Zirvede Haber

Hasan Karabulut yazdı; Ak, neredeyse partinin içini boşaltmış

Hasan Karabulut yazdı; Ak, neredeyse partinin içini boşaltmış

Köşe yazarımız Hasan Karabulut makalesinde;

Girdiği ilk seçimlerden beklentinin üzerinde oy alan Yeniden Refah Partisi büyümeye devam ediyor. Bu hafta yine buna şahit olduk! Cumhur ittifakı çatısında kendi logosu ve adaylarıyla meclise kendi oyuyla..

Ak, neredeyse partinin içini boşaltmış

Atlas International Group

 

Girdiği ilk seçimlerden beklentinin üzerinde oy alan Yeniden Refah Partisi büyümeye devam ediyor.

Bu hafta yine buna şahit olduk!

Cumhur ittifakı çatısında kendi logosu ve adaylarıyla meclise kendi oyuyla beş milletvekili göndermeyi başarmıştı.

Siyasiler memleketlerinde veya yurt içi/dışında tatillerini yaparken Yeniden Refah Partisi rutin çalışmalarını sürdürüyor.

Yeniden Refah Partisi, Fatih Erbakan başkanlığında Cuma günü MYK toplantısını gerçekleştirdi. İlk kez MYK’da yer alan yeni genel başkan yardımcılarıyla yapılan toplantının ertesi günü MKYK toplandı. Bir gün sonra il başkanları aylık toplantısı da yapıldı.

Diğer taraftan!

Meclisin tatile girmemesi için önerge veren muhalefet partileri oylamaya kendileri katılmayarak ciddiyetsizliklerini ortaya koyduklarına hep birlikte şahit olmuştuk.

Milli Görüş’ün ise siyasi dinamikliği seçim sonrası da sürüyor.

İl başkanları toplantısından önce genel başkan Erbakan’ın basın açıklaması vardı.

Yaklaşık bir saat süren açıklamada, Fatih Erbakan’ın seçimler öncesi siyasi duruşunu aynen sürdürdüğü görüldü.

İktidarın ve muhalefetin doğru yaptıklarına doğru, yanlışlarına yanlış demeye devam etti. Basın açıklamasında da bu üslubunu sürdürdü.

İster ittifakta olalım ister olmayalım doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz’ derken, iktidarın emeklilerle ilgili tutumunu değiştirmesi gerektiğini belirtti. Milletimizin sırtına ilave vergilerin yük yapılmasını da sert biçimde dile getirdi. Adeta iktidara ‘sarı kart’ gösterdi.

Diğer taraftan millet ittikafını da gündemine alan Erbakan, devletin bekası için cumhur ittifakında olma kararlarının doğruluğunu ortaya koyarken, millet ittifakı partilerinden yüzde iki oyu olmayan partilere iç işleri bakanlığı gibi çeşitli üst düzey yöneticilik vaadi veren CHP zihniyetini ve LGBT fonlayıcılarının destekçilerinin kendi kendilerini deşifre ettiklerini ifade etti.

İl başkanları toplantısına katılım epey yüksek iken ayrıca bir de partiye yeni katılımlar dikkat çekti.

Genel başkan Fatih Erbakan, Adalet Partisi, (AP) Büyük Birlik Partisi, (BBP) Memleket Partisi, ve İyi Parti’den istifa eden il ve ilçe başkanlarına rozet taktı. En fazla katılım ise Türkiye Değişim Partisi (TDP)’den oldu.

TDP genel başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listelerinden milletvekili seçildi ve hala partisine dönmedi. ‘Olur ya belki CHP genel başkanı yaparlar’ diye ayrılmadı diyenler az değil!

Sarıgül’ün ise partisinin neredeyse içi boşaldı. Genel merkez düzeyinde yöneticiler, gençlik kolları genel başkanı, il ve ilçe başkanları istifa edip siyasi hayatlarına Fatih Erbakan liderliğinde Yeniden Refah Partisi’nde devam kararı almışlar.

Bolu,Trabzon, İzmir, Sivas, Artvin, Karaman, Aksaray, Burdur illerinden il başkanı düzeyinde katılımlar olurken İstanbul’un ilçe başkanları da TDP’den Yeniden Refah Partisi’ne iltihak etti.

Bir de belediye başkanı vardı yeni katılımcılar arasında.

Bitlis Güroymak Gölbaşı Belde Belediye başkanı Mehmet Avunç’a da rozetini Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan taktı.

Özellikle Türkiye Değişim Partisi’nden katılımlarda büyük gayreti olduğunu bildiğim Bolu’dan kıymetli kardeşim instagram yayınına bizi konuk eden, Yavuz Selim Ak’a genel başkan Fatih Erbakan bir plaket takdim etti. Takip ettiğim kadarıyla partiye ilk O katılmıştı. Gençliğin verdiği enerjiyle neredeyse Türkiye Değişim Partisi’nin içini boşalttı desek yanlış olmaz.

İktidar partisi ekonomik buhrandan dolayı sokağa çıkamazken!

Muhalefet partilerinin verdiği önergenin bile arkasında durup oylamaya katılacak takati yokken!

Siyasetin en durgun yaz aylarında Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi dinamikliğinden bir şey kaybetmemiş görünüyor.

Çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Katıldığı ilk seçimlerde adından oldukça söz ettiren Erbakan yerel seçimlere de damga vuracak gibi görünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ