Zirvede Haber

Doları satanı değil alanı açıklayın!

Doları satanı değil alanı açıklayın!

Sözler CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Korkmaz’a ait. Korkmaz sosyal medya hesabından kendisini eleştiren meslektaşı için; “Sayın meslektaşım bir hukukçu ve siyasetçi olarak eleştiriye açık olmakla birlikte öncelikle üslubunuzu doğru bulmuyorum.Yazınıza iznim olmadan beni etiketlediğiniz halde ben etiketi dahi kaldırmadım. Zira tüm takipçilerimiz okusun görsün ülke nasıl bir iklimden geçiyor.

Profilim ve yazdıklarım olduğu yerde duruyor. Benim ağzımdan çıkan her söz, kalemimden çıkan her kelime entelektüel kişiliğimdir ve bundan hiçbir şart altında geri adım atmam.
Takipçileriniz sayfamdaki 2016 yılından bu yana yazı ve analizlerime bakarsa hiç yanılmadığımı, mücadelemin tüm halk ve ülkemiz için olduğunu göreceklerdir.
2009 yılında Bursa Kent gazetesinde FETÖ için Amerikan ajanı yazarken birileri ne istiyorsa veriyor ve yurda dönmesi için şiirler okuyordu.
Hain darbe girişimi sonrası iktidar halka ve tüm kamu kurumlarına dolarınızı sayın çağrısı yaptığında ben jeopolitik riskler çok fazla ve satmayın çağrısı yapıyordum.
Aynı dönemde şu soruyu soruyordum; doları satanı değil alanı açıklayın.
Halkın 128 milyarı bu dönem içinde çarçur edildiği gibi rahip Brunson davası, Trump’ın yazdığı mektup nedeniyle ekonomimiz büyük yaralar aldı.
Bu can bu bedende olduğu sürece rahip Brunson çıkamaz dedikleri zaman diliminde rahip Brunson özel uçakla seremoni ile uçuverdi.
Emevi camiinde cuma namazı kılacaktık lakin ne namaz kılabildik ne de başımız dertten kurtuldu.
5 milyon geçici sığınmacı ülkenin bağrına yerleştiği gibi halkımıza verilmeyen 40 milyar euromuz buharlaştı.
35 askerimiz bir gece yarısı Rus uçaklarınca şehit edildi kimse hesap soramadığı gibi Moskova’da nasıl karşılandığını hepimiz biliyoruz.
Son 2 yılda 4 bakan ve merkez bankası değişimi ve yanlış faiz politikaları ile dolar son iki ayda 8.500 TL’den 18.000 TL’ye yükselirken dün açıklanan paket ile sabah saatlerinde 12.000 ler seviyesine düştüğü halde şu anda 14.000 TL civarında seyrediyor.
Biraz ekonomi yayınlarını takip ederseniz TL’yi özendirme paketi dedikleri olay ÖRTÜLÜ BİR FAİZ ARTIŞIDIR. Eş deyişle yapılan ile konuşulan birbirinden çok farklıdır.
Paranı 6/12 aylık TL mevduatına koyacaksın eğer bu sürede döviz daha fazla değer kazanırsa aradaki farkı hazine ödeyecek. Kimin parasıyla? Senin benim paramla.
Bu model 1967-1978 arasında da denenmiş ve sonlandırılmıştı.
Sayfama objektif olarak yeniden bakarsanız bunları izah ettiğimi görürsünüz.
Madem bu model açıklanacaktı neden şimdi? Neden bu kadar zam ve mağduriyet yaşadık.
Bu ülkede faizin de, doların da ne zaman çıkacağını, düşeceğini bir tek siyasi iktidar ve çevresi biliyor. Böyle bir ekonomi yönetimi , ülke olabilir mi?
Bak sayfamda sordum bu süreç içinde kim vadeli işlemler piyasasından ne kadar dolar aldı sattı? Neden VİOP? Çünkü orada az paraya 1’e 10 kaldıraçla pozisyon alıyorsunuz ve Merkez Bankası da oyuncu.
Bu süreçte Merkez Bankası 13 binler civarında binlerce kontrat döviz sattı. Soruyorum kim aldı?
Soruyorum dövizdeki artış nedeniyle elektrik, doğalgaz, petrol, temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar geri alınacak mı?
Bu soruları siyasetçi kimliğimle değil tüm yurttaşlarımız için soruyorum.
Ha bu arada size vekalet vereyim kontrol edin tek delikli kuruş döviz mevduatım da olmadı.
Ekonomi konusunda uzman olmasam da 30 yıldır birebir ilgiliyim ve 20 yılda geldiğimiz noktada artık iki üniversite mezunu çiftin ev, araba alması, emekli ikramiyesi ile istediklerinizi gerçekleştirmeniz mümkün değil.
Gıda, konut, ulaşım, sağlık, kültür, eğitim vs kalemleri içeren asgari ücret değil 4.250 TL çok daha yüksek olsa bile geçinmek, çocuk okutmak mümkün değil.
Öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik, hukuka güven ve adalete erişim
olmadığı sürece hangi modeli açıklarsanız açıklayın anca pansuman olur.
İnsan olarak hepimizin farklılıkları olabilir lakin bu farklılıklar zenginliğimizdir. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimiz bu topraklarda
aslında daha çok yazmak isterdim lakin İbn-i Haldun’u, Hacı Bektaşi Veli’yi, Mevlana’yı sürekli olarak okuyan biri olarak onlara haksızlık etmiş olurdum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ