Zirvede Haber

Bursa’da CHP’den ‘Kurtuluş Günü’ yürüyüşünde protokol tepkisi!

Bursa’da CHP’den ‘Kurtuluş Günü’ yürüyüşünde protokol tepkisi!

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinliklerinde protokol krizi yaşandı. Valilik tarafından düzenlenen ‘Kurtuluş Günü’ kortej yürüyüşüne Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katılmadı. Bu duruma CHP Bursa milletvekillerinden tepki geldi. Yürüyüşe katılmayan Bursa Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çelenk sunumuna katılması ise dikkat çekti.

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Her yıl Bursa Valiliği tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında, Tophane’deki Saltanat Kapı önünden mehter takımı, kılıç kalkan ekibi ve bando eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydın ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun katılımıyla Tophane’den başlayan kortej yürüyüşüne Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılmaması dikkat çekti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kentin yerel yöneticilerinin kortej yürüyüşüne katılmamasıne tepki gösterdi.

Sosyal medyadan canlı yayın yapan Aydın, şunları söyledi:

“BİZİM BAHANEMİZ YOK”

” Planlanan yürüyüşe CHP’den iki milletvekili ve İYİ Parti İl Başkanı katılıyor. Yani Millet İttifakı burada. Ne Büyükşehir belediye Başkanı yürüyüşte var, ne de Bursa Valilik var, ne de her hangi bir protokol var. Eğer pandemi nedeniyle gelmediyseler, bu insanları niye buraya topladılar. O zaman hiç kimse gelmeseydi. Ama biz 100 yıl öncede Bursa’nın kurtuluşunda da buradaydık. 100 yıl sonra da burada olacağız. Bizim bir bahanemiz yok. Bu memleket bizim. Bu memleket için de her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. Birilerine de buradan mesaj olsun”

Benzer tepki CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’dan da geldi.

“DEĞERLERİMİZİ KİMSE YOK SAYAMAZ”

Özkan, 11 Eylül, tarihimizde sadece Bursa’nın kurtuluşu değil aynı zamanda Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nı manevi olarak kazandığı gündür. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kutlamalara katılmaması düşündürücü. Pandemi bahane edilerek kentin valisi ve büyükşehir belediye başkanının katılmaması kabul edilebilir bir şey değil. Değerlerimizi kimse yok sayamaz” dedi.

PROTOKOL ÇELENK SUNUMUNDA

Yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son bulurken, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çelenk sunumuna gelmesi dikkat çekti.

Gecikmeli başlayan çelek sunumu ve saygı duruşunun ardından CHP’li ve İYİ Parti’li heyet kutlamalardan ayrıldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ