Zirvede Haber

Faruk Çelik Bursa’nın Değerli Bir Markasıdır

Faruk Çelik Bursa’nın Değerli Bir Markasıdır

35 yıllık yol arkadaşından Faruk Çelik yorumu 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, 35 yıllık yol arkadaşı, eski bakanlardan Faruk Çelik ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Son günlerde Çelik hakkında yapılmaya çalışılan olumsuz haberleri değerlendiren Hıdıroğlu, ispatsız ortaya atılan iddiaların küçük insanların işi olduğunu, yaklaşık 20 yıldır Çelik’in önünü kesmek için pek çok girişimde bulunulduğunu, ancak Başbakanlık döneminde de Recep Tayyip Erdoğan’ın bunları ciddiye almayıp Çelik’e önemli görevler vermeyi sürdürdüğünü söyledi.

   

35 yıllık yol arkadaşından Faruk Çelik yorumu

22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, enBursa.com’a yaptığı açıklamada, Faruk Çelik’in başarılı bir siyasetçi olduğunu, hem Türkiye hem de Bursa için önemli görevler üstlenip, başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Hıdıroğlu, şöyle konuştu:

‘ÇELİK BURSA VE TÜRKİYE İÇİN BAŞARILI GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR İSİM’

“Biz 1990 yılında Refah Partisi’ni tüm Türkiye’yi kucaklayıcı bir yapıya döndürmek için aynı ekipte birlikte hareket ettik. AK Parti’nin kuruluşuna giden yol o zamanlarda açıldı. Çelik, Bursa ve Türkiye için önemli görevler üstlenmiş ve yerine getirmiş bir isim. Ben Faruk Çelik’i yıllardır iyi tanıyorum. İçimizden çıkıp önemli görevler üstlenmiş bir isme böyle dayanaksız iddialarda bulunulmasını doğru bulmuyorum.”

Çelik aleyhine yapılan haberleri değerlendiren Hıdıroğlu, şöyle devam etti.

‘DAYANAKSIZ İDDİALARLA KARALAMAK DOĞRU DEĞİL’

“Elinizde bilgi, belge varsa yazarsınız, gerekli yollara başvurursunuz. Ancak bunlar yokken ispatsız iddialarla bir insanı karalamak doğru değil. İspatsız iddialar küçük insanların işi. Çelik ailesi 30 yıl önce de o zaman sayılı firmalardan biri olan Enes İnşaat’ın sahibiydi. Modi Düğün Salonu’nda parti toplantılarını ücretsiz yapardık. Başka düğün salonu olduğunu hatırlamıyorum. Yani Çelik ailesi o zaman da varlıklıydı. Bugün Çelik’in veya çocuklarının başarılı bir iş adamı olması, daha fazla istihdam yaratmasında nasıl bir sakınca var? Ne yani, elindekileri de kaybetseydi birileri daha mı mutlu olacaktı?”

Hıdıroğlu, Çelik hakkında ortaya atılan iddiaların bir takım çevreler tarafından yıllardır yapıldığını, ancak Erdoğan’ın Çelik’e önemli görevler vermeyi sürdürdüğünü söyledi ve ekledi:

ÖN KESME ÇABASI MI?

“Şimdi bir haber yapılmış ve Çelik’in olası kabine değişikliğinde bakan ya da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma ihtimali bulunduğu söylenmiş. Hem bunu söyleyip hem de ispatsız iddialarla yüklenmek nedir? Ben de o zaman bunu ön kesmek olarak algılarım. Bakın bunlar yaklaşık 20 yıldır yapılıyor ama Tayyip Bey, hiçbir zaman ciddiye almadı ve Çelik’e önemli görevler vermeyi sürdürdü. ”

Hıdıroğlu, 2005 yılında Başbakan Erdoğan ile Güney Afrika yolculuğunda uçakta yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:

ERDOĞAN’A GİDEN FARUK ÇELİK MEKTUBU

“Faruk Çelik ile ilgili şikayet mektubu gitmiş. Tayyip Bey uçakta ‘ya dedi, hep Bursa’da Gürcüleri, Artvinlileri doldurmuşsunuz bürokrasiye’ dedi. Ben de Bursa’da Artvinlilerin nüfusunun ve nüfuzunun fazla olduğunu söyledim. Bunların içinde göreve gelenler de görevden alınanlar da olduğunu, hatta 2 kişinin görevden alınmasına vesile olduğumu ve Faruk Bey’in de onayladığını söyledim. ‘Size görevden alınanları söylememişler herhalde’ dedim. Peki, o mektubu okudu Başbakan ve ne yaptı? Faruk Bey’i bakan yaptı, sonra bir daha yaptı. Türkiye’nin en uzun süre çeşitli bakanlıklarını yapan kişi oldu. O zamanlardan beri Tayyip Bey’in sahip çıktığı bir insan. Bugünde yine önemli görevleri icra ediyor.”

Hıdıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“BUNLARA PRİM VERİLMEMELİ”

“Bunlara pirim verilmemesi lazım. Bursa’da AK Parti’nin vekilleri, yöneticileri, belediye başkanları, kuruluşundan bu yana emek verenleri var. Bunların sadece doğrudan yana insani değerlerini ortaya koyması lazım. ”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ