yaşayan vatandaşlara bir dokunduk bin ah işittik. Köy kahvelerinin bakımsızlığından muzdarip olan köy sakinleri şikayetlerini defalarca Karacabey Belediyesine ilettiklerini ve seferinde sonucun hüsran olduğunu belirttiler. Çöplerin 15 günü geçen alım sürecinden tutunda, altyapı sorunları ,köylerin içindeki işletmelerin istenmeyen kişi yada işi bilmeyen kişilere para uğruna heba edilmesi gibi sorunlara çözüm bulunmaması ve her defasında topun Bursaya atılması vatandaşları biz üvey evlat muamelesi görüyoruz demelerine ve haklı isyana sürüklemiştir. Seçim çalışmalarında “Benzersiz Kent“diye bahsedilen Karacabey ve mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulacak bir belediye istiyor.

Sayın Başkan ise ,çok basit bir cevap vermekte ‘’Bursa Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor’’.İYİ Parti Karacabey olarak sormaktayız ki seçim çalışmalarında 3lü yönetim güçlü yönetim diyerek seçmenden oy istediğiniz şeffaf belediyecilik hizmet anlayışı bu mudur?Köyler mahalle oldu ama yanlış yönetimden dolayı faturası köylere çıkmakta. Hükümetin uyguladığı yanlış politikadan dolayı İller Büyükşehir oldu, fakat köyler yok oldu. Hülasa olarak köyümüz ”köy” mahallemiz “mahalle “olarak kalsaydı.

Vatandaş Mağdur!!!!!  İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatırız ki “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” Onların sorunlarını görmezden gelmek dertlerine çare olmamakla bir yere varamazsınız. İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak biz Karacabey’imizin ve köylerimizin dertlerini dinlemeye ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ