Zirvede Haber

Saadet Kadın Kolları; SOSYAL DEVLETİN TEMİNATI OLAN AHİLİK, AHLAKLI KAZANÇ İÇİN KURULMUŞ BİR DÜZENİN ADIDIR

Saadet Kadın Kolları; SOSYAL DEVLETİN TEMİNATI OLAN AHİLİK, AHLAKLI KAZANÇ İÇİN KURULMUŞ BİR DÜZENİN ADIDIR

Saadet Partisi il kadın kolları Ahilik Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi Bursa kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş “Dar gelirliler ve orta sınıf, gelir dağılımındaki bu zalim timsah dişlerinin arasında un ufak olurken, iktidar ise maalesef “timsah gözyaşları” dökmektedir” dedi.

Ataş Yaptığı açıklamada “Bugün 16 Eylül Cuma. Yılın ilk 8 ayını sıkıntılarıyla, mutluluklarıyla geride bıraktık. Başka bir deyişle yazı bitirdik; güze ulaştık. Kışa doğru yol alıyoruz. Milletimiz için sağlık, selamet ve mutluluklar diliyoruz.  Saadet Partimizin Eylül ahilik ve esnaflık gündemiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Muhterem arkadaşlarım; 2023 yılına ve seçimlere doğru hızla yaklaşıyoruz. Ekonomik gelişmeler, insanımızın canını ve yaşantısını her geçen gün daha çok yakmaya ve acıtmaya devam ediyor.

BİR KAT DEĞİL, İKİ KAT DEĞİL, TAM 6,6 KATLIK BİR SAPMA

Bilindiği gibi iktidar, bir yıl önceki OVP de 2022 yılı TÜFE’sini %9,8 olarak tahmin etmişti.

Bir yıl sonra, aynı imza ile yayımlanan OVP de 2022 TÜFE tahmini ise 6,63 kat yani %600’ü bulan bir sapma göstererek %65 olarak gerçekleşmiştir.

Bir kat değil, iki kat değil, tam 6,6 katlık bir sapma ile bu artış; gerçekte iş bilmezliğin, öngörüsüzlüğün ve miyobik bakış açısının en açık göstergesidir!

2021 Eylül ayında yayımlanan bir önceki programda dolar kuru;

-2022 yılı için: 9,27 Lira,     -2023 yılı için: 9,77 Lira     -2024 yılı için ise 10,27 olarak öngörülmüştü.

Yeni programda ise:

-2022 yılı için: 16,62, lira (Şu anda 18,23 lira)

-2023 yılı için: 21,52 lira ve

-2024 yılı içinse; 24,62 lira olarak yeniden belirlendi.

HEDEFLERİN HİÇBİRİNİ TUTTURAMAYAN AKP’Lİ ERDOĞAN İKTİDARI, ŞİMDİ BU MİLLETTEN 5 YIL DAHA YETKİ İSTİYOR

Bir yıl arayla hazırlanan iki OVP deki bu büyük sapma, aslında ülkenin ne kadar kötü yönetildiğini, belirsizliğin ne kadar arttığını, yatırım yapmanın, ekonomik açıdan geleceğe güvenle bakmanın ne kadar belirsizleştiğini ne kadar güçleştiğini göstermesi bakımından ilginç olsa gerek.

Orta Vadeli Programda açıkladıkları hedeflerin hiçbirini tutturamayan AKP’li Erdoğan iktidarı, şimdi bu milletten 5 yıl daha yetki istemenin gayreti içindedir.

“Enflasyon üç ay sonra düşecek” “6 ay sonra düşecek” diyerek sürekli tarih güncellemekten yorulmayan bir iktidar…

Bundan birkaç yıl önce, 2023 yılında ülkemizde kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak diyenler, bugün 9 bin 500 dolarla övünür hale geldiler! 12 bin dolardan 9 bin 500 dolara düşürdükten sonra.

Sermayenin payı ile çalışanlara düşen payın yıllar içindeki farkına baktığımızda, adeta bir “timsahın çenesi” gibi giderek açıldığını, emeğin hakkının iktidar eliyle sermaye tarafından yutulduğunu görüyoruz.

Dar gelirliler ve orta sınıf, gelir dağılımındaki bu zalim timsah dişlerinin arasında un ufak olurken, iktidar ise maalesef “timsah gözyaşları” dökmektedir!

 “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şeklinde şarkılar terennüm edilirken; meğer beraber yürüdüğü kesimler ifadesiyle faiz lobilerini, sermaye sahiplerini ve iktidar elitlerini kast ediyormuş.

Bu olumsuz tablodan en fazla etkilenen grupların başında esnaflarımız gelmektedir. Ekonominin ve toplumun bel kemiği olan esnaf borçlarını ödeyemezken döviz korunun sürekli değişkenlik göstermesi esnafı içinden çıkılmaz bir duruma itmektedir. Okulların açılmasıyla esnafta hareketlilik beklenirken enflasyonla birlikte alım gücünün her geçen gün düşmesi gerekli hareketliliğin gelmeyeceğinin göstergesidir. Orta sınıf olarak tanımladığımız esnaf ve sanatkârlarımızdan yoksul grubuna dâhil olan sayısı hızlıca artmaktadır.

SOSYAL DEVLETİN TEMİNATI OLAN AHİLİK, AHLAKLI KAZANÇ İÇİN KURULMUŞ BİR DÜZENİN ADIDIR

Bugün 16 Eylül Cuma günü, bugün Ahilik haftasını idrak ediyoruz. Ahilik kelimesi, kardeşlik anlamına gelmektedir. Ahilik, yaşam ile çalışma arasındaki dengesizlikleri gidererek ticari hayatta kardeşliğe erişilmesine katkı sunar, dayanışma ve yardımlaşmayı geliştirir. Günümüzün esnaf ve KOBİ’lerimize bu açıdan ışık tutan Ahilik, maddi ve manevi kazanç bütünlüğünü sağlamayı hedefler.

Sosyal devletin teminatı olan Ahilik, ahlaklı kazanç için kurulmuş bir düzenin adıdır. 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan ve yüzyıllar boyunca varlığını koruyan Ahilik teşkilatı, toplumumuzun sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki hayatının düzenlenmesinde, sosyal adaletin gerçekleşmesinde ve ahlaki değerlerin yerleşmesinde önemli rol oynamıştır.

Doğruluğu, dürüstlüğü, meslek ahlâkına saygıyı, cömert ve güler yüzlü olmayı esas alan; eğitime, alın terine, üretimde verimliliğe ve kaliteye büyük önem veren; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahiliğin ilkeleri, günümüzün ihtiyacı olan vazgeçilmez doğrulardır.  Bu ilkelerin hayata geçmesini sağlayacak olan HÜKÜMETTİR.

Ülkemizde en önemli sorunlardan birisi de mesleğini yapamayan okumuş işsiz gençlerle dolu olmasıdır. Bunun sebebi gençlerimizin kabiliyetsizliklerinden olamadığı herkesin malumudur. Herkese malum olan hala daha hükümete malum olmamış olmalı ki olumsuz her durumda kendini suçlaması gerekirken meslek erbaplarını ülkeden kovmayı milli sermayemizin başka ülkeler gitmesine çanak tutmaktadır. Gençlerimizin desteklenmeli ve önleri açılmalıdır ki beşeri sermayemiz olan gençlerimiz vatanlarında kalabilsinler. Önlerinin açılmasının yolu üretime dayalı kendi milli ve yerli kaynaklarımızın kullanıldığı ülke sathına yayılmış sanayileşmedir.

Bizim politikamızda girişimcilik ekosistemi önceliğimiz olacak ve Ekonominin ve toplumun bel kemiği olan esnaflarımızı gerçek anlamda desteklenecektir. Bu noktada yalnızca yerel ya da bölgesel değil ülke genelinde girişimciliği etkileyen sosyal ve ekonomik çevrenin düzenli bir şekilde aktifleşmesi için projeler gerçekleştirmeye odaklı çalışmalar yürüteceğiz. Aynı zamanda bilgi ve tecrübenin yeni nesillere aktarımını, teknoloji ve finansman desteğiyle birleştirmek, kaybolmaya yüz tutmuş ve gelecekte kaybolması muhtemel mesleklerin korunması sağlanacaktır. Ayrıca günün şartları dikkate alınarak esnafın teknolojiyle bütünleşmesi sağlanarak ülke içinde ve uluslararası piyasada hak ve yetki sahibi olmasının yolu açılacaktır.

ÇOCUKLARIN ELEŞTİRDİĞİ TEK HÜKÜMET OLMA ÖZELLİĞİ AK PARTİNİN EN BÜYÜK AYIBIDIR

Geçenlerde pazarda alışveriş yapan bir vatandaşımız çocuğuna süt alamadığını ifade ediyor. Bir çocuğun içmesi gereken 1 litre sütün fiyatı 16 TL olmuş. Günde bir bardak içse ayda 240 TL. İki çocuğu olsa 480 TL. Vatandaş, “hadi et yemeği geçtim sebzeyi sayılı alıyoruz günü kurtarma derdindeyiz” diye ifade ediyor. Çocukların eleştirdiği tek hükümet olma özelliği Ak Partinin en büyük ayıbıdır.

Saadetle selamete ereceğiz…

Anne babalar çocukları için çocuklar ise gelecekleri için endişeli bir şekilde büyüyor. Ancak biz söz veriyoruz ki saadet ile selamete ereceğiz. Kara günler bitecek çiftçi üretecek esnaf satacak vatandaş gülecek,

Şimdi de ; “Eğer kendisi giderse devletin tehlikeye düşeceğini, ülkenin huzursuzluğa ve istikrarsızlığa sürükleneceğini, deyim yerindeyse milletin kendisini mumla arayacağını” söylüyor.

1 YILDA ENFLASYONU PATLATAN, REEL FAİZLERİ UÇURAN, MİLLETİ KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞMAYA MECBUR EDEN BU KADAR İŞ BİLMEZ BİR YÖNETİMİ KİMSE MUMLA ARAMAZ

Ama hiç merak edilmesin; sadece 1 yılda enflasyonu patlatan, reel faizleri uçuran, milleti karın tokluğuna çalışmaya mecbur eden bu kadar iş bilmez bir yönetimi kimse mumla aramaz, bundan da, başta kendileri olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın.

Milletimizin şu sıralarda aradığı tek bir şey var; bir parça huzur! Çoluk çocuğuyla evinde, rızkını kazanmak için alın teri döktüğü işyerinde, tarlasında, çiftinde çubuğunda bir parçacık huzur ve güven.  Huzurun, güvenin ve umudun adresi ise bizleriz.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın; iktidarımız döneminde çok kısa bir sürede milletimiz kazanç, düzen ve güven bulacaktır.

Stokçuluk fiyatları gelişi güzel yükseltmekle suçlanan esnafımız ve bütün TC vatandaşları hep birlikte diyoruz ki Yaptıklarınız, ülkemizin problemlerini çözmüyor, aksine daha da derinleştiriyor. Siz ise, size itiraz eden herkesi yaftalamayı tercih ediyorsunuz.  Ve yine diyoruz ki;

Bu devlet, bu ülke sadece bir grup muhterisin değil, hepimizindir! Bu ülke, bu devlet; 85 milyon insanımızındır!

Bu duygu ve düşüncelerle; Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf ve sanatkârlarımıza sevgi, selâm ve en iyi dileklerimi iletiyorum.

Ülkemizde insanca yaşamı hep birlikte kurmak dileğiyle bütün milletimizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

                                                                              Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı

                                                                                                      Hatice Ataş

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ