Zirvede Haber

ARTIK YETER BU ŞiDDET BİTSİN!

ARTIK YETER  BU ŞiDDET BİTSİN!

Türk Anneler Derneği (TAD) Bursa Şubesi üyeleri, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler’i ağırladı. Üzümcüler, Türkiye’de kadınların gördüğü şiddete dikkat çekerken, TAD Başkanı Gönülkırmaz ise son dönemde gündemden düşmeyen bebeklere yapılan işkenceye isyan etti.

Her ay geleneksel olarak düzenlenen buluşmada seçkin bir konuğu ağırlayan Türk Anneler Derneği (TAD) Bursa Şubesi üyeleri, Aralık ayı organizasyonunu gerçekleştirdi. Gastrosanayi’deki buluşmada Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler’i ağırlayan TAD üyeleri, Türkiye’nin kanayan yarası kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar, kampanyalar ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi edindi. Üzümcüler, şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

HER TÜRLÜ SIKINTIYI KADINLAR ÇEKİYOR

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesinin önce erkeklerin eğitilmesinden geçtiğini söyleyen Dilek Üzümcüler, bununla ilgili çalışmalara hız verdiklerinin altını çizdi. Türkiye’de kadınların çektiği acılara isyan eden Üzümcüler, “Artık yeter! Kadınların her alanda çektiği eziyet artık bitsin. Bu ülkede ızdırabı hep kadınlarla çocuklar çekiyor. Ne kadar anlatmaya çalışsak ta ne yazık ki anlaşılmıyor” dedi.

GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELER HEMEN YAPILMALI

Bu anlamlı buluşmanın açılış konuşmasını yapan TAD Bursa Şubesi Başkanı Sibel Gönülkırmaz ise son dönemde gündemden düşmeyen yeni doğan bebeklere anne babaları tarafından yapılan işkence haberlerine dikkat çekti. Masum bebeklere gösterilen şiddet haberlerini okudukça yüreğinin parçalandığını söyleyen Gönülkırmaz, “Bu duruma karşı sessiz kalmak mümkün değil. Lütfen artık bununla ilgili gerekli yaptırımlar, yasal düzenlemeler yeniden gündeme gelsin ve bu canilere en ağır cezalar verilsin” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ