Zirvede Haber

“Timsah Arena Bursa’nın Namusudur, Belediye Kasasından Çıkan Her Kuruş Bursalılara İade Edilmelidir!”

“Timsah Arena Bursa’nın Namusudur, Belediye Kasasından Çıkan Her Kuruş Bursalılara İade Edilmelidir!”

Bursaspor’un yönetimine Emin Adanur liderliğinde oluşturulan anlayışla sağlam adımlarla Süper Lige yürüyen takıma vicdani çağrı! Bursa’nın kanayan yaralarını sütunlarına taşıyarak vicdani bir sorumluluğu yenine getiren enbursa.com Köşe Yazarı Mustafa Gültekin yakın zamanda belediye bütçesi ile tamamlanmaya çalışılan Timsah Arena olarak bilinen Büyükşehir Stadını Bursa Gündemi’ne geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ın bir önerisi ile taşıdı. Gültekin yazısında; “Yalçınbayır, “Bursa, bütün inisiyatifiyle harekete geçmeli ve merkezi idare üzerinde toplumsal, siyasal baskı kurmalı. Belediye ve vatandaşlar idareye bu eşitsizliğin giderilmesi için başvurmalı. İdare reddedecek veya sessiz kalacaktır. O halde, belediye ve vatandaşlar dava açmalı…” ifadelerini kullandı. Siyasilerden destek bu teklife gecikmedi.

Konuyla ilgili açılacak hukuk savaşına muhalefetten tam destek geldi. Zafer Parti il Başkanı Halil İbrahim Aydın; “Bursa ve Bursaspor namusumuz. Bursaspor Yönetimine, Futbolcularımıza ve Bursamızın kazanımlarına sahip çıkmak boynumuzun borcu. Hiçbir kişi yada kurum Bursalıları lehine kullanacağı Bursa’nın öz sermayesini Bakanlık tarafından yapılması gereken bir yatırım için kullanamaz! Açılacak bir kampanya için tam destek vermeye hazırız. Böylece stat içinde gerçekten ne kadar harcandığını öğrenmiş oluruz!” dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Timsah Arena’nın yapım işi, yeri sürekli tartışma konusu oldu. Bu kapsamda açılacak her davaya destek vermeye hazırız. Hiçbir şey Bursalıların menfaatinin üstünde değildir!” dedi.

Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Bursaspor; Atatürk Stadının yıkılışı ile birlikte bir alt lige düştü. Allah’a şükür ki; yeni yönetimle birlikte şimdilerde sorunlarından arınmış bir şekilde yükselişe geçti. Bursalıların kazanımında her adımı atmaya hazırız. Genç Parti olarak böyle bir organizasyon yapılırsa desteğe hazırız.” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk; “Bir stadın ismi Atatürk olduğu için yıkan zihniyet, trafiğin tam kalbine 1 milyar lira harcanmasına rağmen hala kafası eksik bir tesis yaptı! Gerçekler gizli kalmaz! Dava açılmalı ve para iadesi istenilmelidir. parti olarak bu kampanyaya destek veririz.” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Bursa her konuda geriden geliyor. Birilerinin gazına gelip stadı Acemler Kavşağına yapanlar bugün ne kadar pişmandır bilmiyorum. Stat için harcanan para geçmiş dönem belediye başkanına göre 300 milyon yenisine göre 900 milyon. Bu rakamlardan hangisi doğru! Açılacak bir dava gerçekten harcanan rakamı da ortaya çıkartacaktır. Parti olarak böyle bir girişim başlatılırsa tam destek veririz.” dedi.

Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; “Bursa her yatırımında sizin de bildiğiniz gibi bir ileri bir geri gidiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılması gereken bir yatırım Büyükşehir marifeti ile Bursalıların milyonları betona gömülmüştür. Bu harcanan para Bakanlık’tan geri alınmalı ve Bursalıların kasasına konmalıdır. Biz varız!” dedi.

Saadet Parti İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Bursaspor ve Bursalıların her kazanımında parti olarak tam desteğe her konuda hazırız. Açılacak bir dava için taraf oluruz.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Düğmeyi iliklemeye yanlış başlarsan Timsah Arena’yı da gider trafiğin aort damarına yaparsın! Stadın harcanan milyonlara rağmen halen bitirilmemesini geçtim, Büyükşehir’in son zamanlarda kurumlar için aldığı kararlar için hayretteyim! Kentin hafızasını silenlerden hesap sorulmalıdır. Açılabilecek bir kampanyaya destek vermeye hazırız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ