Zirvede Haber

Mülteciler üzerinden provokasyona dikkat!

Mülteciler üzerinden provokasyona dikkat!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili bir yazı kaleme aldı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Önceki gün, Ankara’nın Altındağ ilçesinde çıkan olaylar sonrası bir gencimizin öldürülmesini asla tasvip etmiyoruz. Ülkemizde misafir olarak bulunanların cinayeti gerçekleştirmiş olması da kabul edilebilir bir şey değildir.

Sınırlarımızın dışındaki savaştan kaçan milyonlarca insanı bağrına basan Türkiye’nin vatandaşına bunu yapabilecek kadar cesaret gösterenlerin bu topraklarda yaşama şansları da kalmamıştır.

Türkiye’yi üzen ve ayağa kaldıran bu hadise nedeniyle ülkemize zarar verici hareketlerden kaçınmalıyız.

Olayı kaşıyanların, yabancı düşmanlığı üzerinden ülkede bir kargaşa ve kaos bekleyenlerin ekmeğine de yağ sürmemeliyiz. Siyasilerimizin bu konuda kullandıkları dil ve üslup da önemlidir.

Aman provokasyonlara gelmeyelim. Türk insanı, ülkesini zor sokacak eylemlerden uzak durur.

Devletimiz, misafir kabul edildiği ülkenin kanunlarına karşı gelen, suç işleyenleri muhakkak adalete teslim edecektir. Nitekim, zanlı yakalanmış ve tutuklanmıştır.

Misafir misafirliğini bilecek, bilmiyorsa çekip gidecek.

Biz de bir atasöz vardır.

‘Ekmek yediğin çanağa pisleme’ diye. Atalarımız bunu boşa dememişler. Maalesef bugün suç işleyen yabancılar aynen böyle yapmışlardır. Fakat, bireysel bir hadiseyi genelleyip, tüm yabancıları suçlu görmenin de doğru olmadığını düşünüyoruz.

Türkiye, geçmişinden gelen mazlumsever kimliğiyle zora düşmüşlerin hep ellerinden tutmuş, sınırlarına kadar dayanan savaş mağdurlarına kapılarını açmak durumunda kalmıştır. Ancak bunun kalıcı bir ikamete dönüşmesinin, içte toplumsal karşılığının kalmadığı artık görülmelidir.

Türkiye’yi, Avrupa’nın sınır muhafızı ve mülteci deposu olarak görenlere muhakkak verilecek bir karşılığımız olmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ