Zirvede Haber

TBMM’DE DAYATILAN TESKERE OYLAMASINDA TEK ADAM DİKTASINA VE SAVAŞLARA ONAY VERDİLER.

TBMM’DE DAYATILAN TESKERE OYLAMASINDA TEK ADAM DİKTASINA VE SAVAŞLARA ONAY VERDİLER.
Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan “Tezkere” çıkışı! Buğday; “Bu sözlerim tabiî ki 20 yılda ülkeyi her türlü felakete sürüklemiş, dış dünyada saygınlığını kaybettirmiş, halkımızın tüm kazanımlarını yandaşlarıyla birlikte talan etmiş velhasıl tüm doğruları yalan etmiş Tek Adam diktasına söylemiyorum.
Yıllarca ülkede “milliyetçilik” istismar edilerek, halkın kutsalları olan “Vatan, Millet ve Bayrak” duyarlılığı kullanılarak yer tutmuş kendileri tükenince de Tek Adama biat etmiş olan MHP’lilere de değil.
Bu sözlerim en başta CHP’nin demokrasiye olan inancının ürünü olan, geçmişin hatalarından ders alınmıştır diye umulan Meral Akşaner ve İYİ Partiyedir…
Ayrıca bu güne kadar ismini anmadığım ve her şeye karşın aramızdan ayrılan arkadaşlara kırıcı olmamak için kuruluşunda yaptığı hataları bile görmezden geldiğim ve bazı sevdiklerimi kırmamak, üzmemek için sustuğum Memleket Partisinedir.
Nasıl vicdanlarını kararttılar nasıl akıl mantık ve kendi sözlerinden Tek Adam Diktasına karşı Salı günleri yaptıkları kabadayılıktan vazgeçip hatta argo tabirle “KIVIRIP” evet dediler inanın aklım şaştı.
Uzun uzun buradan yapılan tutarsızlığı ve çıkarcılığı anlatmayacağım.
Kimse bu işe kılıf aramasın.
İyi Partililer, Tek Adamın yancısı ve biat etmiş Devlet Bahçeli’nin saldırganlığına ve haksız iftira ve suçlamalarına muhatap olmamak kolaycılığı ve çıkarcılığı ile hareket ettiler.
Yâda Meral Hanım, geçmişte bu ülkede yapılan yargısız infazlardaki şahinlikleri akıllarına gelip AKP ve MHP tabanından oy alabilmek için bu ucuz oyuna katkı verdi…
Ben bu nedenle her zaman CHP, tüm halkımızı kucaklamalı, tüm görüşlere saygı duymalı, ancak yüzünü hep sola dönük tutmalıdır demişimdir.
Ayrıca sağ ve sığ anlayışlarla dönek solcuların iddia ettiği gibi “ideolojiler bitti” masalına da itibar dilmemeli demişimdir.
Şimdi dünkü ucube ve içeriği çok riskli teskereye “EVET” diyenlere şu soruları soracağım.
1-Sınırlarımızdan şu an için ülkemize karşı bir terör saldırısı var mıdır bu nedenle mi EVET dediniz?
2-Ülkeyi içte ve dışta felakete sürükleyen TEK ADAM’IN yetkilerini artıracak ve kontrolsüz güce ulaştıracak olmasına neden katkı yapıp EVET dediniz?
3-Tek Adam Şahsın Devletinin muhalefeti yok sayan, dış politikalarla ilgili bilgi vermeyen ve şahsi çıkar ve beklentilerine göre yasaları çiğneyen anlayışına EVET diyerek onay vermiş olmadınız mı?
4- Teskerenin süresinin 2 yıla çıkarılması, gerekçesinin ciddiyetsizliği ve TBMM yetkilerini yok sayarak Saraydan gönderilen bu isteğe neden itibar edip EVET dediniz?
5-TBMM’ne getirilen metnin içinde ülkeye Yabancı Askerlerin hangi amaçla ve hangi hakla gelebileceği isteğine karşı milliyetçiliğinizi tatile mi gönderip EVET dediniz?
6-Kendi çocuklarına çürük raporları veya bedelli askerlik yaptıranlar halkın çocuklarını savaşa ve ölümlere sürsünler diye mi EVET dediniz?
7- Ülkemizin ve halkın tüm kaynak ve kazanımlarını istismar edip kendi çocuklarının kurdukları TÜRGEV gibi vakıflara haksız, hukuksuz aktaranlar ve besledikleri cihat orduları ile geleceğimizi tehdit edenleri desteklemek için mi EVET dediniz?
8- Tek Adamın, yoksul aile çocuklarını kendi şahsi hırsları, mezhepsel dayatmaları ve kişisel beklentilerini tatmini için yarattıkları savaşlarda toprağa düşüp Şehit sayılmaları için mi EVET dediniz?
9-Kaybettikçe saldırganlaşan ve kontrolü kaybeden ve yönetemeyen, içerde Şahin- dışarıda Serçe olan sahte kabadayı Tek Adam halkı kandırmaya ve savaş ilan ederek seçimleri iptal etsin diye mi EVET dediniz?
10- Ülkemizi adeta kara para cenneti, uyuşturucu merkezi ve suçluları koruyan ve Taliban anlayışına onay veren ilkellik ve gericilik devam etsin diye mi EVET dediniz?
11- Milli İradeyi yok sayan, halkın seçtiği temsilcilerini uydurma gerekçelerle görevden alıp hapse tıkan, suçluları koruyup kollayan bu anlayış ülkeyi temellerinden yok etsin diye mi EVET dediniz?
12- Ülkede hukuku yok edip yargıyı siyasallaştırıp Osman Kavala ve Selahhatin Demirtaş ve birçok gazeteciyi, aydını, yazarı ve muhalifi siyasi tutsak etmeye devam etsin diye mi EVET dediniz?
13- Tek Adam, bugüne kadar ülkelerin iç işlerine karışmanın da ötesinde ülkelerin içerlerine askerle giderek müdahil olmuştur bu saldırganlıkları ve müdahaleleri doğru bulduğunuz için mi EVET dediniz?
14- Ülke olarak imzamız olan AB Konseyinin” Türkiye’nin AİHM gibi kararlarına riayet etmesi gerekiyor” talebine kıyamet koparmasını ülkeyi tehlikeye atacak kararları tek başına vermesini doğru bulduğunuz için mi EVET dediniz.
15- Halkı kandırıp, havuz medyasının paralı silahşorlarıyla algı yapıp kapalı kapılar arkasında ödün verip, içerde sahte kabadayılıklarına devam etsin ve geleceğimizi tamamen yok etsin diye mi EVET dediniz?
Sevgili Dostlar inanın yüzlerce soru sorma hakkımız var.
Dün TBMM’de verilen “EVET” oylarıyla “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyen Dünya Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e en büyük haksızlık ve saygısızlık yapılmıştır.
Bu yanlışa ortak olanlar mazeret aramadan öz eleştiri verip hatalarını kabul etmelidirler.
Dün yapılan tehlikeli ve istismara açık oylamada CHP nihayet fabrika ayarlarına dönmüş halkının beklentilerine sahip çıkmış ve halkın umudu olmuştur.
Herkes partizanlığın dışında, ülke gerçeklerini gözeterek olayları değerlendirmeli ve meydana gelecek hatalara onay vermemelidir.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ