Zirvede Haber

KESTEL SEMT PAZARLARI NEDEN DENETİMSİZ ?

KESTEL SEMT PAZARLARI NEDEN DENETİMSİZ ?

Araştırma Analiz KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında Bursa’nın Kestel ilçesindeki birçok semt pazarı geçici olarak kapatılacak. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınına karşı her geçen gün yeni tedbirler alınıyor.

Ama Kestel semt pazarına bir türlü önem alınamıyor. Pazarda ana girişler 2 tane 1 ön giriş 2 arka giriş var ama sadece bir tanesinde güvenlik görevlileri var ön giriş de diğerinde yok !

Mahalle aralarından girişler var sokak arası tabir ettiğimiz yer. Belediyede çalışan temizlik görevli arkadaşlar var onları mahalle arasına güvenlik niyetine dikmişler ama kendilerinde maske eldiven bile yok !

Kestel’in halkı bu kadar değersiz mi sizce dostlar ? Ana girişte güvenlik maske dağıtıyor sadece bu kadar ama geçen hafta dile getirmiştim fiyat konusunda fiyatlar gene pahalı ve yine dudak uçuklatıyor denetim sıfır diye biliriz ünlü ve büyük marketlerde de fiyatlar dudak uçuklatıyor.

Kestel’in semt pazarlarında sağlık konusuna gelince yine denetim sıfır yerlerde kullanılmış eldivenler ve maskeler var pazarcıların tezgahların altında bile kullanılmış maske ve eldivenler var.

Kestel’in sağlı bu kadar derecede önemsiz mi ? Covid – 19 ile mücadelede sadece ilaçlama yetmez ! Semt pazarlarında güvenlik ve sağlık çalışanları da olmadı gerekir. ! Alışverişe diyorsunuz pazarcıların ağzında sigara var alıcı geliyor tezgaha uyarıyor “ne yapalım alışkanlık diyor” ama yinede ağzından sigarayı düşürmüyorlar çoğu tezgahtar da eldiven yok denebilir.

Güvenlik görevli arkadaşlar Pazar’ın içinde dolaşması gerekir ve uyarması gerekir yere atlan eldiven ve maskeleri temizlik görevlilerine gösterip imha etmesi gerekir.

Kestel semt Pazarlarında yine gördüğümüz kadarıyla mesela aralığı azdı yinede sosyal mesafe kuralı yoktu ! Covid -19 hastalığına yakalanıp sonra mı görevlilere sesini duyurmaya çalışacaklar ?

Dostlar bu hastalığın şakası yok lütfen duyarlı olalım gerekmedikçe evden çıkmayalım.

GAZETEMİZE GELEN ŞİKAYETLER ÜZERENİ VATANDAŞLARIN TEPKİSİ ŞÖYLE :

– Fahiş fiyatlar kontrol edilmiyor geçen hafta Cuma Pazar’ı ile ilgili çok fazla şikayetçi olan vardı. Ya tezgahlarda fiyat yazmıyor yada iki (2) fiyatı ürünün ortasına koyup ucuz olan ürünün fiyatına halada yazmaya devam ediyorlar , diğer ürünü almak istediğinde farklı fiyat söylüyorlar.

– Bugün kestel kent meydanın da idim her hangi bir önemle yoktu böyle giderse işimiz çok zor. Gerçekten sosyal mesafe kuralına kimse dikkat etmiyor özellikle sağlık ocağı tarafında

– Bugün kestelde Pazar var Cuma Pazar’ı dediğimiz o yollarda 3 4 adet park var 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençler parkta oturup sohbet ediyorlar hiçbir şey yokmuş gibi yetkili kolluk kuvvetleri arkadaşlar neden önlem almıyor?

– Geçen günlerde sağlık bakanlığının açıklanasında kestelde kırmızılık ile mevcut bakanlığının haritasında bunları göre bilirsiniz. – Büyük marketlerde de sebze ve meyvenin kilosu dudak uçuklatıyor denetimsiz bir kilo patates ve soğanın kilosu 4 liraya yakın olmuş denetim şart !

– Domates 3 ten 5 çıktı birkaç gün içinde. Hem ayrıca bu Pazar olayı hiç akıllıca değil gezmeye gider gibi toplanıp çoğu vatandaş gidiyor. Pazar çok kalabalık ben girmedim market ve Pazar’a marketler her zamanki gibi fırsatçı.

– Cuma Pazar’ı diyarları yüksekti Cumartesi günü pazarına gittim gürsuya oradaki fiyatlar 1 veya 1.5 tl düşüktü.

– Yardım yaptığı kişi gözükmüyor ise sıkıntı yok o gizli tutulması gereken bir şey zaten. İyilik yap denize at demişler bizim milletimiz yaptığı iyiliği tüm sosyal sitelerinde paylaşıyor.

Yapacaksanız eğer ALLAH için yapın milleten beğeni almak için yapmayın.

zirvedehaber.com ve bayrakhaber.com okuyucuları şikayetler bunlar üzerine sizlerinde şikayetiniz var ise bizlere ulaşabilirsiniz!

UNUTMAYALIM Kİ EVDE HAYAT VAR GEREK KALMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYALIM

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ