Zirvede Haber

Bu etkinliği yapmamızın amacı alışveriş çılgınlığına biraz olsun son vermek!

Bu etkinliği yapmamızın amacı alışveriş çılgınlığına biraz olsun son vermek!

Barış Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 2’nci el giyim ve tüm ev eşyaları, alışveriş tutkunları ile buluştu. 78 farklı standın yer aldığı özel etkinlikten elde edilen gelir, Nilüfer Belediyesi tarafından Hatay Samandağ deprem bölgesinde inşa edilen okulun eksiklerin giderilmesi amacıyla kullanılacak.

“2’İNCİ EL ÜRÜNLERİN OLDUĞU TOPLAMDA 78 STANT YER ALIYOR”

Barış Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Funda Güleçkil “Aynı zamanda Nilüfer’in 33 mahallesinde Kadın Dernekleri Fedarasyonu Başkanıyım. Barış mahallesi kadın dayanışma derneği olarak buna da bir imza attık. Bu proje Altınşehir Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde bir proje geliştirildi. Bu projemizi yapmamızın amacı Hatay Samandağ’da ki Bursa Nilüfer Belediyesinin yaptırmış olduğu okulun eksiklerini tamamlamaktı. Bizde bu etkinliği yaparak eksiklerin tamamlamasına katkı sağlayacağız. Bugün burada birbirinden farklı ürünlerin yer aldığı toplamda 78 tane stand bulunuyor” dedi.

“ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞINA SON VERMEK DİĞER AMACIMIZ”

Guleçkil, “Barış Mahallesi Kadın Dayanışma  Derneği olarak üniversitede okuyan bir çok çocuğumuza burs veriyoruz. Aynı zamanda ilk önceliğimiz kendi mahallemizde ihtiyacı olan çocuklara ve kadınlara destek vermekti. Örneğin okullar açıldı ve kırtasiye desteğinde bulunduk, daha fazla yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bunun dışında mahallemizin bir bölgesinde halen katı yakıtla  yaşamaya çalışan ailelerimiz var. Söz konusu ailelerimizin odun ve kömürünü tedarik etmeye çalışıyoruz. Erzak desteklerimiz oluyor bunları da yaparken muhtarligimizdan destek alıyoruz. Bu etkinliği yapmamızın ikinci amacıda alışveriş çılgınlığına biraz olsun son vermek. Böylelikle kullandığımız ürünleri çöpe atmayıp başka insanlara da fayda sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“HER EŞYANIN KULLANIMI MAKSİMUM SEVİYEYE ÇIKMALI”

Dünyadaki eşya kullanımının maksimum seviyeye ulaşması gerektiğini vurgulayan Barış mahalle muhtarı Sevilay Karaca, “Özellikle iklim krizi dünyanın gerçeği haline geldi. İklim krizi pek çok ülkeyi yıkıma sürükledi. Bir tişört üretimi için bile tonlarca şu gerekiyor. Su dünya için çok kıymetli. Dolayısıyla her eşyanın kullanımını maksimum seviyeye çıkarabilmek çok önemli. Biz ikinci el eşya kullanımına çok önem veriyoruz. Aynı zamanda karbon ayak izimizi azaltmaya çok önem veriyoruz. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Alış veriş çılgınlığına bir son verilmesini istiyoruz. Derneğimizle çok güzel bir paylaşım içerisindeyiz. Birlikte çalışmak bizi çok daha hızlı hale getiriyor” dedi.

“MAHALLENİN HAYVANLARINA BU STANTLAR BAKIYOR!”

Güleçkil, sokak hayvanları için bir stant açtıklarını belirterek buradan elde edilen gelirin mahallenin doğal sakinleri hayvanların bakım ve mama tedaki için harcandığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ