Zirvede Haber

BATİS – BAMİS İşçi Sendikaları; “Ülkeyi Corona’dan Ancak Güçlü İşçi Sınıfı Kurtarır!”

BATİS – BAMİS İşçi Sendikaları; “Ülkeyi Corona’dan Ancak Güçlü İşçi Sınıfı Kurtarır!”

Genel Merkezi Bursa’da olan Sendika’dan dikkat çeken Corona yorumu! BATİS ve BAMİS Genel Merkezlerinden yapılan ortak açıklamada; “Yeni Dünya Düzeni için başlatılan ticaret-pazar savaşlarını görünmez kılan, covid-19 adı verilen biyolojik virüs ile insanlar öldürülüyor..! Son yıllarda emperyalist devletlerin sürekli gündeme getirdiği, Yeni Dünya Düzeni savaşları, emeğiyle geçinip onuruyla yaşamak için mücadele veren işçilere, emekçilere ve tüm yoksullara karşı, kapitalist sömürü sistemi tarafından dünya çapında başlatılan büyük bir savaştır.”

“Virüs Trump’a Yaradı!”

“Covit-19 adı verilen virüs Yeni Dünya Düzeni için başlatılan bir süreçtir. Amerikan devleti her yıl 1 trilyon dolar bütçe açığı veriyordu. Derin Amerika’nın koltuğa oturttuğu Başkan Trump’ın göreve başladığı, 20 Ocak 2017’de ABD’nin toplam borcu 19.95 trilyon dolardı. Yani Trump’la birlikte dış borç 3 trilyon dolardan fazla artarak, 31 Ekim 2019 itibariyle 23 trilyon dolara çıkıyordu. Bu borç 2025 yılında 27 trilyon doların üzerine çıkacaktı. Ekonomistler ekranlara çıkarak dış borç nedeniyle ABD’nin iflas ettiğini, o nedenle yeni bir sisteme geçmek zorunda olduğunu haykırıyordu. Bir şeyler yapmak lazımdı. Böylece ABD hem trilyonlarca dolarlık borçtan kurtulacak, hem de küresel güçleri ve yarattıkları virüsten kurtulup ayakta kalan ülkeleri kendisi ile işbirliğine zorlayacak. Yeni Dünya Düzeni, Yeni Avrupa, Yeni NATO ve Yeni Küresel Güçler ortaya çıkacak. Yıllar önce yazılan kitaplar ve raporlar hep muhtemel geleceğe yönelik savaş tatbikat senaryolarıdır. Burada önümüzde olan biyolojik savaş senaryolarıdır. Senaryolarda virüs isminin kullanılması, bunun gerçekten tıbbi manadaki virüs olmasını gerektirmez derken, birden virüs çıkıverdi ortaya…”

“Salgın Sonrası 160 Ülke IMF’ye Borçlu Olacak!”

“Çin’in elinde 1.111 trilyon dolarlık ABD tahvili vardı. ABD şirketlerinde, gayrimenkullerindeki trilyon dolarları hesaplanamıyordu. Ayrıca bu şirketlerdeki hisseler dibe vurduğu için, Çin bu alanda yatırdığı paralardan muazzam kaybediyordu. Üstelik covid-19 adı verilen virüs patladığı günlerde Pekin hükümeti nakit’e sıkışmıştı. Washington’dan acil 130 milyar dolar istedi. “Al kağıdı ver parayı” dedi. ABD bunu reddetti. Başkan Trump’ın ısrarla “covid-19” yerine “Çin virüsü” demesi boşuna mı? Bu ne anlama geliyor? Kimse bu soruların getirdiği oyuna bakmıyor. Biyolojik labarotuvarlara sızan Alman istihbaratı, virüs operasyonunu yıllar öncesinden ülkeyi yönetenlerin önüne koymuştu. Bunlar tesadüf olabilir mi? Veya “yarasa” düzeyine indirilebilir mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında, “Dünyada hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak, yepyeni bir küresel, siyasi, ekonomik, sosyal sistemin inşa edileceği döneme doğru gidiyoruz.” şeklinde konuşması boşuna değildir.  Bakın bir virüs operasyonu dünyayı ne hale getirdi? Covid-19 nedeniyle 2020’de küresel ekonominin, en az 2008 finans krizindeki kadar büyük darbe alacağını söyleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva ortaya çıkarak para satmak için, “her ülkenin yanında olacağız” dedi ve bir hafta içinde 80 ülke IMF’den para istedi. Şu an rakam 96 ülkeye çıktı. Salgın sonrası 160 ülke IMF’ye borçlu olacak. IMF virüs’ün geleceğini, aylar öncesinden biliyormuşçasına hazırlık yaptığını kimse konuşmadı. 2019 Ekim ayında IMF’de yapılan toplantıda, 2020 öngörüsünde kurumun 1 trilyon dolardan fazla bir rakama ihtiyacı olacağı konuşuldu. Yılda 70-80 milyar dolarla sistemini kullanan IMF, bir anda trilyon dolarlara çıkıyordu.”

“Tek Kurşun Atmadan, Dümdüz Ettiler!”

Önümüzdeki süreçte Suriye’den Irak’a, Arabistan’dan Tunus’a ve Libya’ya kadar çok sayıda ülkede parçalanmaya tanıklık edeceğiz. Olaylara Büyük Ortadoğu Projesi’nin hızla fiiliyata geçirildiği noktasından da bakmak durumundayız. Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da 22 yeni devlet öngörülüyor. Yeni NATO gündemde. Washington, Moskova ve Ankara ekseninde oluşan yeni şekillenmenin sancıları yaşanıyor. AB, Çin, İngiltere, Hindistan ve Uzakdoğu bu eksene göre pozisyon almaya çalışıyor. ABD’de Albayların eğitim gördüğü Kara Kuvvetleri Koleji için hazırlanan 80 sayfalık “Türkiye raporu” nda “Ankara’yı mutlaka yanımıza almalıyız. Bu hayati önem arz ediyor” şeklindeki çağrı boşuna değildi. Trump’ın “Türkiye ile ticaret hacmimizi 100 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor” açıklaması da laf olsun diye söylenmemişti. Tek kurşun atmadan oynanan büyük oyuna ve dünya tarihinin yeniden yazıldığına tanıklık ediyoruz. 1981’de Dean Koontz’un kaleme aldığı ve “2020’de Vuhan’da virüs çıkacak, dünya ekonomisi çöküp el değiştirecek” diye yazdığı “The eyes of darkness” yani “Karanlığın Gözleri” adlı kitabındaki tespiti, 39 yıl sonra hayata geçiyor.”

“Trilyonlarca Doları Virüs Batırdı!”

“2018’de Bilderberg toplantısı bugün Corona’dan kırılan İtalya’da, Torino Lingotta Otel’de yapıldı. Toplantıya FED eski Başkan yardımcısı Stanley Fischer, ABD’nin en derin adamı Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, CIA eski Direktörü David Petraeus, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Airbus Ceo’su Thomas Enders eski başkanlar, başbakanlar, bakanlar, istihbaratçılar ve dünyaya yön veren zengin aileler ile birlikte İlaç Şirketlerinin yöneticileri çağrılmıştı. Ayrıca Dünya Nüfusu 2100 yılında 11 milyara ulaşacağı ve bu hızlı artışın dünyayı yok oluşa götürdüğü iddia edilmektedir. ABD sermaye iç savaşları derinleşerek gelişmektedir. Neo-Con sermaye (Burjuva) sınıfına karşı, Küreselleşmeciliği dayatan sermayenin savaşı hızla büyümektedir. Neo-Con sermayeyi Bill Gats ve Rockefeller ailesi gibi büyük sermayedarlar temsil ederken, Rothschild Ailesi ve  yeni teknolojik zenginler küreselleşmeciliği savunmaktadır. Microsoft’un kurucusu ve Gati Allience                  (Dünya Nüfusunu 500 milyona düşürme vakfı) başkanı Bill Gats 2 yıl önce söyleşi yaptığı bir tıp dergisinde, 10 yıl içinde bir virüsü’nün yayılacağını ve 30 milyon insanın öleceğini vurgulamıştı. İşte virüs ekonomileri çökertme algı gündeminin hakim olduğu, o Bilderberg toplantısından bugünlere gelindi. Milyonlarca şirket bugün kapanıyor veya batma noktasında. Sadece Çin’de 23 milyon işyerinin kapandığını, 321 milyon çalışanın eve gönderildiğini düşünecek olursak, olayın vahameti daha şiddetli hissedilecek. Bugün borsalar çöküyor, şirket hisseleri dibe vuruyor. Trilyonlarca dolarlık değer kayıpları yaşanıyor.”

“Corona İle Yeni Dünya Düzenine Adım Atılacak!”

“Covid-19 adı verilen virüs’ün bilimsellik yönü nedir..? Önemli olan bu virüs’ün nasıl oluştuğu ve geliştirildiği insanların anlayacağı dilde açığa çıkarılmasıdır. Yoksa bu virüs Allah tarafından insanlara verilen ceza olarak inandırılırsa, tedavisi de Allah tarafından geleceğine inandırılır ve sonuç daha önceleri olduğu gibi bu seferde kadere bağlanır. Covid-19 adı verilen virüs’ün bilimsellik yönü öne çıkarılmaz ise, uzun süreli tıkanıklık burjuva sistemine yarar. İşçi sınıfına ve tüm yoksullara, ağır ve telafisi yapılamayacak şekilde ciddi zarar verir.  Covid-19 adı verilen virüs kapitalist sistemin yarattığı bulaşıcı zehir niteliğinde bir salgıdır. Kapitalist sisteme karşı sınıf dayanışması öne çıkarılarak örgütlü mücadele verilmelidir. Bu süreç sadaka ister gibi taleplerle geçiştirilemez.  Kapitalist sistemin Yeni Dünya Düzeni nasıl olacak..? Ve bedelini kim ödeyecek..? Silahı ve savaşı ticaret-pazar-kazanç, silahı üreten işçileri köle, silahı kullanan askerleri de katil olarak gören emperyalist ülkeleri yönetenler, yarattıkları talanlarla trilyonlarca girdikleri borcu ödememek veya silmek için sadece birkaç bölgede değil, dünyada pazar hacminin çok büyük olduğu başta Çin’le birlikte rakip gördükleri ülkelerin ekonomilerini çökertmek için, ürettikleri biyolojik silahla dünya genelinde savaş başlattılar. Bununda adına Yeni Dünya Düzeni deniliyor.” Dedi.

“Covid’e Yenilmek İstemiyorsan Güçlü İşçi Sınıfına İhtiyacın Var!”

“İnsanlığın kurtuluşu; işçi sınıfının öncülüğünde yoksul tüm halkların dayanışması ve örgütlü mücadelesindedir. Kendi mezarını kendi kazan çürümüş kapitalist sistemin asıl amacı, Yeni Dünya Düzeni için, covid-19 adı verilen virüs’le alabildiğince panik yaratmaktır. Yeni Dünya Düzeni ve covid-19’a yenik düşmemek için, işçi sınıfı öncülüğünde yoksullar arasında, çok ciddi dayanışma ve örgütlü bir sınıf mücadelesine ihtiyaç vardır. İnsanlığı kurtarmak için ülkemizde ve tüm dünyada işçilerin, emekçilerin ve yoksulların bir an önce harekete geçmesi gerekir. Günü kurtarmak için sadece sadaka ister gibi taleplerle oyalanmak, insanlığın geleceğine telafisi olamayacak şekilde büyük zarar verebilir. Bu sorumluluğun altından hiçbir insan kalkamaz. İşçi sınıfının örgütleri ve yoksul halk önderleri, emekten yana olan bilim insanları ve Dünya Sağlık Örgütü acilen bir araya gelerek, işçi sınıfının ve tüm yoksul halkların anlayabileceği dilde, Yeni Dünya Düzeni için, yaratılan covit-19 adı verilen virüs’ün neden çıkarıldığı bilimsel açıklanarak, işçileri ve tüm yoksul halkları gelecekteki bu tehlikeye karşı, insanlığı kurtarma mücadelesine çağrı yapmalıdır. BATİS-BAMİS İşçi Sendikaları olarak, bu mücadelenin başından sonuna kadar içinde olacağız.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ