Zirvede Haber

Şeffaf ve sorgulanabilir bir yönetimi Mudanya’da göremiyorum!

Şeffaf ve sorgulanabilir bir yönetimi Mudanya’da göremiyorum!

“Yepyeni bir yıla girdik. 2021 yılı ilçemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olsun inşallah. Yeni bir yıl demek, yeni başlangıçlar, yeni hedefler demektir. Halis niyetle, karamsarlığa düşmeden, sabrederek, mücadele ederek, defalarca deneyerek; iyinin, doğrunun, güzelin, Hakk’ın ve adaletin savunucusu olmak demektir. Zaferden değil seferden sorumlu olmak demektir. Aşk ile çalışmak demektir.” MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler; 2020 yılının bir değerlendirmesini yaparak Mudanyalılara seslendi. Başkan Erkut Seymenler’in açıklamalarında hedefte Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vardı.

Seymenler; “MHP Mudanya İlçe Başkanlığı olarak Mudanya için taşıdığımız sorumluluğun bilinci içinde; aktif, sorumlu ve yapıcı misyonumuz ve hemşehrilerimizden aldığımız güç ile, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da aziz Mudanyalı hemşehrilerimizin yanında olacak, derdiyle dertlenecek, haklarının yılmaz savunucusu olacağız. MHP olarak Mudanya’nın vicdanı, idraki ve irfanı olmaya vargücümüzle devam edeceğiz.

Yerel yönetimler bizim için çok önemlidir. Yerel yönetimlerde alınan kararların hayatımıza etkisi büyük olmaktadır. Verdiğimiz vergilerin nasıl kullanıldığı, ilçemize nasıl hizmetler planlandığı, yapılan uygulamaların adilane olup olmadığı toplum huzuru açısından azami önem taşımaktadır.

Yerelden başlayan şeffaflık demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Hepinizin bildiği gibi yerel seçim dönemlerinde şeffaf yönetim sözü genel olarak en bilinen vaatler arasında yer alır. Ve daha sonra ne hikmetse sorulan sorular genellikle askıda kalır. Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı olarak ilçemizin iyi yönetilebilmesi adına, kentinin nasıl yönetildiğini bilmek isteyen, hesap soran ve denetim yapan bir güç olarak Mudanyalı Hemşehrilerimizin sesi olmayı sorumluluk addediyoruz.

Mudanya’da şeffaf, sorgulanabilir, hesap veren, demokratik, katılımcı, vatandaşın derdiyle dertlenen, sorun değil, çözüm üreten, hemşehrisinin gönlünü kazanmayı bilen bir yönetim görmek istiyoruz. Mudanya namına sorduğumuz sorulara cevap alamadığımız için biz şu anda Mudanya’da şeffaf ve sorgulanabilir, hesap veren bir yönetim göremiyoruz.

2021 yeni yıl mesajında ‘daha fazla umut ve daha fazla cesaret temenni ediyorum’ diyen Hayri Tükyılmaza’a diyorum ki biz hem cesuruz hem de umutluyuz. Siz bunu düşünmeyin, siz şunu düşünün: yönetim olarak bu sene şeffaf, hesap veren, sorgulanabilir bir yönetim sergileyecek misiniz?

Ve bu doğrultuda Sayın Hayri Türkyılmaz’a sesleniyorum… Sayın Hayri Türkyılmaz;

Biz Mudanya’da ‘şeffaf bir yönetim’ istiyoruz. Belediye Meclis toplantılarının ve ihalelerin canlı yapılmasını istiyoruz. Bu konuda daha önce belediye meclis toplantısında söz verdiğiniz halde niçin sözünüzü tutmuyorsunuz?

Mudanya’da ‘sorgulanabilir bir yönetim’ istiyoruz. Tam 4 yıl önce temeli atılan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nde ne durumdayız? Dile kolay tam 4 yıl oldu. Şu ana kadar ne kadar para harcandı? Daha hangi aşamalar var ve harcanacak bedel nedir? Yıldıztepe Projesinde sıkıntılı bir durum mu var?

Mudanya’da ‘demokratik, katılımcı’ bir yönetim istiyoruz. Mudanyalı hemşehrilerimizin haklarını savunma adına sorduğumuz hiçbir suale cevap vermiyor, fikir almıyorsunuz. Ödediğimiz verginin çarçur edilmediğini görmek, kamu kaynaklarının nasıl harcandığının bilmek istiyoruz… Neden çekiniyorsunuz?

Kapalı kutu belediye istemiyoruz. Kaynakların kullanımının halka açıklanmasını istiyoruz. Usullerine uygun, şeffaf ve demokratik bir belediyecilik istiyoruz. Sorgulanabilir, hesap veren, adil bir belediyecilik istiyoruz. 2021’de bunları görebilecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ