Zirvede Haber

CHP’li Yüksel Özkan; VİCDANINIZ HİÇ SIZLAMIYOR MU?

CHP’li Yüksel Özkan; VİCDANINIZ HİÇ SIZLAMIYOR MU?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Prof .Dr. Yüksel Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada vatandaşların yeterli temel gıdaya ulaşamadığına dikkat çekerek, “Çocuklar yeterli kahvaltı yapmadan boş beslenme çantalarıyla okula gidiyor. Yetersiz beslenme nedeniyle derslere adapte olamayan, açlıktan baygınlık geçiren öğrenci haberlerini ne yazık ki hemen hemen her gün okuyoruz. Bunlar, sizin vicdanınızı hiç sızlatmıyor mu?” dedi.

ENFLASYONDA ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ.

İYİ Parti’nin öğrencilere beslenme desteği sağlanması amacıyla verdiği araştırma önergesi ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Bursa Milletvekili Prof .Dr. Yüksel Özkan önemli açıklamalarda bulundu. AKP’nin 2002 yılında 3Y’ile mücadele edeceğini söylediğini fakat 20 yıl içinde Y’lerin kat art arttığını belirten Özkan, “Yolsuzluklar, Sayıştay raporlarında artık ciltlere sığmıyor. Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı tüketici enflasyonunu yüzde 85, ENAG ise halkın hissettiği enflasyonu yüzde 185 olarak açıkladı. Siz, bu enflasyon rakamlarının açıklanmasını bile yasakladınız. Türkiye’yi son yıllarda en ağır ekonomik krize sürüklediniz ve ülkeyi enflasyon şampiyonlar ligine soktunuz” dedi.

AKP ve ortağının destek verdiği ekonomi politikaları sonucu toplumda derin yoksulluğun ortaya çıktığını vurgulayan Özkan, “Ücretli çalışanların maaşları enflasyon altında ezilmekte, halk bilinçli olarak yoksullaştırılmaktadır. Ücretli çalışanların millî gelirden aldıkları pay 2020 yılında yüzde 36,8 iken, 2022 yılında ise yüzde 25,4’e gerilemiştir. Vatandaşların yüzde 29’u temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Yapılan araştırmalarda her 4 kişiden 1’inin geçinemediği apaçık ortadadır. Ağustos 2022’de bir araştırmada, vatandaşların yüzde 35,7’sinin gelirinin ihtiyaçlarını karşılamadığı belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.

VİCDANINIZ HİÇ SIZLAMIYOR MU?

2022 yılı Nisan ayında TBMM’ye sunduğu araştırmada vatandaşın temel gıda maddelerine ulaşamadığını aktardığını hatırlatan Özkan, “4 kişilik bir ailenin yeterli ve dengeli beslenmesi için ihtiyaç duyduğu gelir, yani yoksulluk sınırı 25 bin TL’ye ulaşmıştır. Tüm bu verilere göre, vatandaş yeterli temel gıdaya ulaşamıyor, çocuklar yeterli kahvaltı yapmadan boş beslenme çantalarıyla okula gidiyor. Yetersiz beslenme nedeniyle derslere adapte olamayan, açlıktan baygınlık geçiren öğrenci haberlerini ne yazık ki hemen hemen her gün okuyoruz. Bunlar, sizin vicdanınızı hiç sızlatmıyor mu?” dedi.

ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BESLENEMİYOR. 

Sağlık Bakanlığı’nın, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yeterli ve sağlıklı beslenme için günlük tüketilmesi gereken besinleri sıraladığını ifade eden Özkan, önerilen bu gıdaların milyonlarca ailenin evine girmediğini belirtti. Yetersiz ve sağlıksız beslenme sonucu her 4 çocuktan 1’nin düşük kiloya bağlı kalp hastalığı riski taşıdığını vurgulayan Özkan, “Yetersiz beslenme nedeniyle çocukların yüzde 85’i kansızlıkla mücadele ediyor. Çocuklar sağlıklı beslenemiyor. Ne yazık ki artık Afrika ülkelerindeki gibi beslenme bozukluğuna bağlı hastalıklardan bahsediyoruz” diye konuştu.

Yetkililerin sorumluluktan kaçtığını belirten Özkan, “Bakan, başka bir hükümetin Bakanıymış gibi ‘Göreve geleli sekiz ay oldu, biraz sabredin, bir çocuk bile dokuz ayda doğuyor’ diyor. Ekonomiden sorumlu bir bakan ise gözlerindeki ışıltıdan bahsederek ‘Sabredin” diyor. Vatandaşın sabredecek hâli yok, çocuklar yatağa aç giriyor, okula aç gidiyor. Sizin hiç utanma duygunuz yok mu? Gerçi utanma duygusu olan insan utanır. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki az kaldı, yatağa aç giren, okula aç giden hiçbir çocuğumuz kalmayacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ