Zirvede Haber

Oto Test Merkezi Yapılacak mı?

Oto Test Merkezi Yapılacak mı?

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan TBMM’de yaptığı konuşmada Bursa’daki oto test merkezi ve geçmiş dönemde Bulgaristan’dan göç eden vatandaşlar için tanınan askerlik borçlanma hakkının geri alınmasıyla ilgili yetkili bakanlıklara seslendi.

Yüksel Özkan ‘’14 Ocak 2019’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Mustafa Varank’a Bursa Yenişehir oto test merkezinin temelinin ne zaman atılacağını ve ne zaman faaliyete geçeceğini sormuştum. Cevap alamayınca da daha sonra bir soru önergesi verdim. Geç de olsa gelen cevap Ekim 2018 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü ve Savunma Bakanlığı arasında protokolün imzalandığını ancak kaynak arayışının devam ettiğini bildirmektedir. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa Gemlik’te temelini atmış olduğunuz yerli otomobil fabrikasında üretilecek araçları hangi oto test merkezinde test etmeyi düşünüyorsunuz? Planlaması 2014 yılında 7040 sayılı resmi gazetede yayımlanmış, 2015 yılında da tüm kamulaştırması tamamlanmış Bursa Yenişehir oto test merkezinin akıbetini Bursalı hemşehrilerim adına tekrar tekrar soruyorum.

Bulgaristan’dan dönemin totaliter Jivkov rejiminden zorunlu göç veya kaçak turist olarak anavatana gelen yüzbinlerce kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilmiştir ve on binlercesi de yasal hakları olarak askerlik borçlanma hakkından yararlandırılmışlardır ancak SGK’nin 24/04/2019 tarihli bir genelgesiyle bu hakları ellerinden alınmıştır. İlgili Bakanlığa soruyorum: Daha önce askerlik borçlanma hakkı tanınan bu vatandaşlarımızın yasal hakları hangi gerekçeyle geri alındı? Bu yasal bir hak değil ise neden yıllar önce belirli bir ücret karşılığında borçlandırma yaptırdınız? Örneğin 2011 yılında askerlik borçlanması için vatandaşın ödediği parayı bugün faizsiz olarak o günkü rakamı iade ediyorsunuz. Bu mağduriyeti gidermek için yasal bir düzenleme yapacak mısınız? Uygulamanın genelgenin yayınlanma tarihinden öncesini kapsaması doğru mu Bu konuda açıklama bekliyoruz.’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ