Zirvede Haber

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ NEDEN 40 MİLYON TL. BORÇLANIYOR ?

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ NEDEN 40 MİLYON TL. BORÇLANIYOR ?

Bir ilke imza attılar. İlkkez bir ilçede Millet İttifakı Meclis Üyeleri bu soru ile dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ortak açıklamada; “Değerli hemşerilerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Bizler Millet ittifakı meclis üyeleri olarak; İlçemiz için yapılacak faydalı işlerde iktidara destek vermek, yeni öneriler getirmek, yanlış yapılanlarda uyarmak, halkın sesini duyurmak ve sizin adınıza denetlemek görevini bizlere verdiniz. Bu güvencenizden minnettarız. Üç yıla yaklaşan görevimiz esnasında Daha işin başında nerelere ne kadar borcumuzun ne kadar alacağımız ile ilgili sorumuza hala cevap alamadık.

Defalarca kaç kişiyi Belediye de işe başlattınız? Bunların maliyeti ne kadardır, Sorumuza da cevap alamadık.
Büyük Şehir yasası ile el konulan köy yerlerinin takriben yüzlercesinin satılmasına rağmen, ne kadar yerin satıldığını, kaç paraya satıldığını, satışlardan elde edilen paraların nerelere harcandığı sorumuza da cevap alamadık.
Bütün bunlar yetmezmiş gibi 10.01.2022 dün yapılan meclis toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük ve ne için kullanılacağı planlanmamış 40 milyon TL’sine kadar kredi borçlanma yetkisi talep edip ve de maalesef bu yetki, aşağıdaki sorularımıza cevap vermeden AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir.
Belediyemizin şu anda nerelere kaç lira borcu var!

Daha önce alınan borçların durumu nedir?

Nerelere harcandı?

Ne kadarı ödendi?

Ne kadar faiz ödendi veya ödeniyor?

Sosyal Güvenlik Kurumuna borcumuz var mı?

İlçe esnafımıza borcumuz ne kadar?

Belediye personeline ne kadar borcumuz var?

Alınması düşünülen borç nerelere harcanacaktır?

Belediyemizin borçlarını mı ödeyeceksiniz, Şu projeye şu kadar, bu projeye bu kadar diye bir ön planlama çalışmanız var mı?

Yine alınacak borcun karşılığında ipotek olarak ne gösterilecektir?

Faiz oranı nedir?

Alınacak paraya karşılık sonuçta ne kadar ödenecektir?

Kaç ay vadeli geri ödeyeceksiniz. Bankalarla görüşülmüş müdür?

Görüşülmüşse hangi bankalardır onların teklifleri ne olmuştur?

Şuan ki borçlarını ödeyemeyen belediyemiz bu taksitleri nasıl ödeyecektir. Bizler AK Partili, MHP’li meclis üyeleri dahil, meclis çoğunluğunun bu konular hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünmüyoruz. Gelecek kuşakların, çocuklarımızın, torunlarımızın paralarını har vurup harman savurmaya çalışan, Belediyemizi iflasa ve batışa sürüklenmektedir. 141 yıldır ayakta duran belediyemizi bitirme noktasındadır. Yazıktır, günahtır. Bu makamlar bize emaneten verilmiştir. Emaneti korumak ve kollamak hepimizin görevidir.

Şeffaf belediyecilik sloganıyla gelen AK Parti ve MHP’li arkadaşlarımızın maalesef hesap vermezliğinin önüne geçemediğimizden, siz değerli halkımıza şikayetimizi paylaşıyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ