Zirvede Haber

Bizler ile dalga geçmeyiniz !!!

Bizler ile dalga geçmeyiniz !!!

“Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nın en hassas olduğu konulardan birisinin “vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi” olduğunu vurgulayarak asgari ücret için şu yorumu yaptı, “İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz, asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz.” isyanın adresi GELECEK cephesinden. Gelecek Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İdari ve Mali İşler Başkanı Tugay Yıldızhan yaptığı açıklamada geçim endeksine dikkat çekti.

Yıldızhan; “Sn. bakan sanırım cumhurbaşkanına yapılan zamdan sonra gerekli hassasiyet göstermeleri gerektiğini anlamış. ama yine her zamanki gibi geç kaldılar ve önce halk diyerek değil ÖNCE BEN diyen zihniyete % 14,40 zam yapılarak maaşı 100.000 TL çıkardılar. Tarım kooperatifinde yapılan alışveriş o kadar cumhurbaşkanının canını yakmış ki zam yapma gereği duydu kendine. Pandemi döneminden beri iş yapamayan esnaflara, çalışanlara komik rakamlar vererek geçiştiren hükümet , halen daha asgari ücretli ile dalga geçmeye devam ediyor . Asgari ücret zam görüşmelerine henüz daha başlama noktasına gelmemiş iken  hükümet gündemi şimdi bununla meşgul ederek  diğer açıklarını kapatmaya devam ediyor . bir süre önce EYT konusunda ilgisiz olan Erdoğan ne hikmet ki gündemine EYt’ yi de aldı .bunlar erken seçimin ayak seslerinin keskin göstergesidir. .  z kuşağından umutlu idiler oradan da bekledikleri umudu alamayan iktidar , şimdi yeniden asgari ücretli ve eyt leri gündemine aldı . bunun bir sonraki adımı KHK lılar olacak . şimdiden zemin yoklayan iktidar bekledikleri ilgiyi göremedikleri takdirde gündemini yine FETÖ gibi hayal mahsulü olaylara yönelecekler. Şimdi iktidar yetkililerine ve küçük ortağına seslenmek isterim ; biz şuan mecliste değiliz ama bir sonraki seçimde biz o mecliste olacağız ve o mecliste halkın yararına , menfaatine hangi siyasal parti öneri getirir ise biz onu yasalaşması için destekleyeceğiz . ama şuan ki düzende ne gelir ise gelsin muhalefetten gelince direk red oyu kullanmaktadır . bunları daha önce gördük fetönün siyasal ayağı araştırılması ,çift maaş alınmasın gibi tekliflerde  düşünmeden ret verdiler .

Hükümet madem asgari ücret konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini söylüyorlar hiç muhalefetten adım beklemeden bugünden itibaren asgari ücretten vergiyi kaldırsın . daha zaman yapılmadan direk kaldırsın .o zaman diyelim bizde evet hükümet gerçekten bir şey yapmak istiyor . Ama buda yok .Sadece Show peşinde koşarak yaparsak biz yaparız diyerek seçim anında yapacaklar. Bunu yapacaklar ama seçim için , vicdanen istedikleri için değil. Eğer gerçekten vicdanlı olsalar idi Cumhurbaşkanının maaşı 100.000 TL olur iken , yada saraya yeni alınan lüks araçlarda karşı çıkarlardı . Biz gelecek partisi olarak asgari ücretliden vergi alınmaması yönündeki tutumuz devam edecektir. Ve her şeye öyle yüksek zam gelir iken şimdiden işverenler kara kara düşünmeye başladılar. Çünkü toplumuzda asgari ücretliden ziyade diğer ücretli dediğimiz insanlarda var  .  Yıllarca vergi yükünü 5 çetenin dışında işverenlerimiz çekiyorlar. Bu yönde de çalışma yapmaları gerekmektedir.

2022 yılını işsizliğin daha da yükseldiği dönemden geçmelerini istemiyorlar ise Ocak / 2022 den itibaren gelir vergisi oranlarında indirime ve sgk primlerinde de indirime gitmeleri gerekmektedirler. Ödemelerini düzenli ödeyen mükellefler % 5 (5510 sayılı kanun ) indirim alıyorlar. Yetmez !!!  bunu en azından %10 yapmalıdırlar.  Teşvikleri çoğaltmalıdırlar. Kayıt dışını da bu şekilde önlerler. Vergiler yüksek diye çoğu işletme personelin aldıkları maaştan ssk ödemesi yapmıyor, düşük gösterip düşük prim ödemek için. Bu şekilde teşvikleri çoğaltıp vergi dilimlerini düşürürler ise işverenlerde resmi prim ödemesine dönecekler. Aslında burada kazan/kazan yöntemi devreye girecektir. Hem bordrolar resmileşecek ve vergi ödemeleri düşecek. İşveren rahatlayacak. Hem de devlet kayıt dışının önüne geçmiş olacak.

Geçen gün yine bakan elvan gibi Show yapan Atalay’ın açıklaması dikkatimi çekti ; –  diyor ki ; “45 yıldır asgari ücret belirleniyor bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak” diyen Atalay, işçilerin kabul edebileceği bir seviyeye ulaşılması gerektiğini, “işçinin yüzünü güldürecek” bir anlaşmayı imzalamaya hazır olduklarını söyledi. “ Her sene masaya oturan Sn. Atalay hiçbir zaman bu insanların yüzünü güldüremediği bir zam masasında yer aldı    . Şimdi ise hem hükümet hem de Atalay böyle bir açıklama yapıyor . Hükümet ile seçim anlaşması yapmış gibi adeta . Yani asgari ücretlilerden ve halktan uzak böylesine şatafatlı lüks araçlara binenler ağızlarında yine zam dedikoduları var . Masadan buruk olarak kalkan Atalay size bir vatandaş olarak sesleniyorum insanları heveslendirmeyin. Böyle bir açıklama yapacağınıza isterdim ki ; hükümet yetkililerine sesleniyorum muhalefet asgari ücretten vergi alınmasın teklifi veriyor neden red ediyorsunuz !!! buradan başlamalı Sn. Atalay zam görüşmelerine .

Bu ülkenin kanayan yarası aslında tek bir şey = GÜÇ SARHOŞLUĞU

“ Sayıştay’ın Cumhurbaşkanlığı Denetim Raporu’na göre, 2020 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına 2 milyar 896 milyon 174 bin 350 TL harcadı. Saray’ın bir günde harcadığı tutar, 7.9 milyon TL’yi geride bıraktı.” Şu masrafı yapana yaranacağım diye komik açıklama yapan bir bakan ve vekiller var . Temmuzda uçacak ekonomi diyen Ekonomiden sorumlu iç işleri bakanımız var . şu harcamayı yapanlar 2.825 TL ‘lik maaş alan insanlar ile dalga geçiyorlar . Bir gecede maaşlarını yükseltenler , saray yaptıranlar , lüks araçlara binenler ve 5’li çetenin cezalarını silenler 2.825 TL asgari ücreti mi yükseltmiyorlar .yada vergisini mi kaldıramıyorlar bizleri aptal yerine koymaktan vazgeçsinler artık!

 Unutmasınlar !!!   Meclise onları çalışın diye gönderen milletimiz yeri gelir görevden almasını da bilir.

Sayıştayın hazırladığı rapor ile arasında dünyalar kadar fark olan asgari ücret tablosu böyledir.

Bir asgari ücretli personelin işverene maliyeti ;

İşverene Maliyeti 2021

Asgari Ücret 3.577,50 TL
SGK Primi % 15,5 (İşveren Payı) 554,51 TL
İşveren İşsizlik Sigorta Fonu 71,55 TL
İşverene Toplam Maliyeti 4.203,56 TL

Ayrıca asgari ücretli bekar birinin aldığı ücrette aşağıdaki gibidir ;

Asgari Ücret 2021

Asgari Ücret 2021 Yasal Kesintileri
(01.01.2021 – 31.12
.2021)
Brüt Ücret 3.577,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı 500,85 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı 35,78 TL
Gelir Vergisi Matrahı 3.040,88 TL
Gelir Vergisi 456,13 TL(-268,31)=187,82
Damga Vergisi 27,15 TL
Kesintiler Toplamı 1.019,91 TL
Asgari Geçim İndirimi (Bekâr ve Çocuksuz) 268,31 TL
NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil) 2.825,90 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ